Local

Gasit mort, intr-o ghereta din cartierul Nicolina din Iasi. Medicii nu l-au mai putut salva – FOTO

Publicat: 26 iun. 2016

@  Temperatura corpului victimei era de 41,5 grade Celsius 

Sambata seara, un iesean a facut un apel la 112, prin care anunta ca un barbat este mort intr-o ghereta de pe strada Arhitect Ioan Berindei. Un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi s-a deplasat imediat la fata locului, dar nu au mai putut sa-l salveze. Barbatul care avea 54 de ani era paznic si se afla in timpul serviciului. Acesta era in ghereta cu usa inchisa, desi afara era canicula.

„Apelul a fost facut in jurul orei 18:00, de un trecator. Echipajul medical l-a gasit pe paznic in sop cardio-respirator. Temperatura corpului era de 41,5 grade Celsius. Au inceput imediat manevrele de resuscitare, dar dupa zeci de minute pacientul nu si-a revenit. A fost declarat decesul si cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicina Legala din Iasi, unde se va stabili cauza decesului. Cred ca stopul cardio-respirator s-a instalat pe fondul caldurii excesive”, a declarat Nicolai Pralea, purtator de cuvant la SAJ Iasi.

Saptamana trecuta, sapte ieseni au fost transportati in stare critica la UPU din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, din cauza expunerii prelungite la soare. Doi dintre acestia au decedat. Ceilalti pacientii, adusi in stare de coma, cu temperatura corpului intre 41 si 43 grade Celsius, au o stare de sanatate stabila.

„Doi pacienti au fos transferati la spitalele de Boli Infectioase si Neurochirurgie. Din cei trei pacienti care au ramas la Spitalul Sf. Spiridon, doi si-au revenit si au iesit de la terapie intensiva, iar unul inca este in stare grava”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD.

Tot din cauza caniculei au fost inregistrate inca sase decese. Saptamana trecuta, zeci de ieseni cu afectiuni cardio-vasculare cronice au avut nevoie de ingrijiri medicale. Din cauza temperaturilor caniculare, boala s-a decompensat. Medicii fac, in continuare, apel la populatie sa respecte cu strictete indicatiile in caz de canicula. (Imaginile au fost trimise pe adresa redactiei de un cititor al cotidianului Buna Ziua Iasi)
Adauga un comentariu