Actualitate

Gasca lui Astarastoae pierde controlul UMF

Publicat: 18 dec. 2011
1

@ In urma alegerilor de vinerea trecuta, in Senatul universitatii au intrat si profesori sustinuti pe lista de chirurgul Stefan Georgescu @ In fostul Senat nu existau profesori din „opozitie” si, de aceea, se vota tot ce propunea Astarastoae @ Reamintim ca Senatul controlat de acesta a votat ca UMF Iasi sa nu se constituie parte civila in dosarul de coruptie instrumentat de DNA @ In cursul acestei saptamani, Agentia Nationala de Integritate va da verdictul final, adica va spune daca Vasile Astarastoae a incalcat regimul incompatibilitatilor @ In situatia in care ANI va hotari acest lucru, Ministerul Educatiei nu va putea valida alegerile pentru functia de rector

In afara de profesorii sustinuti de Vasile Astarastoae pentru un loc in Senatul universitatii, in urma alegerilor de vineri, in forul de conducere al Universitatii de Medicina si Farmacie au intrat si cadre didactice sprijinite pe listele electorale de chirurgul Stefan Georgescu. Printre cei care au obtinut sprijinul lui Stefan Georgescu se numara Cristina Prelipcean Cijevschi, de la Departamentul Stiinte Medicale I, Viorel ScripcaruDepartamentul Chirurgie, Marin BurleaDepartamentul Medicina Mamei si a Copilului, Magda Badescu si Catalina Lupusoru, de la Departamentul Stiinte Morfofunctionale etc. Pana la alegerile de vinerea trecuta, in Senatul UMF nu exista deloc „opozitie” si, de aceea, se vota numai ce voia Astarastoae. S-a ajuns pana acolo incat, la propunerea lui Astarastoae, se votau tot felul de aberatii. De exemplu, in urma cu aproximativ trei saptamani, Senatul UMF a respins cererea DNA de a se constitui parte civila in dosarul care se refera la fraudarea fondurilor europene in valoare de 1,5 milioane euro pentru implementarea platformei de e-Learning. Votul dat de Senat se traduce astfel: banii trebuie returnati de UMF si nu de corupti, adica de cei care au gresit, respectiv Astarastoae, Dragos Piepu, Daniela Drugus sau Adrian Ciureanu. Departamentul de Lupta Antifrauda si Autoritatea de Implementare din cadrul Ministerului Economiei, institutia care a aprobat fondurile pentru platforma de e-Learning au solicitat deja returnarea banilor. Nu a intrat in Senat actualul prorector Dragos Pieptu. Acesta poate fi numit din nou prorector, chiar daca nu va mai fi membru al Senatului universitar. Este greu de crezut ca Astarastoae nu-l va lua din nou alaturi pe Pieptu, avand in vedere ca acesta ii este coleg de suferinta in dosarul deschis de DNA. Pieptu a candidat din partea Departamentului Chirurgie. In mod ciudat, nu au intrat in Senat profesori reputati precum Paul Botez si Traian Mihaescu. „Rezultatul este cam aspru in ceea ce ma priveste. Multi dintre cei care au promis ca ma sustin nu s-au tinut de cuvant, au jucat la doua capete”, a comentat Stefan Georgescu, in legatura cu rezultatul alegerilor.

Verdictul de incompatibilitate

In cursul acestei saptamani, Agentia Nationala de Integritate va da verdictul final in cazul anchetei demarate la UMF Iasi. S-a verificat daca Vasile Astarastoae si alti membri din conducerea UMF au incalcat legislatia privind conflictul de interese si cea privind regimul incompatibilitatilor. In ceea ce priveste conflictul de interese, ANI s-a pronuntat. Prin faptul ca, impreuna cu fiica sa, Astarastoae a incheiat cu UMF Iasi si cu Institutul de Medicina Legala 10 contracte de munca si de prestari servicii, a intrat in conflict de interese. Acesta este primul motiv pentru care Astarastoae nu mai poate ocupa scaunul de rector. „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat ca a emis un act administrativ, a incheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea unei decizii cu incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinara si sa sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Persoana eliberata sau destituita din functie este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, pe o perioada de pana la 3 ani de la data eliberarii sau destituirii din functia sau demnitatea publica respectiva. Interdictia se dispune ca sanctiune complementara, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in cazul confiscarii unei parti din averea dobandita sau a unui bun determinat ori in cazul conflictelor de interese”, se arata la articolul 47 din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate.

De asemenea, potrivit acestui act normativ, Astarastoae si fiica sa trebuie sa returneze banii incasati in baza celor 10 contracte, adica peste 2 miliarde lei vechi. Daca ANI va constata ca Astarastoae este incompatibil, atunci Ministerul Educatiei nu poate valida alegerile pentru functia de rector. In asemenea situatie, o persoana ar fi numita rector interimar. Dar, avand in vedere ca, in ultima vreme a demonstrat ca tine cu dintii de scaun, cel mai probabil, el va fi scos din biroul de rector numai in baza unui ordin de demitere emis de ministrul Educatiei.
Comentarii
 • „In cursul acestei saptamani, Agentia Nationala de Integritate va da verdictul final, adica va spune daca Vasile Astarastoae a incalcat regimul incompatibilitatilor.” — E mai bine decat niciodata. Macar acum BZI recunoaste ca verdictul nu fusese dat atunci cand a infierat si acuzat.

 • Auzind ca bate vant rece dinspre ANi,marele penelist traseist ex trabuc ioana basescu,multimilionar din salariul de medic,mafoitul care bea sange de copii Burlica se teme…si se preface ca este in tabara lui giorgica.Urmatorul e,perdon,zoso de mai jos,adica rasvanel ,care joaca l spital…solitaire.Asa e munca de menajer de institut care nu exista.

 • UMF este o gasca de nulitati ce se sustin unele pe altele. Latraii lu’ Aprostoae si-au facut datoria pana la legeri si acum s-au retras sa-si linga ciolanul.
  Problema umefeului este slaba calitate intelectuala, morala si stiintifica a universitarilor. cautati-i la cv-uri: nule ca ale lui Aprostoae. Maculatura, umplutura, boratura, nimic de calitate. Sunt necunoscuti in afara, niciodata invitati, doar tolerati ca ruda saraca la o masa bogata, frustrati din aceasta cauza, dar lacomi si dispusi la orice compromis ca sa parvina.
  Orice schimbare ii face sa tremure, orice discutie despre calitate le da migrene, orice persoana ce le striga „imparatul este gol” este dusmanul lor declarat.
  Asta este umefeul, nu cautati explicatii savante in realegerea lui Aprostoae: este omul potrivit la locul potrivit.

 • Dragi prieteni am invins asa cum am stabilit.Nu va fie frica de ANI, cei de acolo stiau de cele * functii pe care le detin de 5 ani si nu mi-au spus ca sunt incompatibil. Dovada este ca am primit salariul intreg si pe luna aceasta. La fel si fiica mea. Au primit salariul intreg si Dana Drugus si Adi Ciureanu desi au stat cateva zile la parnae.Ha, ha, ha…

 • In continuare, nu se pune problema schimbarii legislatiei privind fondurile europene,prin care se „scurg” zeci de mii de euro numai sub forma de salarii pentru proiecte dea dreptul hilare, catre oameni „alesi”-din clientela!Cei inlaturati sunt doar cei ramasi din tabara „opozitiei”, cu care inainte „negociau ciolanul”!Se incearca doar inlocuirea cu ai lor,sa controleze tot!Nu numai TICALOSIE, dar si DICTATURA!

 • Draga Vasilica cel Palid si Cinstit,
  Felicitari pentru victoria zdrobitoare obtinuta! M-am bucurat din inima gandindu-ma ce lucruri ectraordinare vei face tu pentru umefe , cum vei fi un exemplu de reusita profesionala si morala pentru tinerii din universitate!
  Nu te supara pe invidiosii astia ce-ti amintesc fara incetare ca esti un profisoras prostovanel cu o citare si 5 tone de maculatura. Tu esti destept, o stim cu totii, ca de-aia te-am si votat: esti ca noi, sa ne traiesti!
  Nu te lua nici dupa aia care striga ca de ce ai angajat-o pe Danutza. Sunt invidiosi pe frumusetea si inteligenta ei, de-aia stau petitorii la coada ( sa vezi ce vor sta de-acum incolo!)
  Ce n-ar da lumea sa aiba asa o fiica deosebita. Normal ca o platesti cu salariul despre care s-a mai scris: calitatea se plateste, la asa tata, asa fiica.
  Eu te rog sa revii si sa dai o declaratie asa cum ne-ai obisnuit, in care sa nu uiti sa multumesti bravilor saldatei de la umefe ce te-au sustinut in campanie, sa mai explici o data lumii ce inteligent, destept si cinstit esti!
  Cu multa dragoste si admiratie, un soldatel viteaz.

 • Draga Vasilica,
  Prietena ta ANi te cauta insistent si-ti cere sa parasesti functia de rector pentru care am luptat din greu alaturi de alti soldatei cunonmti si destoinici, gata sa sara in foc pentru bravul comandant.
  Sau poate astia de la BZI nu stiu ce scriu si articolul ce tocmai a aparut la Ultima ora este praf in ochi.
  Un alt soldatel viteaz

 • M(uuuu)azilule, iar mintzi din prostie vanduta pe bani putini.
  Este imposibil ca profesorii Viorel Scripcaru si Marin Burlea sa-l fi sustinut pe Georgescu fiindca au suficienta minte sa fi fost siguri ca Georgescu va pierde. Numai niste cretini puteau crede ca va cistiga. De fapt, Georgescu a atras toate voturile anti-Astarastoae, indiferent de preferinta pentru el sau alt candidat. Pe scurt, cei care s-ar fi abtinut n-au venit la vot (putini, ce-i drept), iar prof. Astarastoae a aflat ca cel putin 3*% din UMF-isti nu-l vor, ceea ce se inscrie intr-o logica normala. Cu siguranta procentul asta ar trebui sa-i dea de gandit, sa vada unde este ne-dorit mai tare, daca este nedorit natural sau artificial, sub influenta sefilor (ca la Stomatologie, ca acolo-i fieful opozitiei isterice), iar asta ar trebui sa-l determine sa inceapa o campanie de comunicare si nu numai astfel incit sa probeze atat fermitatea cat si capacitatea lui de intelegere.

  Sa revin la ******. Mai mugitorule, DNA-ul nu are nici un drept sa ceara enatului unei Universitati. El poate cere doar instantelor, iar ele, dinsele, coruptele, cretinele, necititoarele de dosare, dispun. Asa sa stii, noghib mic utilizator de pix si tastator cu-n singur deget. UMF-ul nu s-a constituit parte civila fiindca membrii Senatului au intzeles ca totu-i o facatura a generalului de izmene OpreaL, in cirdasie cu ochelarii cu urechi CiuhodaruL si executata de sluga lor de la DNA care-l poate strange de ce n-are pe Antonul Ascultatul de DNA care a fost recompensat prin NUP-ul dat copiilor lui. Si tu stii foarte bine astea, canalie, dar nu vrei s-o spui. M(uuu)azilule, repeta de **00 de ori ca sa-ti intre-n cap urmatoarele adevaruri: PREJUDICIUL NU EXISTA FIINDCA NU A FOST EXPERTIZAT SI NICI O INSTANTA NU L-A FACUT EXIGIBIL? Cum e MUUUU, n-ai inteles ultimul cuvint? Ia cu DEX. Mai repeta una: AIA DIN UMF NU SINT CORUPTI FIINDCA NU AU FOST CONDAMNATI. Ai spus de-o mie de ori? Daca nu, inseamna ca vrei sa ramai prost ca sa poti scrie in ziarul patronului fara scoala toate idioteniile care-ti trec prin cap.

  Muuuugitorule, de ce mama naibiui nu citesti inainte de a scrie. DLAF nu a aprobat fonduri, organizatia asta doar controleaza cheltuirea lor. Autoritatea este DE MANAGEMENT, vita, nu de Implementare, iar ea era obligata s-o faca fiindca trebuiea sa se asigure ca-si va recupera EVENTUALUL prejudiciu. Autoritatea nu stie si nu poate crede ca aici este o golanie care va fi demontata cu siguranta.

  In ceea ce priveste „profesori reputati precum Paul Botez si Traian Mihaescu” las-o jos, loaza… Ei sint repurtati prin ceea ce conteaza negativ la vot, primul prin voracitate, iar al doilea prin lene si oportunism. Asadar, astia doi mai mult i-au stricat lui Fanel-cu-minte-defel.

  Bai MUUUazilule, mare noroc are Astarastoae ca scrie despre el un bou atit de mare si atit de putin credibil… Ca sa-ti fie si tie clar: cei ce conteaza, inteleg, stiu si nu cred tampeniile scrise de tine, iar cei ce nu inteleg fiindca sint rai sau cretini, nu conteza. Asadar, Muuazilu scrie de pomana. iar eu ii raspund numai fiindca ma forteaza enormitatile debitate de acest creier neted. Din nou! MUUUazilule, intelege ca Astarastoae VA INTRA IN STAREA DE INCOMPATIBILITATE DUPA CE MINISTERUL IL VA VALIDA si o va face, vita, fiindca alegerile s-au desfasurat cu respectarea legii. DUPA CE VA FI VALIDAT, VA TREBUIE SA ALEAGA INTRE CELE 2 CALITATI POSIBIL INCOMPATIBILE, dar cea la care va renunta cu siguranta nu va fi cea de rector. Apropo, vezi ca si la ANI sint niste slugi care executa la comanda specialistului in izmene OpreaL; scriu in Comunicatul de presa ca Astatrastoae a fost NUMIT rector. NU, vitzei muugitori, Astarastoae a fost ALES SI VALIDAT DE MINISTER in calitate de rector, NU A FOST NUMIT, asta e o functie reprezentativa pe care Astarastoae o ocupa in urma alegerilor.

  Ultimul paragraf al articolului este imbecil in totalitate… M-am saturat… Du-te, bai, … unde stii tu ce te-au mai trimis multi si rage cit mai poti… Auzi la el idiotzenie… Ordin de demitere… bai, nu cred ca poti chiar atit de prost… cred ca folosesti stimulatorii de cretinism numitzi Vintila si Neacsu… Ei dau si banii sau doar whisky-ul pe care-l beau pina cad sub masa? Doamne, ce echipa de defecti mintali…

 • #*9*29* Contra-Muuuuazilu | *9-*2-2**1 *9:33:** |
  Doamne, ce echipa de defecti mintali…

  E vorba de echipa de la umefe, nu?
  Bravo, domnule contra-muuuu, sunteti o persoana corecta, ceea ce rar intalnesti!

 • Aoleu, ce disperare la nea Contra-mugirorul!
  Disperare, de te apuca mila.
  Stai bre calm, ca nea Aprostoae nu are atata onoare incat sa paraseasca singur scena, asteapta un sut in fund.

 • mai,contra muuazilu!dar ce bine stapanesti problema si cat de afectat pari!!!esti cumva vizat personal ,in aceste dosare de coruptie?sincer,pentru oricine pierde timp citind comment-ul tau , asa pare.esti patetic dand asa din maini si lovind aerul in gol!si,un sfat :treci mai degraba pe la scoala , inainte de a invoca cu atat patos,DEX-ul…jalnic.

 • Mamicile si taticii din umf cu copilasi in umf il sustin pe cel care se lauda ca scoate nepotismul din acea institutie :))) !!
  Poate ca dl Georgescu nu stie ce-i aia nepotism???

 • Se pare ca impotriva acestei mari personalitati a medicinei iesene, care este prea onoratul profesor-rector-director s.a.m.d,

  Vasile Astarastoaie, este o conspiratie nationala-internationala (posibil interplanetara), cu scopul de a ne vaduvi de o

  prezenta pe cit de multilaterala pe atit de competenta. Acest lucru ne doare pentru ca noi alegatorii doream sa-l mai

  investim intr-o serie de functii publice cum ar fi: prefect, presedinte de consiliu judetean, primar (inclusiv ajutor de primar),

  director pe la toate directiile judetene si regionale, membru in toate comitetele si comisiile posibile si viitor presedinte al

  Romaniei. Dar vai, dusmanii nemilosi vor sa-l piarda (precum in Miorita) pe bunul nostru baci moldovean. Si pentru ce ?

  Pentru niste amarite de milioane de euroi. Pai s-a uitat ca nea’Vasilica s-a luptat pentru onoarea medicilor. Uite asa,

  datorita domniei sale au crescut salariile, s-au creat conditii in spitale, studentii au o adevarata platforma de e-learning (e

  drept virtuala), a scazut spaga la colegiul medicilor pentru curatirea dosarelor si cite si mai cite „realizari” de exceptie.
  Sigur, dupa ce actuala orinduire odioasa va fi rasturnata de o noua revolutie, nea, Vasilica, imblinzitorul de cadavre, va fi reabilitat, i se vor recunoaste meritele, si va fi supranumit Vasile cel Mare. Evident, i se va inalta o statuie in fata UMF-ului, nemaivorbind ca se va face economie la bronz datorita faptului ca personajul este cam in aer si la propriu dar mai ales la figurat. Si bineinteles vor reinvia si pupincuristii ( hai sa le spunem „tovarasi de drum”) si vor face o hora a bucuriei in Piata Unirii.
  Intre noi fie-vorba tare imi place cum scot spume pe toate orificiile pe forum toti aplaudacii lui Againaritei. Da, dragii mosului, latrati, latrati, imi merge la inima disperarea voastra, a banditilor carora li s-a pus mina in git. Ha, ha, ha…

 • Ala cu nepotismul de mai jos: vrei sa spui ca domnu rector Astarastoa nu a facut nimic contra nepotismului in cei oatru ani de mandat si universitatea este plina da mamici, tatici si copii? Aha, inteleg de ce l-au votat astia asa masiv. pai domnu aprostoaie e de-la lor, ii intelege, ii sprijina! Bravo dom rector, frumos iti sade, bre!

 • Dragi umefisti din Iasi sunteti varza. Cand veti aparea pe la manifestarile stiintifice organizatorii vor fi obligati sa ceara certificatul de cazier judiciar al fiecarui umefist iesean participant. Daca ati ales un rector infractor inseamna ca va reprezinta, deci aproape toti sunteti cel putin potential infractori. Iar voi viitori absolventi de UMF Iasi ar trebui sa aveti interdicitie de a profesa vreodata chiar daca se va confirma ca aveti diplome adevarate (putin probabil avand in vedere traditia de la Iasi).

 • Domnul Vasile Astarastoae, ar trebuii sa camdideze pentru functia de primar al Mun. Iasi . Domnia sa are toate sansele sa cistige primaria Iasi chiar si ca independent.Este o somitate. Nu va mai luati de excelenta sa si nu mai incercati sa-l ponegriti .V-a dorim mult succes domnule Vasile Astarastoae. Dumnezeu sa va ajute.

 • Bravo „studentime ieseana”! Habar nu ai ce-i aia ortografie si limba romana. Studentime de teapa ta a votat la UMF pentru Vasile Penalu’. Mars la invatat prostovanilor!

Adauga un comentariu