Actualitate

Gasca de corupti de la UMF a strans randurile in fata judecatorilor

Publicat: 17 dec. 2012

@ Maine, la Curtea de Apel Suceava, va avea loc un nou termen in dosarul in care rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, si complicii sai, sunt judecati ca au fraudat fonduri europene in valoare de 1,5 milioane euro @ In plus, in dosarul in care Astarastoae a contestat decizia Agentiei de Integritate prin care a fost declarat incompatibil, au sarit sa-l ajute fostul prorector Dragos Pieptu, trimis de asemenea in judecata pentru coruptie, Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina, Catalin Dimofte, director la Institutul de Oncologie 

Se incearca la nesfarsit, prin instante, luarea unor decizii cu privire la dreptul lui Astarastoae de a ocupa fotoliul de rector, dar si a faptelor de coruptie de care este acuzat alaturi de complicii sai (directorii Daniela Drugus, Adrian Ciureanu). In curand, magistratii vor fi nevoiti sa dea primele verdicte. In dosarul in care Astarastoae si complicii sai sunt acuzati ca au fraudat fonduri europene in valoare de 1,5 milioane euro, va avea loc un nou termen de judecata in cursul zilei de maine. In acest proces, au avut loc deja mai multe termene, dosarul fiind trimis in instanta de DNA Iasi de peste un an. Insa se tergiverseaza neasteptat de mult procesele in care Vasile Astarastoae a contestat deciziiile Agentiei Nationale de Integritate, prin care s-a stabilit ca rectorul UMF se afla in incompatibilitate sau in conflict de interese. „In concluzie, domnul Astarastoae, incepand cu data de 13.01.2011, se afla in stare de incompatibilitate, intrucat a incalcat prevederile articolului 215 alin3. din Legea 1/2011 referitoare la obligatiile ce ii reveneau in calitate de rector si prevederile art. 441 alin 1 din Legea nr.95/2006 referitoare la incompatibilitatile de conducere ale Colegiului Medicilor din Romania, deoarece a exercitat simultan atat functia de rector al UMF Iasi, cat functii de conducere la IML Iasi, Colegiul Medicilor, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate etc.”, se arata in decizia ANI.
Dupa cum s-a mai precizat, Astarastoae a contestat in instanta deciziile ANI, iar judecatorii inca nu au luat nicio decizie, desi dosarele se judeca in contenciosul administrativ, adica este vorba de o procedura judecatoreasca ceva mai simpla decat in cazul altor procese.
In plus, Astarastoae incearca sa amane cat mai mult luarea unei decizii. A apelat la prietenii si complicii sai pentru a pune in practica strategia de amanare. Acestia au formulat in cele doua procese tot felul cereri de interventie. In plus, prietenii lui Astarastoae apar dintr-o data in procese ca „petenti”. Au sarit sa-l ajute fostul prorector Dragos Pieptu, trimis de asemenea in judecata pentru coruptie in dosarul fraudarii celor 1,5 milioane euro, Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina, Catalin Dimofte, director la Institutul de Oncologie, Diana Iliescu Bulgaru, directoarea Institutului de Medicina Legala etc. Reaminim ca ANI a aratat ca Astarastoae a savarsit infractiune de conflict de interese, deoarece s-a angajat singur in niste proiecte europene. De asemenea, acesta a angajat-o si pe fiica sa intr-un proiect derulat de Institutul de Medicina Legala, finantat cu fonduri europene. ANI a mai constatat ca Astarastoae si fiica sa au castigat impreuna ilegal peste 2 miliarde lei vechi din activitati remunerate in cadrul proiectelor europene verificate.
In cazul in care, intr-un final, magistratii vor mentine deciziile ANI si vor stabili ca Astarastoae a incalcat legislatia privind regimul incompatibilitatilor si cea a conflictului de interese, acesta nu va mai putea ocupa o functie publica, inclusiv cea de rector al UMF Iasi, cel putin 3 ani.
Comentarii
 • Hotia…adormitzei de loc din suceava isi protejeaza rectorul penal!Ati vazut mafioti pedepsiti in tara asta??La umf este adevarata”famiglia”neamuri si prostitutie…halal invatamant!

  • numai tampenii scrii si cine te crede?!leorbai aiurea dand dovada ca esti un nimeni de badaranie ca numai la asta te pricepi pe cand majoritatea e satula de mizerrile catorva turbati

  • Totusi: pe Arestoaie are sa-l muste un sarpe de kuaye cit de curir. POate si de kur. Nu scapa nici Razvanel Constantinescu, fiul celor doi ciripoi de la Cuza

 • Mascariciul penal Astarastoaie striga din rasputeri ca nu va pati nimic pentruca la Suceava are pile mari. Acelas lucru il face Dimofte la Senatul umf si Azoicai la decanat.

 • hai sa fim seriosi la Suceava e polul hotiei si acolo s-au gasit sa-i judece….mi se pare ca domnl rector e de pe acolo din zona deci e cu dedicatie…

 • S-a uitat cand Arestoaie tipa ca abia asteapta sa ajunga dosarul in instanta, pentru ca procurorii au ceva cu el? Uitati-va ce face acum acest „nevinovat”, cum trage de timp si cum incearca prin tot felul de tertipuri sa scape de pedeapsa. Halal reprezentanti ai UMF-ului. Se rasuceste Gr. T. Popa in mormant din cauza acestor specimene.

 • Gasca de corupti e mult mai mare decit Pieptu, Dimofte si Azoicai.Astia sint doar capii, dar sustinerea o au de la slugile neghioabe din UMF.

  Arestoaie nu a aparut din neant si nu a ramas rector datorita calitatilor sale ci pentru ca a fost sprijinit de o haita intreaga de parveniti pusi pe capatuiala. Va mai amintiti de petitia pentru Arestoaie? Cine a semnat acolo? Aia carora le tremurau izmenele ca le pleaca sustinatorului si dau de dracu, le placeau banii, sperau sa fie avansati ca pe bune nu aveau nici o sansa. Sa amintim cine a semnat pt escroc si cine l-a sustinut pina in pinzele albe desi escrocheria Arestoiului e fara dubii: pai Dimofte, Bulgaru Iliescu colega de la iml si cu Dorinel acelasi nume, niste tinerei fara minte ce s-au intors cu coada intre picioare de prin vest si ii plang la usa lui arestoaie ca sa le dea si lor ceva in umf, unul Iliescu,doamna d.Ungureanu, lady Azoicai, conu Branisteanu cu ma-sa, o baba pe jumate sclerozata, coana Vulpe, tovarasul Paduraru ala cu plagiatul, studentele si bomba, familia Burlea in par, tata, fiul Lucicuta Tracucel si fiica, proata aia care nici n-a ;iat rezidentiatul dar a bagat-o tacsu in UMF, Vulpoi,Onofriescu, Dumitrascu,Caruntu,Forna decan de stomatologie,ioan Costea, Tircoveanu, si altii, multi altii, Grigoras, coana Bogdanici proapata femeie politica….si sa nu o uitam pe lady Diana Cempoi si Hadrian Covicul, bineinteles, florentina severina si finul Razvan Constantinescu cu familia. Numai lume buna, unu si unu, oameni cinstiti si cu frica lui Dumnezeu, traiesc modesc si nu iau spaga, nu fac afaceri cu examene si sint toti destepti si corecti. o sa-i dea la ziar ca exemplu. daca vreti alte nume cautati petitia @adevar si [email protected] ii gasiti pe toti pe tava, toti oamenii de bine si cinstiti ingrijorati de soarta domnului Arestoaie si de a lor, ca daca se duce arestoaie se duc multi.
  Gasca de parveniti, nulitati profesionale, pusi pe spaga si lins miinile sefilor.
  Rusine slugilor proaste!

 • He he he, grasutul din poza are niste falci si niste ****, ii va fi cam greu la puscarie cand o sa scape pe jos sapunul la dus…..

  • N-o sa intre la puscarie nici el, nici ceilalti. Au bani si relatii si se c.a.c.a pe ea de justitie, ca si leprele care au semnat petitia.
   Justitia e pentru fraieri nu pentru imbuibatii astia.

Adauga un comentariu