National

Garda de Mediu anunta controale la firmele ce apar in articolele din media

Publicat: 16 mai 2016
1

Garda Nationala de Mediu (GNM) anunta controale la firmele ce apar in articolele din media referitoare la un eventual transport de deseuri ce ar urma sa ajunga in Romania din Italia, au declarat, luni, reprezentanti ai GNM.

Garda Nationala de Mediu a luat act de informatiile aparute recent in presa cu privire la un eventual transport de deseuri dinspre Italia catre Romania. De asemenea, confirmam ca, in perioada urmatoare, pregatim ample controale la firmele de care se aminteste in materialele din mass-media. In urma verificarilor, rezultatele controalelor vor fi facute publice”, au precizat sursele citate.

Luni seara, Guvernul Romaniei a postat pe propria de Facebook ca publicatia ‘Gazeta Romaneasca’ din Italia a prezentat o stire preluata de catre mai multe institutii media din Romania cu titlul: „Gunoaiele din Napoli iau drumul Romaniei. Guvernul Ciolos a aprobat asa ceva?”.

„Din stire reiese ca sute de mii de tone de deseuri vor pleca din Italia catre gropile de gunoi din Romania pentru depozitare. Stirea este falsa. Pana in prezent, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) nu a primit o notificare pentru un astfel de transport si niciun transport de deseuri nu poate intra pe teritoriul Romaniei fara sa transmita, in prealabil, o astfel de notificare catre ANPM, institutie care emite acordul de transport. In cazul in care se va primi o astfel de notificare in viitor, aceasta va fi, in mod cert, respinsa, deoarece legislatia in vigoare nu permite importul de deseuri pentru depozitare. In paralel, Garda Nationala de Mediu s-a autosesizat si va initia un control la societatea comerciala mentionata, pentru a verifica aspectele semnalate in articolele de presa”, se noteaza in postarea de pe Facebook.
Comentarii
Adauga un comentariu