International

GAFA INCREDIBILA: SUA au trimis din greseala o racheta in Cuba

Publicat: 08 ian. 2016
1

Statele Unite ale Americii au suferit cea mai mare pierdere de tehnnologie militara din istorie dupa ce o racheta de tip Hellfire a ajuns in Cuba, in loc sa fie transportata in Europa, potrivit Wall Street Journal. Dupa reluarea relatiilor bilaterale dintre SUA si Cuba, autoritatile americane au incercat sa convinga statul comunist sa returneze racheta.

Totodata, investigatorii americani au vrut sa afle daca racheta care a sosit in Cuba a fost un act de spionaj sau a fost rezultatul unor erori umane.

Rachetele de tipul Hellfire sunt, de obicei, lansate de elicopter.

Scopul initial al rachetelor a fost de a distruge tancurile inamice. Ele au fost modernizate si au devenit o parte destul de importanta a arsenalului folosit in lupta impotriva islamistilor, fiind lansate din drone Predator in Yemen sau Pakistan.

Oficialii din SUA au mai afirmat ca acest caz al rachetei care a ajuns in Cuba, desi este complet neobisnuit, creeaza ingrijorare privind securitatea unor astfel de transporturi in alte state.

”A primit cineva mita pentru a o trimite in alta parte? A fost o miscare premeditata sau o serie de greseli? Asta incercam sa aflam”, a precizat un oficial american.

Racheta cu pricina trebuia sa fie folosita la un exercitiu militar al NATO in Spania. Traseul rachetei a fost urmatorul: Frankfurt – Paris – Havana.

La inceputul verii lui 2014, Lockheed Martin, producatorul rachetei, a spus ca aceasta lipseste si ca exista o probabilite ridicata ca ea sa fi ajuns in Cuba.
Adauga un comentariu