National

Gabriel Bivolaru revine spectaculos

Publicat: 03 feb. 2011
1
Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, primul parlamentar condamnat penal, revine spectaculos in vizorul organismelor de control ale statului. Eliberat conditionat in 2007, dupa ce in 2004 fusese condamnat la cinci ani de inchisoare pentru delapidarea BRD cu 2.200 miliarde lei vechi, fostul politician social-democrat este protagonistul mai multor dosare instrumentate de Parchetul Tribunalului Constanta si cel al Tribunalului Bucuresti.

Mai precaut de aceasta data, Bivolaru deruleaza afaceri cu combustibil din spatele a doua firme offshore, inregistrate in Insulele Seychelles. Potrivit „Romania Libera”, folosindu-se de acest paravan, Gabriel Bivolaru, pentru care Adrian Nastase, Miron Mitrea si Dan Ioan Popescu s-au deplasat in 1997 la Parchet pentru a-i impresiona pe procurorii care-l anchetau, este suspectat ca face tranzactii ilegale cu motorina, fara plata taxelor la bugetul de stat.

Vama a sesizat Politia, dosarul fiind in prezent la Parchet. Ancheta derulata pâna acum dezvaluie faptul ca implicate, în diferite forme, sunt societatea controlata de Gabriel Bivolaru (Romeco International), o firma din Constanta, care apartine fostului consilier judetean PSD Nicolae Dospinescu, (M&D Sea Farers), si o alta din Slobozia, Texas Grup Oyl. Procurorii cerceteaza „comercializarea ilegala de produse energetice aflate în regim suspensiv de plata a accizei de catre SC M&D Sea Farers SRL Constanta, în calitate de furnizor, si SC Romeco International SRL si SC Texas Grup Oyl SRL Slobozia„.

M&D Sea Farers îsi are sediul în Portul Constanta si este administrata de sotii Nicolae si Gilda Dospinescu. La rândul ei, Romeco International are în actionariat doua companii off-shore, care au acelasi sediu, în Insulele Seychelles. Este vorba de Barkrin Ventures Ltd. (73,65%) si SC Goldberg Business Corporation (26,35%). Potrivit datelor detinute de România Libera, Goldberg si Barkrin sunt reprezentate în România de Gabriel Bivolaru si de sora sa, Mihaela Ene. Bivolaru nu a putut fi contactat, iar de la sediul Romeco s-a comunicat, în prima faza, ca Bivolaru nu se afla la firma. Romeco este în prezent pusa sub urmarire penala la Constanta.
Adauga un comentariu