Actualitate

Fraude uriase la Universitatea de Arte

Publicat: 30 ian. 2011
1

@ Gasca de neamuri si corupti care controleaza facultatile de la Universitatea de Arte George Enescu risca sa prabuseasca definitiv aceasta unitate de invatamant superior @ Deja procurorii si Serviciul de Investigare a Fraudelor au demarat la Facultatea de Interpretare mai multe anchete privind savarsirea infractiunii de plagiat @ Intr-unul din cazurile cercetate, specialistii s-au pronuntat, dovedind plagiatul @ A fost luat in vizor si decanul, Tatiana Pocinoc, care si-a angajat barbatii cu care s-a casatorit la Facultatea de Interpretare Muzicala @ In urma dezvaluirilor recente din cotidianul BUNå ZIUA IASI, profesorul Corneliu Solovastru, seful catedrei de Canto, a fost demis @ Pe timp de criza, acesti asa-zisi profesori de la Universitatea de Arte au incasat si salarii de aproape 400 milioane lei pe luna

Din cauza clanurilor care si-au facut, dupa 1989, cuib in Universitatea de Arte, care au reusit sa-si angajeze sotii, amantii si nevestele pe posturi si la catedre importante, prestigioasa institutie ieseana de invatamant a intrat intr-o perioada lenta, dar sigura, de autodistrugere. Ceea ce fac acesti indivizi care controleaza Universitatea de Arte nu mai are nimic cu sublimul artei, ci numai cu interesul material. Si pentru ca promovarile s-au facut numai pe criterii amoroase sau relatii de rudenie, au ajuns sa le predea studentilor tot felul de indivizi mediocri, care fura non-stop din munca profesorilor merituosi. Mai exact, deoarece nu le ajuta nici coeficientul si nici cultura, mediocritatile ii plagiaza pe profesorii valorosi pentru a putea spune lumii ca au publicat „lucrari de valoare”, dupa cum sunt obligati de statutul de cadru didactic la Universitatea de Arte George Enescu. Din cauza acestor fraude intelectuale institutia de invatamant a fost luata la puricat de procurori, dar si de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie.

Plagiat ordinar

Cel care fura este promovat. Cel mai mare grad de coruptie se inregistreaza, se pare, la Facultatea de Interpretare, unde sefa este Tatiana Pocinoc. Cel putin acesta este ultimul sau nume. S-a casatorit oficial de vreo trei ori si a obtinut doar doua sentinte de divort, deocamdata. Ceea ce se intampla la facultatea condusa de Tatiana Pocinoc nu are nici o legatura cu etica si morala academica. Aici, cei care plagiaza nu sunt dati afara, asa cum ar trebui, ci, dimpotriva, obtin o promovare. Astfel, in anul 2008, profesoara Lacramioara Naie a sesizat conducerea Universitatii de Arte, dar si celelalte institutii ale statului, printre care Politia si Parchetul, despre faptul ca o parte din lucrarile publicate au fost plagiate de un alt cadru didactic de la Facultatea de Interpretare Muzicala, si anume Anico Etela Berindan. „In memoriul adresat organelor abilitate, dar si Universitatii din data de 7.04.2008 am relatat faptul ca d-na conf.dr. Anico Etela Berindan a plagiat in cartile sale intitulate «Acompaniamentul pianistic, arta si vocatie» si «Muzica romaneasca moderna intre national si universal» ambele publicate la Tipo Moldova Iasi lucrarea mea de doctorat «Arta acompaniamentului pianistic reflectata in liedul romanesc al sec. al XX lea»  publicata la Editura Artes Iasi in 2006. Prin acel memoriu solicitam sa se ia act de aceasta fapta penala si sa fie cercetata”, a sustinut Lacramioara Naie intr-una din plangerile formulate.
In anul 2009, expertii de la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) au afirmat in raportul de constatare tehnico-stiintifica nr. 9226 ca Lacramioara Naie avea intru totul dreptate si ca lucrarile publicate de Etela Berindan au fost copiate integral din lucrarea sa numita „Arta acompaniamentului pianistic reflectata in liedul romanesc al sec. al XX lea”. Raportul expertilor a ajuns si la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, care realizeaza in prezent cercetari in acest caz cu ajutorul politistilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. In pofida acestor lucruri, conducerea Universitatii a refuzat sa ia masuri impotriva celei acuzate de plagiat.

Plagiatoarea, promovata

Conducerea Universitatii de Arte, in frunte cu rectorul Viorel Munteanu, a ignorat, pur si simplu, probele. Mai mult decat atat, daca intr-o tara normala plagiatoarea ar fi fost data afara din invatamant, la Universitatea de Arte din Iasi aceasta a fost promovata. Etela Berindan a fost avansata la gradul de conferentiar universitar si, pe deasupra, i s-a mai dat si functia de secretar stiintific, hotarând împreuna cu „sefa”, adica decanul Facultatii, Tatiana Pocinoc-Beck, destinele cadrelor din universitate. Prin urmare, Etela Berindan beneficiaza din plin de protectia decanului si, de aceea, nu se iau masuri impotriva sa.
Contactat telefonic de jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, decanul Facultatii de Interpretare nu a vrut sa raspunda la nici una din intrebarile adresate. „In primul rand, m-ati intrebat daca vreau sa vorbesc cu dumneavoastra? Am ceva pe foc (pe aragaz – n.r). De unde aveti dumneavoastra numarul meu personal? Nu vreau sa va raspund la nici o intrebare. Nu ma intereseaza nimic din ceea ce ati vrea sa ma intrebati”, a declarat Tatiana Pocinoc-Beck.

Mosia decanei

Aceste abuzuri sunt tolerate deoarece si decanul Tatiana Pocinoc-Beck apeleaza la aceleasi metode pentru a-si imbogati lista de „lucrari de specialitate” publicate. Adica si decanul copie, cuvant dupa cuvant, dintr-o carte, schimba titlul si zice ca a scris o alta lucrare. Se poate spune ca Tatiana Pocinoc-Beck se autoplagiaza. Mai exact, lucrarea sa de doctorat, cu titlul „Ornamentatia în interpretarea pianistica” (Ed. Artes, 2005) a capatat calitatea fantastica de a se diviza la infinit si de a da nastere altor „opere”. De exemplu, lucrarea amintita s-a transformat, prin copiere si schimbarea titlului, in „Traditie si înnoire în interpretarea muzicala” (Ed. Artes, 2009). Probele sunt indubitabile. Cotidianul BUNA ZIUA IASI publica integral, cu tot cu greselile de gramatica si de sens, unul din paragrafele copiate din prima lucrare si publicat integral in cea de-a doua pentru a dovedi ca frazele au fost redate cu fidelitate de autoarea ambelor carti, Tatiana Pocinoc-Beck.
„Aceste notiuni se conditioneaza reciproc, astfel încât, pentru întelegerea unei opere de arta, este necesar un proces explicativ-interpretativ, iar interpretarea la rândul ei nu este posibila decât pe baza unei comprehensiuni apriorice. Acest fenomen complex constituie Pe baza lucrarilor amintite, Tatiana Pocinoc doreste sa acceada în curând la gradul de profesor universitar. In baza acestor probe, poate fi usor acuzata de fals si uz de fals. Si pentru a arata lumii ca este stapana, Tatiana Pocinoc si-a angajat barbatii cu care s-a casatorit in subordinea sa, la Facultatea de Interpretare. Astfel, fostul ei student Bogdan Mandasecu, 28 ani, devenit al doilea sot al sau, a fost angajat preparator la catedra de suflatori. Cel de-al  treilea sot, Michael Beck, 55 ani, a fost proaspat angajat preparator la suflatori si preda dirijatul, desi nu are vreo diploma în acest sens. Asta in conditiile in care noua Lege a Învatamântului, prin art. 130 alin. (1) pct. B, nu-i permite Tatianei Pocinoc sa detina o functie în aceeasi institutie in care sunt angajate rude de gradul 1, adica sotul. Prin urmare decanul Pocinoc va trebui sa-si dea demisia. Dar se pare ca decanul Pocinoc-Beck nu schiteaza nici un gest care sa arate ca ar vrea sa respecte Legea si sa renunte la „privilegii”. In schimb, in cazul altor cadre didactice care si-au cerut drepturile s-au întocmit pe loc comisii de disciplina, pentru a fi denigrate, si s-a încercat si desfacerea abuziva a contractelor de munca pentru ca au avut indrazneala sa solicite aplicarea Legii.
In urma dezvaluirilor recente din cotidianul BUNå ZIUA IASI privind abuzurile din aceasta institutie de invatamant superior, profesorul Corneliu Solovastru, seful catedrei de Canto, a fost demis.
Cotidianul BUNA ZIUA IASI a mai aratat ca, pe timp de criza, acesti asa-zisi profesori de la Universitatea de Arte au incasat si salarii de aproape 400 milioane lei pe luna.
Exista dovezi ca la aceasta universitate s-au savarsit si fraude financiare uriase prin incalcarea legislatiei privind achizitiile publice. Vom reveni.
Comentarii
 • „A fost luat in vizor si decanul, Tatiana Pocinoc, care si-a angajat barbatii cu care s-a casatorit la Facultatea de Interpretare Muzicala” citatul este luat din titlul articolului…. doamna decan este si bigama, ca sa zic asa? imi iau si eeu barbati in casatorie sau discutam despre limba romina!

 • :))) daca nu va pricepeti sa interpretati o lege de ce faceti afirmatii gratuite? inainte de a sustine o afirmatie ar trebui sa va documentati… Sotul nu e ruda de gradul 1 cu sotia, deoarece conform normelor legale sotia e ruda cu sotul prin alianta.. mai mult decat atat singurele rude de gradu 1 se e copilul fata de parinte… chiar si fratii sunt de gradul 2…. asa ca fapt divers!

 • Imi cer scuze pentru greseala> se e = este…. vorba aia graba strica treaba…. asta daca ati auzit de ea, ca la capitolul documentare sunteti varza. Semneaza un jurist inrait

 • Cata coruptie !Mi-e greata!Astia sunt profesori????????Cine a fost netalentat,si nu si-a gasit locul pe scena,s-a facut profesor la conservator.In conservator se intra cu spaga.De asta artistii absolventi sunt slabi,si nu-si gasesc locul pe piata muzicala in orchestre sau coruri din Europa,sau macar in tara.Pt ca sunt slabi profesional.De ce?PENTRU CA IN CONSERVATOR SE INTRA CU SPAGA,IAR PROFESORII STUDENTILOR SUNT IN MAJORITATE ARTISTI RATATI CARE NU AU AVUT LOC PE SCENA.Cine sa-i invete?

 • Solovastru era cel mai corupt de acolo.Era tata lor!TAta coruptilor!Lua spaga si de la studenti si de la profesori!Am absolvit conservatorul la Interpretare muzicala.Stiu ce vorbesc

 • Inexact! legea spune ca nu au voie sa detina functii rudele din aceeasi facultate, nu ca una dintre ele nu ar avea voie sa detina functie. Deci, decanul poate detine functie chair daca sotul este cadru didactic in aceeasi facultate. Incompatibilitatea ar fi daca si sotul ar avea o functie de conducere in aceeasi facultate. Ctititi legea si apoi scrieti.

 • Domnule Rector nu va bazati pe diftongul ;divide si conduce: pentruca asta se intelege din tot ce se intampla la Universitatea de arte din iasi.Ziaristi scriu ce se barfeste dar dumneavoastra santeti OBLIGAT sa faceti curat in Universitate

 • Articolul îmi pare bine documentat. Răuvoitorii se leagă de anumite detalii insignifiante ca să deturneze atenţia de la gravitatea celor relatate.
  Existau demult zvonuri despre abuzurile şi ilegalităţile de la această instituţie şi îl felicit pe acest ziarist curajos că încearcă să taie braţele acestei caracatiţe. Treptat, omerta va fi încălcată. Deja am văzut că un fost student a relatat fapte grave de corupţie din universitatea respectivă.
  Acesta este un subiect adevărat de ştiri şi ar trebui preluat şi dezvoltat de media centrală, pentru că sistemul corupt funcţionează probabil la nivel naţional, generând un învăţământ de slabă calitate, după cum toţi ştim.
  Aştept cu interes noile dezvăluiri.

 • Solovastru Cornel este un bandit ordinar, fost securist , care acondus Consevravorul din Iasi numai prin metode de intimidare. Are foarte multe conexiuni peste tot, de care se foloseste bine-nteles de fiecare data cand are nevoie. Este si un fost stralucit informator de securitate care a primit permisia de a face o mediocra cariera in strainatate-dar nu departe de casa- doar pe acest criteriu, vre-o cativa ani. Solovastru a fost un cancer al Universitatii , spagar inrait, astepta sa i se pupe fundul la tot pasul si era un partinitor. Este un individ foarte periculos, fara principii , fara moral. A distrus foarte multe voci cu potential enorm, pentru ca a fost un profesor ratat, impunand celorlalti propria tehnica de canto, devastatoare in cativa ani pentru voce si lipsita de orice estetica. Acest rechin , era si timpul sa produca un scandal de proportii. De la sfarsitul anilor 90 ,acest profesor-monstru nu a facut altceva decat sa produca pe banda rulanta solisti-rebut. Oamenii care l-au servit au acelasi tip de caracter. Oameni compromisipe viata. Sa fereasca Dumnezeu sa aveti indrazneala sau curajul de a scormoni mai adanc, o sa va uimeasca ceea ce veti descoperi. Ma bucur ca inb sfarsit , pe langa scandalurile de la Opera, se intampla ceva si aici. Ca in Romania, la orice nivel te-ai decide, … fara scandal nu se poate. Oricum, Solovvastru si-a facut stocul de active si de cash si are pentru 3-4 vieti de-acum. Ma tem insa ca nu o sa mai faca umbra pamantului prea multa vreme, rechinul securist nenorocit. El, Dan Gadei, Valeriu Gadei, Gasca Nicolae , Lica Stoiciu Frunza, merita scaunul electric in Piata Unirii in fata a zeci de mii de oameni,la cat rau au produs in cele doua instituti inter-dependente: Univesritatea de Arte si Opera Romana Iasi

 • ca sa scapati de aceata impostoare Tatiana POcinoc (ce nume predestinat… este o pacoste) si daca vtrei sa distrugeti viesparul, mergeti si mai departe, prezentati cazul la toate posturile TV, si in presa nationala. In plus intrati pe situl Ministerului Invatamantului si faceti public + anuntati-l pe Funeriu. Asa a procedat un cercetator de la ICBiologie Iasi si a reusit sa-l demita pe fostul director.
  Succes!

 • Nu vreau sa contest cele scrise in articol dar, tin sa completez. Doamna decan avea calitatea de a fi amabila cu studentii, fara glume. In rest, chiar… nu se stie. Imi amintesc de celalalt articol de gen si nu pot sa spun decat ca unele lucruri ies la iveala precum gunoaiele de langa orez, atunci cand acesta este pus in apa, gunoaiele ies la suprafata! Nu are rost sa ne ascudem dupa deget cand arta se face pentru bani si functii. Cel mai mult au de suferit cei care vin acolo sa invete ceva nou si sa se bucure de arta. Din pacate ei gasesc o mare delasare a unor cadre didactice sau o programa care impune mersul inapoi al melcului. Da, la universitatea asta se poate, exista! Va rog frumos, cei care ati inceput sapaturile pe lateralele acestei probleme cu puternic ecou ilegal, VA ROG sa insistati si catre continutul in detaliu, s.ar putea sa va imbogagiti si totodata sa faceti ceva dreptate. Sau, makar le conturati o pagina adevarata in istoria artei, profesorilor care se imbogatesc de pe urma studentilor sau a altor solutii de profit financiar, prin intermediul si … in bunul folos al artei!

  NU VA LASATI PACALITI, ceea ce ati descoperit pana acum e doar inceputul, acolo se ascude mult rau facut cu buna stiinta. Dictonul: lasa, ca merge si asa, e la el acasa! Cercetati fratilor! Cei care mai stiti detalii si cititi pagina, cu mesajele de aici, scrieti si voi!

  Oare chiar v.au cumparat si tacerea??? ganditi.va, pentru asta traim? ca sa isi bata unii joc de noi si sa stam senini si amabili, sa.i aplaudam!??

 • am uitat sa specific ca imi place poza! Aveti talent la aranjat poze care sa.i reprezinte „artistic” pe fraudulosii de la conserva. Pacat ca tarasc dupa ei si oameni care stau si fac ore chiar si de sarbatori, oameni care au rezultate cu studentii (a se vedea la fiecare departament, ca sunt cativa de acest gen). Dar revin, foarte faina poza! :))

 • Bună seara,
  Probleme sunt peste tot, în toate instituţiile şi în toate domeniile, însă nu ar trebui să generalizăm. E o trimitere în special pentru reprezentanţii artelor frumoase, care ar trebui să susţină învăţământul vocaţional al acestui minunat oraş. Sunt în domeniu şi cunosc adevăratele probleme, însă nu ele ne reprezintă. Şi…hai să fim oneşti, nu ştiu nici un student talentat care a dat şpagă pentru a intra în facultate! Baftă multă tuturor

 • Nu e obligatoriu ca un artist de scena sa fie si un mare profesor… nici ca un mare profesor sa aiba cariera scenica… se poate sa fie doar un artist( plin de ifose in ceea ce priveste MAREA CARIERA) si un profesor mediocru si lipsit de caracter… sau doar UN MARE PROFESOR, cu talent pedagogic si cu metoda.

 • E de rahat cam tot ce se intampla acolo si partial poate aveti dreptate. Dar „mediocritatile ii plagiaza pe profesorii valorosi”????
  De cand e doamna Naie un profesor valoros???? Ma abtin…

 • N-o fi Nae un mare profesor, DAR cartile sunt ale ei si au fost plagiate de altii incapabili sa scrie doua vorbe, trei prostii in nume propriu…

 • Aciduzza,draga,te rog sa dezvolti.Ce inseamna un MARE PROFESOR,cu talent pedagogic si cu metoda???Ce o insemna in arta pe care o tot invocati ,METODA?Mai logic ar fi sa va bagati mintile in cap si sa recunoasteti in ceasul 12 ca fara Solovastru,Voces,etc..veti deveni amintiri foarte curand cu totii,fie ca aveti metoda, fie ca aveti sau nu ceva in cap.Ganditi-va cati doritori de studii in Conservatorul iesean vor fi atunci cand ne vom mandri ca avem profesori doar femei nemultumite SEXUAL SI PROFESIONAL, gata sa faca rahatul praf doar pentru neimplinirile lor.

 • pentru Maya-te abati de la subiect.
  Ziaristii au punctat exact esentialul. Si tu si alti neaveniti va dati cu parerea de metodologie, competenta, scena, arta. VAX! Problema frauduloasa si pe care o ocolitu este PLAGIATUL.
  cea mai grava problema pe care Univ. de arte o promoveaza. Aici trebuie sa luptati. dati jos conducerea, adica gunoaiele care incurajeaza plagiatul si scapati cu obrazul curat. faceti atmosfera peste tot plagiatoarei, adica in toata tara, pe toate saiturile universitatilor de arte
  Asa o sa iesiti curati si admirati de restul poporului care nu este in domeniu.

 • Alinutza, bine ca esti tu implinita sexual… gaina batrana si morcovul (cu zece ani mai tanar)fac ciorba buna. Cand ne mai canti un oratoriu pentru cimpoi, dirijor, cor si vibrator?

 • RAUTATI SI INVIDIE.Dl.Solovastru este un nume pe scena romaneasca. Cine sunt toate celelelate nume pomenite in articol? Cine le-a auzit vreodata intrepretand ceva sau le-a vazut pe scena pe doamnele amintite in articol?? Sau alti carieristi ce vor iesi la pensie intr-un anunimat desavarsit!Oameni buni, chiar nu mai judecati ca acest articol este comandat de nulitatile care incearca sa se agate de un loc de munca! Cata josnicie si mizerie. Chiar ne meritam soarta de nu reusim sa mai destingem impostura de valoare!!!

 • Nu pricep…Ce legatura ar avea morcovul si vibratorul meu cu viata voastra?
  Cu plagiatul ala lasati-o mai usor.Cartile (toate) se scriu din carti.Cele ale doamnelor sus amintite nu-s copiate?Duceti-va acasa,mai femei ,mai.Vedeti-va de oalele cu mancare, de copii si ….cumparati-va vibrator in ultima instanta.S-ar putea sa petreceti impreuna cu acest obiect un timp atat de placut ,incat sa uitati de crancena batalie cu mai marii Universitatii de Arte si ….nu numai.Apropo,hai sa facem un efort financiar si sa le ajutam pe fetele astea sa-si gasesca un pic linistea.

 • rusine voua !!!a-ti ajuns sa luati studenti la universitatea de arte culesi de pe strada numai sa aveti domnilor profesori salarii!!!as propune ca aceasta facultate sa se comaseze sa nu mai manance banii statului si ai poporului!!avizzz cum s-au comasat spitalele in tara!!!la revedere cu doctoranziii facuti la apelul bocancilor 37 de ani???stiu ei cine sant!!!!!asteptam noua lege a educatiei!!!cearta si dus,anie lautareasca!!rusine domnilor!!

 • are dreptate domnul eset!!!!!!! comasarea universitatilor di toata tara cu aniversitatea de arte bucuresti!!mai putini artisti antitalent!! o seara buna!!

 • katya draga, ca sa nu se mai prinda lumea cat de buna prietena esti tu cu domnul de scrie asemenea articole miscatoare, nu-l mai adu in lista de prieteni de la facebook. Iar cand iti faci prieteni arabi, fii putin mai ingenioasa si da si tu un alt nume pe Hi5…ori macar schimba poza, vedem toti cat esti de blonda…ca sotul sau copilul nu s-or apuca acum sa caute cu cine mai flirteaza mami pe net…ca slava domnu’ pe langa poeziile schingiuite (ai fost neglijata in copilarie?) si tablourile pestrite de sute de euro (aici intelegem foamea ta de bani) gasite-am pe toate site-urile de socializare (deh, „socoteala” de-acasa nu se potriveste cu cea din targ, nu?). Asa ca, inainte de a ridica piatra, priveste putintel paiul si apoi barna. Si nu uita : cine ridica sabia, de sabie va pieri!

 • Este un solist fara voce la Opera,bas,studentul lui Solovastru.Cat peste i-a dus lui Solovastru,ca sa-i puna 10 la examene!!!!!!!!!In conservator era folclor!Se zicea CUTARE CARE A VENIT CU JUMATETE DE DUNARE LA IASI.Buni somni si crapi D-le Solovastru???????N-ai remuscari?Poti dormi noaptea?Nu te gandesti ca poate ai respins la admitere unul cu voce si l-ai bagat pe antitalentul ala la CANTO ??????????

 • Stau şi mă minunez ce înverşunaţi sunt cei care atacă pe doamnele Chelaru şi Naie. Un atac la persoană care îi descalifică. Cred că le e frică rău. O frică care le îngheaţă oasele când ştiu ce urme au lăsat în acte, ce ilegalităţi flagrante au făcut. Domnilor, doamnelor din haită, aveţi grijă, la puşcărie nu s-a intrat în UE, veţi vedea.

 • Solovastru,atentie!Vezi ca azi se vorbea la secretariat ca te scoate Munteanu fortat la pensie!Ca cica ti-ai facut plinul,si esti bocciu.Esti de 15 ani profesor si n-ai scos nimic ca lumea

 • Solovastru,un spagar nenorocit!Un corupt!Un securist !Iesi bai la pensie,ca ai facut destul rau la viata ta.Iesi nenorocitule la pensie ca sa scapi de puscarie!!!!!

 • Din comentariile dv. ar reiesi ca personajele pe care le incriminati, si cei din tabara Tatianei Pocinog si cei de cealalta baricada,au ajuns cadre universitare la prestigioasa Universitate „George Enescu”, aduse de vant! Oare nu au sustinut dumnealor un concurs pe post? Nu au prezentat comisiilor de specialisti dosare doldora de acte si dovezi ale competentei profesionale si morale? Dupa calitatea comentariilor, dupa limbajul cu care va spurcati unii pe altii, cititorii inteleg ca acolo nu este o institutie de invatamant superior de arte ci vreo carciuma de la bariera orasului.Nici unora nici altora nu va pasa de prestigiul acestei institutii care poarta numele lui George Enescu? Noua concetatenilor dv. ne pasa si ne doare! Limbajul dumneavoastra si toata aceasta balacareala, ce vrea sa o ia inaintea organelor de ancheta, denota clar ca locul dv. nu este intr-o institutie de invatamant superior de arte ci la vreun camin cultural dintr-o localitate care nici macar nu apare pe harta! Rusine! Lasati justitia sa isi spuna cuvantul, nu mai influentati mersul anchetei cu presiuni din partea presei, colaborati toti cei care semnati aceste comentarii mizerabile la ancheta daca sunteti solicitati, prezentati-va martori in instanta, aduceti argumente la afirmatiile dv. Vai de studentii care platesc taxesi nde parintii care isi iau mancarea de la gura ca sa faca copiii lor muzica, daca au avut nenorocul sa invete cu dv., sa faca arta cu dv! Ca cititor iesean, pot sa remarc si eu ca nu am vazut prea multe afise prin oras cu vreun interpret student sau profesor de la Universitatea de arte care sa ne propune un concert, un recital…cu atatia studenti ar trebui ca salile atatea cate mai are Iasul sa fie zilnic ocupate cu recitaluri si concerte, sunteti chiar obligati prin programa scolara sa le faceti, dar??? N am auzit de vreo stagiune studenteasca permanenta de muzica de camera desfasurata in orasul nostru!
  Noroc ca mai sunt cativa muzicieni harnici si indragostiti de meseria lor la Filarmonica si, din cand in cand, mai aduc cate o bucurie melomanilor. Dv, se vede treaba, nu va este cunoscuta demnitatea de a fi artist solist in urbea asta mica unde, sub fiecare piatra pe care calci suspina un poet sau un muzician, unde fiecare se cunoaste cu fiecare! Doamna Nae a procedat corect- s-a adresat instantei, a primit un raspuns, dar, cand in tara asta s-au furat bunuri materiale de o inestimabila valoare, mai sta cineva sa se poticneasca pentru ca s-a furat un paragraf dintr-o carte de muzica pe care nu stiu cati o citesc sau cati au auzit de existenta ei!! Sa fim seriosi! Doamna va primi satisfactia ca plangerea sa a fost intemeiata! Ei si????? Prinde orbul, scoate-i ochii!!!!

 • SOLOVASTRU PENSIA!!!!!!!!!!!!!
  SOLOVATSRU,GATA BAI TI-AJUNGE!
  LASA PE ALTUL MAI TANAR,TI-AI FACUT PLINUL!GATA,HAI FII BAIAT DESTEPT SI IESI LA PENSIE!CA SA NU INFUNZI PUSCARIA LA BATRANETE.HAI RETRAGE-TE ELEGANT.OK?

 • Ce profesori aveti acolo la conservator.De tot rasul…Doar ratati.Niste compromisi.Niste amatori.De asta studentii vostri nu fac nimic,si nu-si gasesc de munca,pentru ca lucreaza cu profesori amatori,ratati profesional.Ia sa vedem si noi ce absolventi de valuare a dat Facultatea de interepretare muzicala in ultimii 5 ani?Dar in ultimii 10?Dar 15?Pai ce pretentii sa avem cu asa profesori?O gasca de ratati profesional,care n-au avut loc in institutiile muzicale profesioniste,s-au adunat la conservatorul din Iasi,care este de nivelul Scolii populare de arta.Niciodata Conservatorul din Iasi nu a avut profesori si mai grav studenti decat acum!!!!

 • Pai de ce sunt profesori slabi la Conservator?Pt ca toate angajarile au fost pe pile,pe spagi,pe interese.La canto de exemplu e cel mai grav.Toti sunt o apa si un pamant.Solovastru a smenuit toate concursurile,si la profesori si la studenti.Nici un profesor n-a scos nici un element,de ani de zile.Studentii nu invata nimic,pierd vremea 3-5 ani ,doar ca a aiba o diploma.Numai ca n-o sa mai mearga mult nici la noi cu diploma.De ani de zile ,toti studentii trebuie sa plateasca ore private la cu totul alti profesori decat cei angajati la catedra de canto?De ce?Pt ca MAFIOTUL ALA DE SOLOVASTRU,a angajat toate nulitatile profesori de canto sau corepetitori.Domnule Rector,demiteti/l cat mai repede pe Solovastru,ca sa va mai primeniti imaginea.Vegheati ca macar 2-3 candidati cu voce pe an sa ia admiterea,si doar cei care dau spaga,sau studiaza cu profesorii din comisie!!!!!!!Altfel,n-o sa scoateti nici unul de valoare si nu justificati subventia primita de la stat.PROFESORII DE LA CATEDRA DE CANTO (cu 2 foooooarte mici exceptii)HABAR N-AU DE TEVNICA VOCALA,DISTRUG STUDENTII,RUSINEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!

 • imi amintesc cu placere de anii studentiei. de orele de corepetitie alaturi de doamna lacramioara nae , cum se daruia total muzicii si noua studentilor de la canto. cit de obosita era dupa orele mele si cum i-si odihnea doamna minuta ei dragalasa pe prohabul pantalonilor mei si cum isi sprijinea ea capusorul in poalele mele . doaamne ce repede mai obosea. sincer sa fiu era mai tot timpul obosita dar… recunosc avea diploma de campioana la acest capitol numit felatie. este un mare pacat si o mare pierdere pentru studenti daca doamna profesoara ar parasi aceasta institutie. imi mai amintesc cum am zarit „codrii de arama” care , copil fiind m-au inspaimintat pentru prima oara dar doamna ma ajutat sa trec peste acest obstacol, sughindu-mi ineretea tocmai din cele mai ascunse si indepartate locuri ale trupului meu. este adevarat ca in momentul in care se suia cu multi latifundiar si generos pintec pe pian nu se mai zarea decit perima octava dar nici asta nu mai conta pentru ca a mea draga profesoara avea grija de mine sa ma faca sa ma simt ca la o adevarata lectie de master class.
  va iubesc doamna mea !!!!!!

 • nu prea stii sa scrii mai ioane dar ce zici e adevarat din pacate. fata are potential mare . dar cum iti explici faptul ca si haimanaua asta de asa zisa profesoara madam… nae tot de solovastru este adusa ca si alte muiste care sunt profesoare de canto.

 • Acest titlu este absolut neavenit.
  Cazul seamana in speta cu cel al profesorului Paduraru de la UMF, unde un alt profesor a facut o obsesie privitor la acesta si sa nu uitam ca a fost in stare sa atenteze la viata acestuia, iar Paduraru a fost nevoit sa plece in Franta cu familie cu tot.
  Cred ca daca doamna decan daca nu a cazut pe scari, ajutata de cele doua colege, macar sa plece in Germania…
  In privinta plagiatului si Einstein a avut la baza niste cunostinte newtoniene si matematice pe care le-a aplicat, iar din formula care l-a facut celebru a trait ca profesor si om de stiinta recunoscut si respectat fara sa se gaseasca niste ratati sa-l acuze de plagiat.
  Sa nu recunoastem ca oamenii se fac din oameni si cartile se fac din carti?
  Obsesiile, ratarile ii obsedeaza pe universitarii ieseni si ii fac capabili de atentate de diferite calibre la adresa colegilor.
  Propunerea mea este ca la inceputurile de an universitar sa se dea testele psihologice IN MOD REAL de catre profesori,acestia fiind testati de catre reprezentati din alte localitati ai Consiliului Psihologilor din Romania. Atunci cei care ne vor forma copiii nu-i vor invata ura fata de semeni ci cultura si stiinta.

 • Esti ironic normal.Sandu Iulian este un bocciu fara voce.A carat tot pestele din dunare ,ca sa intre in conservator,si apoi 4 ani de facultate.

 • Mai lasati-l pe Solovastru.Si-a facut datoria cu varf si indesat,nu se compara cu alte babe expirate care au predat pana la 70 de ani in Conservator (gen madam Severin) si care nu faceau decat sa plescaie sucuri si cafele la curs.Solovastru isi facea treaba foarte bine si cu mult suflet,orice ar spune studentii sau fostii studenti fara creier de la canto.Nu este un artist ratat,luati cateva inregistrari cu el si va veti convinge.

 • Alinuta,n-a zis nimeni ca n-a fost un cantaret bun.Noi vorbeam aici cat de corupt si mafiot este,plus ca a fost informator la securitate.Noi vorbeam despre non valoarea pe care a promovat-o printre studenti si profesori.Nu-i mai tine partea lu Solovasstru,ca e un MAFIOT si un CORUPT

 • Se vede treaba ca atat Comisia de disciplina cat si Comisia pentru calitatea invatamantului nu si-au facut treaba! Oare aceste aspecte nu au fost remarcate de Comisiile de control venite atat de des de la minister? Nu cumva in toate aceste comisii suntem tot… „noi si-ai nostri, nasa Reta si nas
  Pantelica” ?
  Abia asta va fi adevarata revolutie in Conservator, nu cea din ´89, cand va veni „maturoiul” si-i va scoate pe toti impostorii, ratatii, pensionabilii, nepotii, nurorile, verisoarele, fii si fiicele, fara studii serioase pedagogice, fara activitate artistica in ultimii 10 ani, dar cu curriculum de celebritati care se autointituleaza cu atribute de „artist de renume mondial”! Ia ganditi-va cam ce efecte are intr-o astfel de institutie un angajat care iti spune dezamagit ca crezut ca aici e o fabrica de conserve!!!
  Intrebati-va de ce o voce ca Elena Mosuc, pe atunci o invatatoare anonima de la Scoala”Gh. Asachi” din Iasi, a fost picata la admitere la Conservatorul din Iasi in luna iulie, iar o luna mai tarziu,in luna august a aceluiasi an a luat cu acelasi repertoriu marele premiu la Concursul international de canto ARD de la Munchen si a ajuns prim-solista operei din Zurich? Cati alti candidati inzestrati cu mare talent au fost respinsi de comisiile de admitere si au luat calea Bucurestiului, a Clujului, a Vienei?
  Deci, dragi comentatori, boala e veche, e grea, si probabil a intrat in ultima faza!!! Daca mai ar fi o sansa de salvare, asta nu poate veni decat din partea celor pagubiti- studentii, care ar trebui sa ceara o „interventie chirurgicala” asistata de „doctori”, maestri din mai multe specialitati,de la ministerul invatamantului si al justitiei! Orasul acesta are nevoie de UNiversitatea de Arte „George Enescu”. Pentru ea si-a dat viata Achim Stoia!

 • Nu sunt din sistem. sunt un spectator a ceea ce se intampla la o institutie, candva de prestigiu, a Iasului. Nu ma intereseaza luptele interne. Dar un lucru e clar. Plagiatul trebuie pedepsit. Daca se dovedeste ca e plagiat si pe baza plagiatului a obtinut titluri si onoruri, atunci persoana respectiva trebuie sa plateasca. Sa nu ne mai ascundem dupa degete. Sa nu mai promovama non valoarea. Trebuie luata o atitudine impotriva scursurilor. Doar asa facem pasul inainte, promovand valoarea! Ori non valori de genul celor pomenite in articol (daca datele prezentate sunt reale) nu au ce cauta in invatamant, mai ales la acest nivel. Copilul meu nu accept sa fie educat de astfel de non valori. Daca aveti copii, voua v-ar palce sa fie educati de niste pramatii care stiu sa copie din munca altora si apoi sa scoata carti cu numele lor? Rusine sa va fie!Si va dati mari doamne!

 • La facultatea de interepretare muzicala s-au facut cele mai mari fraude.S-au angajat profesori pe spaga ,s-a facut trafic de influenta,nu au fost respinsi studentii netalentati.Singura politica a fost sa aiba profesorii cat mai multi studenti,deci salarii mari.Nu conteaza calitatea,conteaza cantitatea.Cine n-a fost bun instrumentist sa intre intr-o orchestra,a dat spaga si s-a facut profesor.Apoi fiecare dintre lectorii si preparatorii,si asistentii si conferentiarii,si-au cumparat titlurile,si doctoratele si masteratele.M-am uitat pe site e plin de profesori universitari,si de doctori si doctoranzi.Toti au plagiat,toti au dat spagi ca sa castige grade universitare.Majoritatea profesorilor din conservator sunt artistii ratati ,care se faceau de ras cand mergeau la auditii,si erau respinsi de la prima etapa.Cum vreti ca studentii sa fie bine pregatiti?Invatamantul artistic iesean este la pamant.

 • Sunt un fost student al Universitatii de Arte din Iasi,Facultatea de interpretare muzicala,sectia CANTO.Cu mana pe inima declar ca nu am invatat nimic in conservator.Teorie si solfegiu stiam de la liceu,iar canto????????????A trebuit inca din timpul studentiei sa iau lectii cu profesori particulari in din afara Conservatorului ,in paralel cu studiile.Atat vreau sa zpun ca profesorii de canto de la Facultatatea de interpretare muzicala a Universitatii G.Enescu din Iasi,habar n-au tehnica,vorba cea intri in conservator privighetoare si absolvi cioara.Astazi sunt solist si cant in mod frecvent pe toate scenele din Romania,si declar cu sinceritate,ca m/am distrat mult ca si student pt ca aveam colegi minunati,dar din punct de vedere profesional,acea perioada a fost pierdere de timp,N-AM INVATAT NIMIC.Sfat pt parintii care isi indeamna copii sa faca conservatorul DRAGI PARINTI,DACA AI VOSTRI COPII AU CEVA VOCE,PLATITI-LE VREO 50 DE LECTII PARTICULARE DE CANTO LA PROFESORII DIN AFARA CONSERVATORULUI !astazi nu mai angajeaza nimeni dupa diploma,te pune pe scena si canta daca ai cu ce si cunosti tehnica,nu canta diploma in locul tau.LA CONSERVATORUL DIN IASI SE STRICA VOCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Eu am intrat la Arte la canto fara shpaga shi fara nimic shi sunt o fata simpla de la tara…shi ghiciti cine era in comisie: domnul profesor Solovastru pe care il blameaza toti bocciii shi cu raposata shi mult iubita doamna profesoara Ada Burlui…aceshtia doi au fost singurii profesori de valoare la arte…au mai ramas doi asistenti care fac treaba buna shidau tot ce au pentru studenti, inclusiv sufletul…cele doua „dive” care stau in spatele acestui articol au invins, l-au scos pe domnul profesor Solovastru din facultate, doamna profesoara Burlui a murit, shi acum sunt fericite…insa pentru cei care nu realizeaza inca, de acum vor fi shi mai multi studenti ratati la canto, pt ca cei doi asistenti buni nu pot lua pe toata lumea la ei…iar de dna Nae nu mai vorbim ca toti studentii stiu ca nu are nici caracter,nici suflet nici minte…dar isi permite sa se ia de cei care au…Doamne-ajuta-ne pe mai departe, caci cu astfel de vipere in curand nu vom mai avea de unde sa invatam canto in Iashi

 • shi pentru ca tot am vazut comentarii ca studentii de la Arte nu dau recitaluri, mai vizitati shi voi cladirea universitatii,daca stiti cumva unde e:)) pentru ca recitaluri sunt la greu…doar ca se dau acolo in sala de concerte…nu avem nevoie sa dam la Filarmonica sau la Casa de cultura pentru ca avem unde…iar afishe se gasesc, trebuie doar sa ai ochi pentru ele;)

 • Tot eu sunt!N-am vrut sa zic,dar vad ca ma provoci.Eu la Solovastru la clasa am fost!E un profesor foarte slab de canto.Strange gatul,si targi pe coarda pana ragusesti.Habar n-are de tehnica!!!!

 • Auzi briobri,se cunoaste ca esti fata de la tara indoctrinata si care nu gandeste cu minytea ei.Solovastru habar n-are de tehnica vocala,el ia la clasa pe cei mai dotati,si cu trafic de influenta ii impinge in fata.Numai ca asta merge doar la Iasi si poate la Galati sau Constanta si Craiova.In rest nu prea.Solovastru e un mafiot!Trebuia sa fie demis demult!!!!!!!

 • @briobriobri…
  Asa zisele dv. „recitaluri”, tinute in fata scaunelor goale, popularizate cu doua afise minuscule pe holurile Universitatii de arte, nu sunt cunoscute decat de cei care trec pragul universitatii! Iesenii melomani nu au cum sa se informeze facand saptamanal vizite la universitate! Pentru marele public, manifestarile muzicale ale studentilor de la interpretare ar trebui sa fie popularizate prin afise expuse la toate caminele studentesti, la UAIC, la UMF, etc,la un eventual panou de publicitate in afara Universitatii de arte si mai ales in presa locala si radio Iasi. Cati studenti au mai participat la concursuri internationale serioase de interpretare si ce premii s-au mai luat dupa 1989, daca ne raportam la numarul mare de studenti care au trecut prin Universitatea de arte in acesti 20 de ani? Partizanatul dv. este de admirat dar nu reflecta realitatea!Spre deosebire de facultatea de interpretare, celelalte facultati fac mai putina „galagie” si au rezultate admirabile si la studiu si in cercetare. Certuri, in presa sau pe culoarele universitatii ce fac deliciul carcotasilor si barfitorilor urbei produceti dar arta…???

 • Lu Munteanu ii e frica de Solovastru,de asta nu-l da afara!!!!!!!!!!!!!!!!!Rectorul este de mult la curent cu fraudele de la Interpretare,mai ales de la canto care e cel mai expus,dar n-a taiat nodul gordian pana acum.Ii e frica de Solavastru lu Munteanu si pace,nu inteleg de ce?

 • Ca sa intelegem bine,Solovastru a fost demis din functia de sef de catedra si nu din functia de profesor al catedrei de canto.Asa e?Am inteles bine?El este in continuare profesor de canto la conservator.Pai n-am facut nimic daca e inca profesor acolo mafiotul ala care intretine coruptia,si incaseaza taxa de protectie si de la profesori si de la studenti

 • Daca vreti sa fiti corect informati, va anunt ca domnul profesor Solovastru este pensionar incepind cu data de 1 noiembrie 2010, a primit deja si pensia, iar actuala garnitura de solisti de la Opera Nationala Romana Iasi sun rodul muncii profesorilor Adriana Severin si Corneliu Solovastru si toti sunt recunoscuti pe plan national si unii chiar pe plan international, cu mari succese. Nu cunosc nuci un solist din Romania care sa fi absolvit la Chelaru.

 • Se pare că de acest scandal a auzit și Funeriu, care intenționează să trimită un secretar de stat la Iași în control. Apoi va veni chiar el, pentru că unul dintre consilieri a socotit că ar fi o lovitură de imagine spectaculoasă să rezolve problema personal. Așa că speriați-vă și bucurați-vă, dragi preopinenți, care cum puteți…

 • Daciana, explica mai clar care sunt „rezultatele admirabile in studiu si cercetare”?Daca te referi la facultatea de pedagogie….imi vine sa zambesc (cel putin).In toate facultatile de acest gen din tara sunt adunati in mare parte aspirantii la scena, dar cei care in copilarie sau mai tarziu, in tineretea prima (sa zic asa) au suferit un blocaj „energetic” si au realizat ca PUR SI SIMPLU NU POT URCA ACOLO.Repet, nu toti studentii sau profesorii de la pedagogie sunt cantareti sau instrumentisti ratati, dar cei mai multi ar alerga cu 2000 pe ora doar ca sa nu aiba contact cu acea bucata de lemn,aflata oriunde in lume.Reusesc foarte bine sa se ascunda in spatele unor marete compozitii care nu sunt decat niste experimente fara nici o valoare in cartea de istorie a muzicii.Unii, ceva mai isteti se trezesc ca pot fi si dirijori.Aici ma opresc si te intreb,cu cine isi fac sau….isi vor face acestia treaba?Daca instrumentistii si cantaretii sunt atat de slabi,de ce se mai chinuie sa scoata rezultate remarcabile cei de la pedagogie.Par sa nu aiba nici o satisfactie in fata unor orchestre ,solisti si coruri,produse de elemente precum Solovastru si „restul gastilor „asa cum le numesc cititorii.As vrea sa vad cum s-ar putea umple ultima sala de spectacol din oras la auditia unei lucrari experiment scrise de un profesor cu rezultate „admirabile” de la pedagogie daca locul solistilor sau al instrumentistilor ar fi cedat calculatorului,pt. ca acestia asa isi concep in general creatia.Cum si-ar mai populariza ei experimentele???Cine i-ar asculta vreodata?Ca sa nu mai vorbesc de cei care se ocupa cu cercetarea.Chiar , structura motivelor,intereseaza publicul?Compozitorii astia cum pun la cale o inventie ,cum vin cu cerutul pe la profesorii de la interpretare.Sa te tii ce inseamna pentru un student interpretarea operelor maestrilor actuali,ce scrie in partitura si ce trebuie redat pentru ca lumea sa nu se plictiseasca, sa stea sa asculte,iar la sfarsit sa aplaude sincer (uneori).Se munceste serios peste tot,e o mare jignire sa pui niste oameni care au sacrificat o imensa parte din viata lor studiului si sa blamezi munca lor.Chiar mult disputatele Chelaru si Nae sunt pe scena (in anumite situatii) si trebuiesc respectate pentru asta.

 • Cele mai frumoase voci le au in Conservator acum profele Chelaru și Dimitriu, care a cantat la Scalla. Simionescu nu are nici pe departe vocea lui Chelaru. si n-am auzit de niciun student remarcabil al Cristinei Simionescu, nu a luat nici un premiu cu niciunul pe nicaieri, n-a format nici un solist de operă. Mai sunt niste profesoare prin scoala, Severin Oana care canta jazz si nu stie o boaba din ce stia maica-sa, iar Ciochina e de rasul curcilor. Dimitriu a avut un glas foarte fain, era solista la opera din Iasi si a plecat o vreme la Scalla mica. Chelaru nu canta la opera dar are un timbru mult mai frumos decat Simionescu și când susține un recital, ai ce asculta. Asta sa fie motivul pentru care se denigreaza? Pana la urma, si Cristina Simionescu Sandu are o tehnica buna dar timbrul nu-i la fel de fain, a facut un repertoriu si a cantat cu opera din Iasi prin turnee de mana a doua in Italia, de asta se si comporta ca o cantareața second hand. Cat despre profesori, in afara de pensionarul Solovastru mai e Urdeș care i-a fost asistent. si canta muzica populara. nu e nici tenor, nici bariton. pur si simplu, nu e. iar Chelaru si Simionescu au avut aceeasi profesoara, pe Madam Severin Adriana (Sarmaua). Chelaru a invatat ce stie de la Severin.

 • Absolut pertinent comentariul lui Stoia.Chelaru are voce calda si frumoasa,Simionescu are o tehnica buna dar vocea e de calitate mediocra,de asta nu a facut nimic.Plus ca e rea si intriganta si toti colegii o urasc.Doina Dimitriu e the best,ca a invatat canto cu Priscornic,sia cantat pe scene mari.Ionut,e baiat de treaba.

 • Marele profesor de canto in viata PreSCROTnic, un idiot.Care l-a adus pe g. cojocaru sa caante in halul in care canta acum, tipul nu se mai poate recupera, parca e o moara cu ciocanele, are si un zgomot de fond in voce de parca e produs de un casetofon din ala vechi facut in USSR. Marele profesor in viata…stia numai sa primeasca whiskey si lovele la greu si daca erai bas , te facea tenor, contra tenor chiar. Un aberat.

 • Hai sictir frustrato!(master in canto)Asa vorbesti de colegii tai?G Cojocaru are mai mult succes decat tine,pentru ca e un om sufletist si bun.Ultimul spectacol de Giovanni,a cantat f bine Masetto.Plus ca a facut Gianni Skiki super.Dar tu esti invidioasa si intriganta,cum ai fost o viata.Il improsti cu noroi pe Priscornic(ca om e adeavarat e ciudat tare),dar ca profesor e singurul valabil in Iasi, de ani de zile.Dar de ce dai exemplul lui G .Cojocaru si nu zici de Elena Mosuc?Pt ca asta e caracterul tau infect de intriganta.Lasa ca vine Beatrice Rancea directoare si te zboara din Opera si pe tine si pe boul de barbata-tu …

 • Bai Nicoleta,vad ca tu esti mai nebuna decat beatrice , ai cred ca vre-o 80 de caini in casa. Ce , vrei sa spui ca Doina eleva lui preSCROTnic canta bine? Parca ii bate o planetara, asa ii suna vocea. Iar tu ce ai draga cu mine, nesimtito?Esti o nenorocita, tot il pupi in fund pe George. Poata
  e sa cante in strainatate? daca nu va lua stanciu in germania cantati numai in fata mitropoliei.mediocritate ce esti impreuna cu Cojocaru. cred ca ai o relatie ascunsa cu el, altfel nu se explica interventia ta jegoaso.

 • Adrian Ionescu a fost probabil tot experimentul lui Fankenstein asta al vocilor, Priscornic. Iar doina dimitriu a avut spate de a ajuns sa cante la scala. oricum, canta jalnic, ii batea vocea si urla pe sus de parca ii smulgea cineva unghiile.

  • Cred că ţie ţi-a smuls cineva creierul, bucată cu bucată. Doina Dimitriu e o persoană deosebită care a muncit pt. a face o carieră. Cântă bine?! Haha! Are un timbru deosebit, să nu mai vorbim de tehnică vocală şi de cultură muzicală. Oameni trişti şi frustraţi… Pentru toţi există un ceas al prăbuşirii!

 • profesoara chelaru sufera de mania perfectiunii. am fost la un vepe al studentilor ei si, desi era public in sala, nu ne-a lasat sa aplaudam. tre sa recunosc totusi ca ne-a lasat sa asistam la examen dar a spus: aplauzele trebuie meritate! si le-a dat apoi niste fise de evaluare studentilor altfel decat fisele noastre. am auzit ca nota pe care si-au pus-o la autoevaluare studentii, a fost nota pe care le-a pus-o ea in final.fiecare profesor cu metoda lui dar as vrea si eu fisele ei macar sa le citesc, ma intereseaza cum sunt facute

 • Locul lui Prescornic era la Universitatea de Arte si al tau, bai Simioneasco,era la Scoala Populara… nivelul tau cultural e de sculer-matriter… Tzoapa sub-mediocra cu aere de diva. Prescornic va ramane in istoria culturala a acestei epoci… tu vei intra in obscuritate ca toate nulitatile. Sa-mi scrii!

 • De ce te-ai semnat ,,IULIAN SANDU”? Nu ai curaj sa iti dezvalui adevarata identitate? Face mai bine Grajdeanca , mecanica aia , Lucia sau Violeta? Cristina e super, bai , normal ca ataca atata timp cat e incoltita. Da tu poti sa exprimi muzica si sentimentele asa cum face ea? Nu are voce mediocra, e un superstar al institutiei Iesene. Asa se arata invidia pe fata ta.

 • Cristinaaa, Cristinaa, eshti foooartee-foartee mishtoo-mishtoo! Eshti suuuper-suuuper staaar-staaar! Eshti mare-maaaree intre picioareeee!

 • Vrei in ciorapi sa ne mirosim sau de avataruri sa ne descotorosim? Ia ieshi tu la inaintare in identitatea goala si pe urma itzi zic shi io cum ma cheama la buletin. Hai nu-ti fie teama, ca nu-ti fac nimic!

 • Inteleg ca cele doua personaje care au comandat aceste articole in ziare cauta sa intoarca acum atentia catre CE LE INTERESEaza de fapt, si anume sa defaimeze activitatea artistica a singurelor profesoare de canto care mai exista in facultate la momentul actual, pentru ca doar Cristina si Doina au cantat si mai canta. Daca Chelaru ar fi avut asa o voce superba, poate ca ar fi realizat ceva, dar are doare o voce creata, care ii scoate in evidenta caracterul infect. De fapt ele doresc sa o dea afara pe Cristina Simionescu din facultate si zilnic ii fac reclamatii si memorii la rector. Draguteler Naie si Chelaru, doua nulitati lipsite de caracter si calitati didactice li se permit toate actiunile pe care le intreprind pentru ca sunt deraglate.. Saracele… Dumnezeu sa aiba mila de oitele lui

 • Si Chelaru a studiat cu Priscornic…iar pe Severin nu o recunostea de profa ca a alergat dupa ea ca sa vina la ore ca fugise cu barbatu-sau in lum e la tara…

 • Cristina e si curva si proasta.I-au tras-o toti,pana a luat-o boul de Sandu de fata mare!De ce crezi fa ca te-a lasat Marcovici?Dar problema ei cea mai mare este ca e INTRIGANTA si INVIDIOASA,si intretine atmosfera de scandal oriunde se duce.Stii ce zic aia de la Cluj de tine?Te menajez,sa nu faci infarct,sa te am pe constiinta.Pe tine tot Solovastru te-a facut profesoara,asa ca DISPARI de pe forumul asta cu abjectiile tale ordinare.MAHALAGIOAICO !Tu esti artista?Tu esti o fire sensibila?Asa pozezi dar te dai de gol foarte repede.Esti o golanca inculta care se da mare diva.Oricum se vorbeste la opera ca te da Rancea afara

 • in prima ora de master dna lect.univ.dr.Catalina Chelaru a daruit fiecaruia dintre noi ultimul ei cd editat la roton cu muzica lui hindemith. ceea ce imi place e faptul ca îi mentioneaza in prefata pe toti profesorii ei printre care si Dan Priscornic ori Adriana Severin. Acestei femei nu îi este rușine cu cei care au format-o. DACA ar fi avut o voce creață, nu ar fi îndrăznit sa editeze un cd la roton. eu lucrez in opera si am auzit-o de nenumarate ori pe Cristina Simionescu.Nu pot spune ca are o voce mediocra dar nici superba, dovada ca s-a ferit intotdeauna sa faca inregistrari. cat despre doamna chelaru, are inregstrari pe youtube. melomani, convingeti-va, tastati numele ei si ascultati. e un lied noaptea nasterii superb. ma bucur ca o am ca profesoara. imi pare sincer rau de ce i se intampla si pentru cristina imi pare rau. ar fi putut da dovada ca e mai mult. locul profesorilor e in memoria elevilor si studentilor pe care-i formeaza.

 • Deci Cristina Sandu,sa recapitulam.Ia sa vedem pe cine ai improscat cu rahat pana acum,Catalina Chelaru,Doina Dimitriu,Adrian Ionescu,George Cojocaru,Lacramioara Nae si mai sunt vreo 3.Deci asta e profilul tau psihologic.Iti vorbesti colegii de rau si de la Opera si de la Conservator,ii denigrezi,ii musti de cur?De ce?Oare de ce ?Ai avu o copilarie nefericita?Esti frustrata sexual?Esti neimplinita profesional?Care este istoria vietii tale?Ce cauti tu in lumea artistica?De ce barfesti si atatci pe toti colegii tai?Ai zis in viata ta o vorba frumoasa despre un coleg?Despre vreo realizare profesionala?De ce oare esti atat de rea?Ce iti lipseste?Vrei sa fii Angela Gheorghiu sau Elena Mosuc.Asta nu se poate,trebuie sa intelegi si sa te impaci cu tine insati.O sa treci peste asta.Viata e frumoasa.Gaseste-ti un hobby,o pasiune si o sa uiti…Noi iti vrem binele

 • Ma dezgustati!Astia sunt dascalii nostri?Dupa ce ca sunteti submediocri profesional,si habar n-aveti tehnica vocala,sunteti si niste SCURSURI de oameni,rai la suflet si intriganti!Mi-e greata,zicea unul pe aici ca decat sa fii student la Conservator,mai degraba te duci si iei lectii de canto in particular.Asa sfatuiesc pe oricine vrea sa faca meseria asta.La Conservator sunt nonvalori,niste amatori de profesori.E vina lu Solovastru,mafiotul care i-a angajat pe toti prin trafic de influenta si contra spaga.Sa va fie rusine profesori de viitori artisti!

 • @ alinutza, rezulatele facultatii de pedagogie muzicala se pot evalua numai in raport cu rezultatele celor care ajung la catedra, profesori de muzica! Nu toti cei care fac „dirijat” ajung dirijori, sau cel mult ajung vrednici organizatori de coruri scolare acolo unde soarta ii arunca! Nu toti cei care fac compozitie vor ajunge pe palierul geniilor precum Enescu! Cum isi valorifica fiecare pregatirea universitara dupa absolvire este o problema personala, de pasiune, de tenacitate, de conjunctura si intr-un cuvant de destin personal! Facultatea nu da si destine, acestea sunt impartite de Cineva mai mare peste noi toti!! E drept ca unii isi cumpara posturile pentru a urca pe scena dar prestatiile lor nu inseala pe nimeni, si sita deasa a competentei ii aseaza la locul lor, sau pur si simplu ii arunca afara, cand vine o restructurare mai realista!
  Aceasta pagina de comentarii oglindeste cea mai hidoasa si nevrednica imagine a atmosferei infecte care domneste si la opera si la catedra de canto! Dar atmosfera o fac oamenii, care asa cum se vade, nu sunt de calitate – mediocritati vulgare pe pe mediocritati vulgare paruiesc, spurca. Realitatea este ca atata timp cat la aceasta catedra nu vor veni cadre didactice de valoare, cu palmares comparabil cu cel al Vocesului, mizeria va dospi si din cand in cand va rabufni, din orice fel de motive!
  Pur si simplu, doamnelor, domnisoarelor si domnilor cantareti, sunteti nocivi pentru arta muzicala ieseana si nu reprezentati Iasul muzical! NOi, spectatorii care va descoperim alta fata decat cea machiata de pe scena, vom ocoli spectacolele in care veti fi distribuiti! Dumneavoastra nu iubiti arta,frumosul, nu va respectati intre dumneavoastra, nu iubiti deci nici spectatorii! Ce cautati in arta?
  Pentru mai multa precizie, e necesar sa aflati ca Elene Mosuc NU A FOST ELEVA LUI DAN PRICORNIC. Acesta a incercat sa ii dea cateva indicatii de tehnica, dar Lili Mosuc, invatatoare cu pregatire temeinica de pedagogie, care facuse la Scoala pedagogica metodica predarii cantului, a inteles f. repede ca acest domn nu avea ce sa ii arate si ii strica vocea! Mama Natura o inzestrase cu tot ce trebuia ca sa nu mai ” perfectioneze” nimeni nimic la vocea ei, decat in sens negativ. Voci ca ale Elenei Mosuc, Angela Gheorghiu, se dezvolta natural, avand toate datele anatomo-fiziologice desavarsit construite din nastere. Arta de a fraza, de a canta i-a fost desavarsita de specialisti din Zurich, asa ca nu apropiati aceste nume- Priscornic/ Mosuc ca e fals si e rusine!
  Retineti un sfat- SCHIMBATI-VA! Gelozia si invidia nu tin loc talentului, oricat de mult v-ar otravi sufletul!
  Intr-un punct insa aveti dreptate: orb pe orb nu poate sa-l conduca! Cineva care a facut principal vioara si nu a cantat nici macar vreo 2-3 ani in orchestra,fara experienta de scena, fara repertoriul major de vioara scos in public, fara experienta serioasa camerala, care a facut apoi canto si nu a cantat nici un rol pe scena sau macar in vreun cor, vreo 2-3 ani, nu poate da lectii nici de vioara nici de canto, decat poate ca la nivel de cls. I-VIII, oricat de bine intentionata ar fi! Teoretic poate sa fie f. pregatit, dar in specialitatea de profesor universitar de canto/ vioara, obligatoriu este sa mai si demonstrezi ceva studentului. Altfel, pot preda canto sau vioara si doamnele de la contabilitate, daca stau vreo 2 luni in biblioteca si se documenteaza!NUmai ca asta se numeste impostura! In universitatile de profil din Europa, la astfel de catedre sunt profesori care au norma intreaga in Opera sau Filarmonica,dar dau ore si in Conservator, persoanlitati care au o vie activitate solistica internationala. Asa cum s-a putut sa fie adusi la catedra muzicienii celebri din Voces, se pot face eforturi sa fie adusi si la catedra de canto artisti cu experienta, cu renume international, prezente secenice romanesti sau straine reprezentative. Cereti asta in loc sa va aruncati vorbe murdare, ca la satra!
  Dar imi permit sa va intreb: daca nu sunteti multumiti de profesorii scolii, la cate cursuri de maiestrie in strainatate ati fost in timpul facultatii, ca sa mai invatati cate ceva, sau ca sa va spuna si altii sa va schimbati meseria? Cu cine va comparati? Voi intre voi? Surzii cu mutii? Scara valorilor se aseaza in raport cu valorile consacrate la Viena, la Munchen, la Paris!…daca visati la o cariera solistica. Nu va inselati! Nu faceti canto pentru ca e cool sa te fatai pe scena in crinolina!NU pretindeti corepetitorilor sa va invete sa cantati sau sa va salveze cand dati qix. Corepetitorii nu sunt Dumnezeu!
  Chestia cu Scala mica si Scala mare mi-a placut!!!!Poate o fi pentru voi si o Scala mititica!!!

 • cronologic, mosuc mai intai a castigat premiul de la munchen, apoi premiul de la monte carlo si apoi s-a angajat la zurich ca solista. ea a fost formata de priscornic si ABIA dupa aia a cantat in toata lumea. ca sa respectam adevarul, in alta ordine de idei, e trist sa asociezi in aceeasi facultate nume precum cei din voces si un pseudodirijor cum e beck. e vina decanei si a managementului defectuos. sunt si oameni remarcabili care isi fac treaba meritoriu peste tot, dutica si vasiliu la pedagogie, cei din voces, la noi la teatru sunt foarte multi buni si e o alta atmosfera. nu ajungi cu cutitul la gat ca la interpretare. si mai ales, la teatru cadrele tinere sunt integrate frumos in colectiv, nu se spala cu ei pe jos doar pentru ca nu au parul alb. cred ca lupta nu se imparte intre tineri si batrani, ci intre oameni care chiar vor sa schimbe un sistem. ce se intampla acum in universitate e realmente o revolutie de mentalitate mult asteptata. sunt si oameni care nu au fost adusi de solovastru dar aia au avut o viata de caine in scoala. eu nu-i condamn daca intr-o zi vor pleca. vocile si caracterele frumoase sunt rare. de asta, ar trebui sa fim atenti sa nu pierdem si putinele care mai sunt. sunt multi care au de castigat e urma demersurilor incepute acum dar putini recunosc. oamenii sunt manipulati sa spuna lucruri urate, sunt obligati ca n-au doctoratele facute la timp sau sunt pe grade mici ori vor sa-si pastreze colaborarile. din cate stiu, nici acum la canto nu au un sef de catedra. deci, acolo chiar se intampla ceva grav. si nu e doar unul singur revoltat, sunt mai multi, si ce e tragic, e ca au dreptate dar lupta impotriva unor oameni cu functii foarte mari si s-au unit ca lupii sa-i darame.

 • Asocierea numelui Elenei Mosuc ca cel al lui Dan Priscornic este o eroare impardonabila.
  Nu „profesorul” trebuie sa spuna asta ci diva. Se pare ca impostura e la ea acasa in lumea cantaretilor si a profesorilor de canto din Iasi. Ce alte celebritati a mai format Priscornic? Gaselnita cu „eleva mea, Lili Mosuc”(!?!) a indus probabil in eroare multe persoane cu aspiratii de vedete, sarmanele! Daca studentii de la canto mai lucreaza in particular si cu acest „profesor” de ce se mai mira ca nu stiu sa cante? Adevarul e, vorba lui Anton Pan „unde nema putirinta geaba titiresti galceava!”

 • lacramizdo, las-o mai in re minor cu plagiatul ca si tu te-ai dedulcit la o plagia pe domnisoara butu. Butu-te-ar soarta. Beti impreuna cu preoteasa mai multa aghiasma si mai putin venin

 • am o ruda medic care ne spune ca doamna colivareasa sufera de sindromul nefu si la vre. parinte mai da-i niste anafura ! iar tie preoteaso, lungeste-ti fusta ca ti se vede hidemitu pe care l-ai masturbat (ca oricum nimeni nu se pricepe)

 • Stimata mazderanda,v-a cazut un s şi un t din nume, permiteti-mi sa vi le ofer !

  Dacă erai o adevarata profesionista, trebuia sa te pricepi la muzica unuia ca hindemith. chelaru e maritata cu un preot? si? ce v-a facut s-o denigrati asa? sunteti femei, artiste, poate mame si sotii. voi sunteti profesoare? sunt consternat sa constat ca am astfel de colege in universitate. Doamnelor, veniti-va in fire! redeveniti doamne! limbajul suburban nu e limbaj academic decat in lumea celor care plagiaza.

 • Coana Naie, de ce ne-am astepta la o atitudine colegiala din partea dvs daca relatia cu propriul tata (Parintele Bistriceanu) este o rusine. Va aduceti aminte cati ani au trecut de cand nu ati vorbit cu acest om? Sunt o enoriasa a bisericii in care tatal dvs ne incalzeste sufletele si vreau sa va spun ca toata lumea stie de suferinta pe care ati pricinuit-o acestuia. RUSINEEEEE!!!!

 • Doamnelor,(Chelaru si Naie) se stie ca butoaiele goale fac cea mai mare galagie, asa ca….va rugam sa ne lasati pt ca nu mai putem auzi nimic din cauza dvs. Multumim!

 • Diva din ,, The 5th Element” pun pariu ca canta mai bine decat Doina Dimitriu. VIVA DIVA!! Nu va mai bateti intre voi , ca deja sunteti in runda a 14-a si aveti nasuri sparte , ochi scosi, sange peste tot. CRISTINA SANDU-SIMIONESCU E CEA MAI BUNA SOPRANA, VA E DOAR CIUDA CA NU SUNTETI PE POZITIA EI CARE SI-A CASTIGAT-O CU SUDOARE IN ANI DE ZILE, IMBECIIILILOOORRR!!! SA VINA METEORITUL PESTE VOI SA NU VA MAI VAD CUM VA BATETI PROSTILOR, DA ACUM LICA SI CU VALERIU GADEI RADE DE VOI DE SE PRAPADESC! GEORGE COJOCARU CANTA DE PARC AFACUT DE DIMINETA GARGARA CU CIOBURI,PARCA A BAUT CEAI CU CLOR !!! E SIUN MAR SARLATAN SI CIORAN, SI PUPI-N CURIST!!! CHELARU CANTA DE PARCA A FOST BAGATA IN CAMERA FRIGORIFCA SI TINUTA ACOLO 3 SAPTAMANI !!! ADRIAN IONESCU CANTA ORIBIL, NOROC DE LICA SI DE ANDA, NESIMTITA AIA DE ANDA, CARE I-A DAT DE CANTAT DE NE-A RUPT URECHILE SI A EXPERIMENTAT PE AUZUL NOSTRU CU MIZERIA LUI DE TEHNICA DEFECTA!!! SI PRESCORNIC ALA E UN IDIOt, un BOU cu acte !!!!

  • Doamne, ce oameni mizerabili! Doina Dimitriu poate fi oricând asociată cu nume mari ale artei lirice mondiale(Leyla Gencer, Riccardo Muti, etc.). Cu cine e asociată Simionescu?!Cu toate scandalurile care vizează viaţa ei personală? Cu intrigi şi mizerii?Sunt prea multe de zis, dar prefer să nu mă cobor în mocirla voastră caracteristică! Doina a realizat căt nu veţi realiza voi în două vieţi, mizerabililor! Dar, să nu uităm… Opera din Iaşi e o mare „familie” în cadrul căreia ea nu a fost bine văzută şi nici primită. Sunteţi dezgustători!

 • Cristina nu e curva , bai , boule sau vaco , care ai scris despre ea. Ce te intereseaza viata ei personala, ma ???? Canti tu pe scena ca ea? Iar barba’su e om de treaba , face cineva in Lliliacu cum face el ? El il intrec pe Gelu Popa la comedie, habar n-aveti ce inseamna un artist care se poat transpune in diferite ipostaze. Voi aia car vorbiti nu ati facut nici macar n rol pe scena, nici macar de c.a.c.a.t sa il faceti, macar o data !!! Invidia va mananca, asta e!!! Cristina va da lectie de canto si de cantat la orice oradnzi si noapte, baaaii intiganti invidiosi!!

 • Doamna Simionescu Sandu, va rugam sa nu va aplecati asupra mediocritatii si sa va faceti treaba asa cum ati facut-o si pana acum. Suntem un grup de studenti si dorim sa va multumim pt placerea cursului.

 • imi exprim admiratia fata de studentii acestei doamne(?!) care isi conduc profesoara spre casa, urcand-o pe rosalinde intr-o caleasca, spunand;mana, birjar!
  in egoul ei nu incape decat propria-i persoana si uita ca la spectacol nu esti singur, ai nevoie de parteneri. fiti atenti, dragii mei, in ziua cand veti urca pe scena, o sa va urasca si o sa va devoreze cum face cu noi. nu e decat o vietate care-si devoreaza puiii. de la callas a luat doar mahalagismele, nu si vocea sau cariera. au revoir!

  • Mare adevăr grăieşti! Poate că, dpdv profesional a avut momente frumoase, dar nu este un etalon pentru cei ce vin din urmă. Ca şi cadru universitar însă, situaţia e albastră… E capabilă de un subiectivism morbid, ceea ce nu defineşte un profesor. Un profesor ar trebui să fie un mentor, nu cineva care îţi dă apă la moară din anumite motive şi orgolii personale. Aparte că nu ar recunoaşte niciodată calităţile studenţilor care nu sunt la ea la clasă… Cum să încurajezi noile generaţii dacă tu nu ţi-ai depăşit frustrările? Ruşine! Un artist adevărat îşi păstrază o doză de dăruire în suflet, nu caută să acapareze tot ce pofteşte.

 • Hai sa fim seriosi, cine nu incape de Cristina Simionescu Sandu? Ce poate face ea sa opreasca pe cineva? Poate ea sa decida sa nu primiti roluri? Ce interes ar avea?Ce naivitate. Asta e numai rea intentie, zau.

 • Cristina da-ti demisia si de la Cons si de la Opera.Du-te la Cluj.Ia-l si pe Iuli cu tine.Facem o incercare sa vedem daca putem trai fara tine.Daca intampinam dificultati te chemam noi.Colegii au nevoie de liniste si atmosfera de lucru sa putem lucra.Ye rugam mult.Multumim.DONT CALL US,WE WILL CALL YOU!!!!

 • Gata ati ajuns sa o manjiti pe Diana, si pe Nori. Dar ati uitat de gura spurcata a lui Mioara Cortez, cat de mahalagioaica era??? Cati nu incapeau de ea? Si ce , ea nu a fost parasuta? Hai sa fim seriosi. Si nici nu a avut curaj sa faca o cariera decenta in strainatate desi avea material, i-a placut mahalaua , barfele si daca asta a fost natura ei, a ramas la Iasi intre vespi, acolo unde s-a simtit…acasa.

 • Bai Cristina.Dar tu chiar n-ai nici un fel de scrupule!Cum iti permiti comentariile stea murdare despre colegii tai?Deci iti improsti cu noroi pe urmatorii colegi de la opera
  1.George Cojocaru
  2.Adrian Ionescu
  3.Mihaela Grajdeanu
  4.Ricardo Nori
  5.Diana Bucur
  6.Mioara Cortez
  Cum mai dai tu ochii cu ei la servici.Cand o sa aveti o repetitie sau un spectacol impreuna,cum dai tu ochii cu oamenii astia?Ti se pare firesc sa faci tiganeala si intriga asta?Eu nu stiu cum nu te scot colegii tai in suturi de la opera.Tineti-o la voi la conservator pe mahalagioaica asta care ne manjeste cu noroi.Nu esti peste noi Cristina,ca aveai contracte la teatrele mari din Europa,daca era asa.ramai cu tiganeala asta la Cons,nu mai esti binevenita sa fii colega noastra la Opera!

 • Noi nu o vrem in Conservator pe tiganca asta nenorocita.Sunt vreo 5 studenti care o vor.In rest galanca asta de cartier le este antipatica tuturor.La o scoala superioara de invatamant artistic,avem nevoie de INTELECTUALI,nu de satra.Trebuie sa ne pastram prestanta.Nu o vrem in Conservator pe Cristina Sandu!

 • Simionescu,nici la teatrele mici din Europa nu (mai) canta!Au chemat-o o data,si a doua oara nu le-a mai trebuit.I s-a dat o sansa,nu a confirmat.Plus ca a cantat pe 100-200-250 euro de spectacol,deci la case cultura de la tara,din Germania.SINGURA DIN CONSERVATOR CARE A CANTAT LA TEATRE MARI ESTE D-NA PROFESOARA DOINA DIMITRIU.A cantat la SCALA DIN MILANO !Si a cantat roluri mari de soprana dramatica cum ar fi Tosca.Simionescu e soprana lirica,cu voce de subreta subtire si stridenta de-ti taie urechile.Doamna Doina are glas calitativ cu armonice.Asa ca ciocu mic Cristina Sandu,cand o sa canti la Scala poti sa vii cu pretentii sa-i iei locul de profesor a D-nei Ada Burlui sau al lui Solo.Deci in viata viitoare,trebuie sa te mai nasti o data!

 • Simioneasca n-o sa-si mai deverse dejectiile pe acest forum.A primit ordin de la Solovastru,sa nu mai ”raspunda la provocari”Tace si inghite.

 • Nu va mai legati de dna Dimitriu…cine e invidios n-are decat sa munceasca cat amuncit ea si sa ajunga unde a ajuns ea.pana atunci ciocu mic…femeia asta nu a facut rau la nimeni shi chiar despre Cristina a spus: este un cadru didactic foarte bun. asa ca nu va mai legati de cine nu trebuie…cine a spus vorbele alea urate despre ea habar nu are canto;)

 • Acuma v-ati aliat toti n
  impotriva lui Cristina , ca nu mai incapeti de ea. Sunteti invidiosi,nu sunteti sa faceti spectacole ca ea. Lepre, nu-mi pasa de Chelaru cu voce creata si de c.a.c.a.t., nu-mi pasa de grajdeanu , parca e o papusa trista pe scena. Cristina e cea mai buna sopranala Iasi, amin. SUNTETI I.N.V.I.D.I.O.S.I.

 • de acord, cristina e cea mai buna sopranala Iasi adica anagrama de la soprana anala din iasi desi nu vad ce legatura are acest comentariu si in genere comentariile din pagina cu articolul. nu ma dumiresc, numita cristina cu titlul de soprana anala a orasului e aceeasi cu tatiana pocinoc? e adevarat ca in scoala voastra se plagiaza? de ce vorbiti asa urat intre voi? voi ne oferiti noua clipe de liniste? cand eram student, am fost la opera si am plecat din cauza urletelor si a falsurilor. nu ma prea pricep la muzica dar corul asta de invective se asociaza cu greselile gramaticale si de exprimare inacceptabile pentru niste candidate la titlul de diva. sau andivă, că mai mult văd că nu puteti. parca sunteti adunate de prin lupanare. nu ma mir ca e cultura la pamant, in orasul domnului primar numit fotbal. cred ca voi cantati in pauza unui meci, si in rest scuipati seminte. meci in arena, meciuri intre spectatori. aveti mentalitate de maneliste.

 • Cristina Sandu,si-a inselat barbatul,”basul de voce” Iulian Sandu,de multe ori.Unul dintre amantii ei a fost Bogdan Zahariea.Tipa este instabila emotional,si are din cand in cand nevoie de calmare.Cal mic cal mare numai cal sa fie.Riki(nori) povestea ca i-o dadea la ochiul maro,ca cica e prea larga.

 • Problema lu Simioneasca e ca se da diva,si vrea sa fie perceputa ca diva de cei din jurul ei.Nu e cea mai buna soprana de la Iasi.Roticica si Diana sunt mai bune decat ea.Chiar si Scafaru e mai tare decat ea.Mihaela Grajdeanu pe care o tot ataca,studentele si sustinatoarele sale,e drept s-a mai babit si ea,dar acu 10-15 ani cand era fresh,ii dadea Cristinei de acum care se vrea diva de bahlui, lectiii de canto,de interpretare ,de gingasie ,de farmec ,de acute superbe,de voce calda.Plus ca simioneasca e urata,n-are pic de feminitate.I se cunoaste pe fata rautatea si perversitatea.Totusi este trist in lume,daca a juns cristina sa se laude ca e cea mai buna solista de la Iasi.Pai asta este etalonul?Asta este termenul de comparatie?Pai nu e foarte greu sa fii mai bun solist decat Iulian Sandu,decat Costica Cristea,Costica Taga,George Cojocaru,Marinela Maxim,etc IN TARA ORBILOR CHIORUL ESTE IMPARAT

 • Maestrilor,daca imi este permis sa va numesc asa,aceasta este MOSTENIREA lasata de sefii Conservatorului si ai Operei.Astea sunt rezultatele admiterii si a angajarilor de netalentati printre foarte putinii care-si merita cu adevarat locul.Asta e lipsa unor sefi de valoare care sa-i puna pe fiecare acolo unde merita.Intr-acolo ar trebui sa va indreptati furia si frustrarea,dar de ei va este frica si,probabil,rusine,daca sunteti capabili de o astfel de simtire,pentru ca si voi le-ati dat cu capul in usa ca sa va faca din nimic :asistenti,lectori,conferentiari,solisti,coristi,instrumentisti sau pe la atelierele Operei.Fostii si actualii sefi isi vad linistiti de treaba in timp ce voi va complimentati intre voi ca niste maestri ce sunteti.Oricum,n-o sa va mai chinuiti mult,veti fi DESFIINTATI!

 • Si pt ” vizor din Bucuresti” din pacate am aceeasi veste proasta: mama ta si cu mama lui Tosca au facut centura 20 de ani. Asa se justifica ca voi amandoi( tu si tosca) sunteti niste jeguri sociale.

 • Domnisoarelor, doamnelor si domnilor, gata!!!!
  Tragedia Operei din Iasi s-a incheiat! A cazut cortina peste 150 de ani de eforturi de a avea opera si in Iasi. Ariile calomniei, pe care le interpretati in cor, fara rusine, au devenit prohodul acestei institutii. Opera nu este a dumneavoastra, Opera este a Iasului! Domnule primar, nu cladirea Operei din Iasi trebuie restaurata, nu exteriorul este „bolnav”, ci interiorul! Trebuie eradicata incompetenta, impostura, care au prabusit-o aceasta institutie sustinuta de la buget, din interior.
  Nestimati artisti, vinovati sunt atat ce care v-au deschis calea in lumea artei, pentru ca au crezut ca, daca nu aveti cine stie ce talent, macar aveti caracter, cat si cei care conduc azi destinele artei,la nivelul Ministerului Culturii, care s-au milostivit de dv. si nu v-au pus anual examinari de mentinere pe post, facandu-va, ( ce eroare grava!), angajari pe viata, incurajand astfel instalarea balazarii, a dezinteresului, care v-au sters orice interes pentru studiu si crestere in valoare. Dumneavoastra asteptati pensia, tricotand si barfind, la o sueta, la o cafea.
  Sa vina ministerul sa va trimita la Directia pentru reconversia fortel de munca,sa va recalificati, ca macar sa mancati o paine muncita cinstit! De ce intarzie demisiile? Pentru ca pestele de la cap se impute! Antrenandu-va in scandalul plagiatelor (al imposturii) de la Universitatea de arte,v-ati dezvaluit publicului adevaratele dv. calitati „artistice”! La ambele institutii… demisia de onoare… sau macar demisia, daca onoarea a devenit ****** rara! Publicul iesean raspunde corului calomniatorilor si impostorilor-
  NE-ATI DEZAMAGIT!

 • care e treaba cu ochiul maro? hai faceti-ne sa intelegem. Adica? Sa inteleg ca Cristina asta se f.u.t.e.a. in cur? Adica Riki ala sau cum il mai cheama. Porno staruri cantareti de opera.

 • Inteleg sa nu aveti curaj a scrie in nume propriu, dar chiar sa folositi numele altora , nu e cam mult? In alta ordine de idei,sunt total de acord cu Daciana !

 • Mie (ca spectator sincer ),putin imi pasa de ochii maro sau verzi ai cantaretelor. Intru in sala de spectacol si le vad pe acestea pe scena.Cu inima pe inima va marturisesc ca am fost mandra de multe ori ca ele,Diana,Cristina,Roticica,Grajdeanca (cand era mai fresh….ca sa citez un clasic de pe comentarii)sunt soliste aici,in oras.Habar n-am toate prestatiile lor, or mai fi fost si unele mai putin convingatoare,se poate.Artistii nu sunt niciodata egali cu ei insesi ,trebuie sa pricepem lucrurile astea.Totusi,fetele astea au avut prestatii excelente in anumite partituri,cateodata ne-am gandit chiar ca nu sunt cu nimic mai prejos de numele mari ale scenei.Si nu numai ele.Chiar avem voci excelente,cantareti care ne daruiesc momente foarte frumoase cand suntpe scena.Imi cer scuze ca nu ii enumar pe toti,dar in mare parte fiecare artist este constient de valoarea sa in sinele lui.Nu cred ca un interpret nu simte momentul in care a facut ceva cu adevarat foarte bun,la fel cum stiu de bine ca „impotentii” artistic si impostorii nu se cunosc pe ei.Si astia stiu foarte bine ce pot, sau mai ales ce nu pot si incearca sa parvina altfel.Nu intru in detalii.Imi cer scuze daca am omis nume care merita sa fie alaturat celor de mai sus.Stiu sigur ca mai sunt….cateva.Pe mine ,ca spectator NU MA INTERESEAZA DELOC ce amanti a avut Cristina (daca i-a avut,sa fie sanatoasa,bravo ei),ce copii a facut Diana,cand s-a maritat Lacramioara Roata sau de ce nu s-a maritat Onica.N-au decat sa se gandeasca ele la lucrurile astea pana le crapa creierii din cap.EU VIN LA SPECTACOL SA-MI SCHIMB STAREA DE SPIRIT nu in bine,ci in altceva.Vreau sa ies cu un gram mai fericita de acolo.De cateva ori s-a intamplat si „divele”in discutie sunt raspunzatoare pentru asta.E loc pentru toti,trebuie doar sa bateti cu MINTEA doar 2 cm mai departe.Din pacate….asta a fost mereu problema divelor….Foarte pacat!!!!!!!!!

 • doamna chielaru ar trebui sa fie pe scena operei nu pleava asta de simionescu care pe linga ca este curva mai e si proasta de bubuie. ca si calitate umana si vocala doamna chielaru este mult deasupra. cara-te din orasul asta si dute unde vezi cu ochii

 • Sunteti niste jafuri umane toti astia care comentati viata privata a unui om ( fie vb de Cristina sau de altcineva). De aia suntem o natie de inferiori pt ca astia ca voi sunt omniprezenti si al naibii…sunteti si multi. Multi si prosti.. Jegurilor!!

 • Cristina, nu te lasa jucata in picioare de aceste gunoaie.Normal sa fie asa , doar traim in Romania si aici valorile sunt tratate EXACT asa cum ai fost tratata tu.Spectatorii au nevoie de tine , nu colegii tai DRAGUTI. Imi amintesc ca si de Nadia tot CURVA i se spune , dar asta numai in Romania.Nu ne intereseaza VIATA TA. Vrem sa te auzim pe scena si pe urma sa mergem toti la casele noastre , in care fiecare avem cate un secret mai mare sau mai mic.TU DOAR CANTA, NU VORBI.

 • Doamnelor,citesc mesajele dvs. si imi dau seama cat sunteti de comune si de BALCANICE.Observ ca va improscati cu noroi exact ca i Piata Alexandru.Sa inteleg ca spectacolul s-a mutat in piata? pai ce ma intereseaza pe mine viata voastra , dragelor? Eu vin sa va vad si sa va aud, de fapt vin sa ascult ce au facut unii oamenii talentati pt sufletele celor obisnuiti.Cum am putea sa ascultam aceste frumoase ARII daca nu ati fii dvs? Ce ma intereseaza pe mine ce faceti in pat? Ce ne intereseaza pe noi ce fac parintii si familiile dvs? Ce ne intereseaza pe noi etnia dvs? Sunteti chiar caraghiosi. Nu intelegeti ca vrem MUZICA de la dvs. CARE POATE, bineanteles.RESTUL E TACERE. O sa fim la spectacol cu orice pret. Acolo sa va vedem.SUCCESURI!!!!!!!!!!

 • Am auzit de scandalul acesta de la o cunostinta si am intrat imediat sa imi exprim si eu parerea. Vreau sa va spun ca nu cunosc personal nici un personaj din discutie, doar de pe afisele promotionale ale spectacolelor.Asa se intampla si cu acest Sandu Iulian. Va rog sa imi spuneti daca este acelasi personaj care interpreteaza un personaj superhaios din Vienez.Daca raspunsul este pozitiv, va mai rog sa-mi spuneti cand mai este acest spectacol pt ca eu si fetita mea de 6 ani il adoram pe acest interpret. Multumesc!Si ca un sfat din afara, cam asta este ce ne intereseaza pe noi, amatorii.DATA SPECTACOLELOR.

 • Carcotasilor, ati vazut-o in seara asta? Cum pe cine? Pe Cristina. CRISTINA SIMIONESCU SANDU.Ati vazut cum a ridicat sala in picioare? Nu? AAAA , pacat.Ne-a electrizat pe toti.Ne-au dat lacrimile.Am ras si am plans.BRAVOOOOO!!!!!Cristina, le-ai dat clasa. Ai vazut ce au cu tine?Acum intelege toata lumea ce au cu Cristina? Noi am inteles si suntem numai langa tine. TE IUBIM!!!

 • ce sa vad mai fetito. am asteptat sa vad o rosina finuta si manierata si am gasit o rosina … mirlanca de bahlui care se maimutareste si face gesturi deplasate unde? pe scena. este o diva de casa de cultura ai dreptate. a si inca ceva. sa stii ca am avut loc bun in sala dar nu am inteles un cuvint din ce a cintat. asta e nivelul sau. o diva de bahlui. numai prostii aplauda la prostii. unde este muzica? cred ca compozitorul se intoarce in mormint. dar… poate se vor sfirsii toate astea si opera va redeveni opera nu o scena unde se poate mascarii orice ratata. sa ai o noapte usoara.

 • ma, tu ii cauti nod in papura, tu ai ceva personal cu Cristina, deaceea nu pot decat sa iti spun sa imi s.u.g.i. p-u-l-a. F.u.t.u.-.t.e.-n g.u.r.a.

 • A, tot pt ” muzica „… Esti oricum oligofren(a) si pe deasupra si agramat(a). Asta e,ce poti sa faci?Esti facut(a) din laba!!!P.S: Astia care sunteti marlani si va ascundeti in spatele unui nickname am o veste: puteti fi gasiti dupa IP.Ne vedem la tribunal in civil.Cunoscatorii stiu.

 • Cristina, am citit si eu ce a fost scris pe aici. Sunt un coleg de al tau de la Cons si regret ca astia sunt oamenii care ne inconjoara.Te rog sa fii tare si sa pui la spate rautatile pt ca asa tre’ sa facem toti daca vrem sa rezistam. Tu esti CINE esti si asta nu-ti poate lua nimeni.RESPECTUL meu o sa-l ai mereu pt ca te-am vazut si ascultat de multe ori in spectacole si esti o artista. Altii si altele se fac cand tu FACI.P.S: Ai stat in fata mea la slujba de inmormantare a d-nei Burlui la biserica Barboi si alaturi de colega ta. Mai mult nu spun, te prinzi tu. Inca o data RESPECT pt tine si pt Iulian.

 • Doar pentru Cristina : esti o colega foarte buna,o soprana extraordinara ,nu stiu daca cea mai buna de la Opera din Iasi,dar una dintre cele mai bune din tara.Nimeni nu face Lucia ca tine, asta e sigur.Nu iti mai bate capul cu pagina asta in care ordinarii s-au trezit sa-si refuleze neimplinirile.Te stiu o femeie foarte la locul ei,cu capul pe umeri,super talentata.
  E foarte curios,articolul aducea in atentie asa zisul plagiat al doamnelor Pocinog si Berindan.Nu ca ar conta,dar despre ele….comentarii aproape zero.Colegii de la instrumente au ceva bun simt,dar cantaretii….puteti observa cu ochiul liber.Oricum, Cristina,multi din Conservator suntem mirati de ce ti se intampla,dar probabil ca trebuia sa fie asa.In felul asta ai vazut cum sunt oamenii de langa tine,cei pe care ii cunosti si cu care lucrezi de 20 de ani.Iti doresc succes mult si mai ales sa fii sanatoasa.Nu pot semna ,e prea de tot sa-mi las numele intr-o pagina atat de mizerabila.Sunt una dintre pianistele cu care ai lucrat.

 • V-ati luat cu vorba, si ati trecut pe langa articol ! Dar de „familia” Simion ce ziceti? Nevasta Aurica sefa de catedra la suflatori-percutie(!!!!! wtf) si juniorul cel „mic” acusi acusi isi da doctoratul si va priveste de sus ! Pacat ca ce a creat F.Simion in atatia ani de activitate e murdarit de personajele astea doua in cativa ani .

 • Lasa ma , ce daca si-a pus omul nevasta si pe Costica acolo…el nu are nici o vina…Vrei sa aibe scandal acasa cu cadaoala ca nu ii face copilu’ profesor??? Costica asta, din cate imi aduc aminte era baiat bun cand a venit in Romania…Bine zis „era”…Dar astea-s vremurile , domnilor ! Costica ( cu ajutorul domnului Simion )profesor doctorand , Adamachi profesor….S-a intors lumea cu susu-n jos. Dar mai e o sansa: legea lui Boc, precum ca rudele de gradul 1 …etc..Asa poate mai dispar clanurile din invatamant !

 • Nu e greu sa va dati seama ca articolele defaimatoare la adresa artistei CRISTINEI SANDU sunt scrise de o singura persoana ,un barbat frustrat care acum are oportunitatea de a-si da frau liber trairilor si nereusitelor personale.TRAIASCA ANONIMATUL

 • Va numiti artisti?? Cu limbajul asta de cocalari? Cu atitudinea asta ,putin spusa urata si marlaneasca fata de colegii vostri, si mai ales fata de o femeie?? Mi-e rusine si sila de voi !Artisti si oameni sensibili ce sunteti…

 • pai inseamna ca sa rezolvat dilema persoanei care comenteaza. deci este barbat si dupa descrierea doamne” coca cola” seaman mult la caracter cu sotul doamnei discutate. :))) perfect

 • D-le Sorin Pavelescu,desi articolul d-voastra insumeaza peste 20000 de vizualizari,intuitia imi spune ca cea mai mare parte din acestea vizeaza continutul comentariilor aferente.Nu doresc sa vina ca un sfat ci doar ca o observatie,insa,avind in vedere contextul actual,ma gindesc ca articolele de mare succes v-ar prinde bine atit d-voastra cit si publicatiei ce va propune.Dintr-o analiza simpla reiese ca a va toci condeiul cu nimicuri neinsemnate precum Corneliu Solovastru sau Tatiana Pocinog-Beck reprezinta o pierdere,in timp ce viata intima a solistilor de la Opera apare cu adevarat palpitanta si plina de savoare.Timidele comentarii la adresa acestora par sa ascunda un potential enorm,resurse pentru un veritabil serial. In speranta ca v-am suscitat atentia,va doresc succes in investigatii si har in a ni le descrie!

 • Raspund ,, persoanei de bine” care a postat ultimul comentariu. ProTV Iasi, e deja in tratative cu toti solistii si alti anonimi din orchesrtra care si-au exprimat parerile aici, pentru a realiza o telenovela cu caracter realist cu toate aceste personaje. Vor fi si aparitii-surpriza , la care nici nu te astepti, ca Vali Gadei, Lica Stoiciu, Leonard Dumitriu, si alte nume sonore- surpriza. O sa fie o productie -mamut ce se va desfasura in 1356 de episoade, ca si Dallas si Santa Barbara. STAY TUNED!Fiindca nici nu stii ce castigi !!!!

 • am citit, pe cat am putut ca mi se face greata de comentariile unora, si cred ca subiectul nu e nici pe departe terminat
  adevarat, la univ de arte e multa coruptie, nepotism si favoritism dar nu generalizati
  poate domnul profesor Chitu de la teorie si solfegii va spune ceva? e mare amator de karaoke si blugi mulati iar minte IOC!
  nici studentii nu au intotdeauna dreptate, dar plagiatul e o problema serioasa! cati dintre voi nu ati apelat macar o data la un mic ajutor contra cost pt un referat, sau lucrare de licenta, sau de master, ori mai rau doctorat?
  si sefii au ajutoarele lor, dar daca domnii X si Y, ori doamnele Z vi se par nepotrivite sa vedeti cand se va preda stafeta la copii lor, ca ajunge acusica Cornelush la catedra universitara si va arata el cultura, da pe la percutie? sau trombon? domnii asistenti sunt brici, habar n-au de limba romana, ce sa mai zicem de limbaj academic
  imi pare sincer rau ca va intereseaza asternuturile oamenilor si nu pregatirea lor, iar daca doamnele soliste sunt asa cum spuneti de ce nu mergeti sa studiati la bucuresti? nu va permiteti spaga?

 • Daca dupa atatea informatii cate au aparut in jurul articolului, ministerul nu a venit in ancheta, inseamna ca ori dv. ati scris numai calomnii, sau nepotismul, impostura spaga sunt acceptate, tolerate, la nivel national.
  Beizadele sunt cu duiumul si la Arte plastice, fii lui tata, fii lui mama, dar la muzica este boala veche, si in corpul didactic si la TESA, din cate vorbeste gura lumii.
  Iata ca din nefericirea si decaderea celor care s-au duelat in direct, profita unii, care vor sa scoata bani si din gunoi, din telenovele fluviu, mai mult sau mai putin porno, cu „hartisti” de la Opera. Totusi demnitate chiar nu mai este in aceasta bresla? Presa nu a anuntat inca nici o demisie de onoare? Halal!

 • Situatia de la catedrele de trombon si percutie e arhicunoscuta ! Stau si ma intreb cum de prof F. SIMION, fata de care am o admiratie si un respect deosebit , lasa catedra pe mana fiului Moldovei, care nu dezminte caracterul moldovenilor de peste Prut ! Si la trombon, Adamachi?? Un incult cu un limbaj de o obscenitate rar intalnita, a carui masina nu mai porneste acusi din cauza manelelor?? Cine i-a lasat pe impostorii astia sa intre in conservator? Si de ce? Pacat…Dati-va copiii mai bine pe santier, decat la Universitatea de Arte !Au mai multe sanse sa iasa ceva din ei.

 • Sunteti nebuni de-a dreptul! Atatea comentarii mi-au luat aproape 2 ore sa le citesc si macar daca erau scrise fara rautati. ce e adevarat oricum se va descoperi dar nu mai scrieti cu termeni atat de vulgari! Cine trebuie sa cada, o sa cada oricum, cine n-a gresit cu nimic, foarte bine. dar, incercati sa NU MAI SCRIETI CUVINTE ATAT DE URATE. exista dictionare de sinonime online, in caz ca nu aveti destule cuvinte in vocabular. Exprimati-va, foarte bine, daca e ceva de aflat, bravo, spuneti – dar nu mai lasati doar impresia unui cort din satra. E pacat pentru domeniul la care facem referire, la muzica! Nu vreau sa spun mai mult caci si eu am suferit mult din cauza unor celebre nume care pe cei cu bani sau nu stiu ce relatii, ii promoveaza si le arata calea scenei si pe altii.. nu mai zic. Nu cred ca schimbati nimic aratand publicului, care asteapta produsul muzical, frustrarile voastre sau poate, nervii bine fondati. OK, mergeti si dati declaratii in dosar dar lasati lumea sa vina la spectacolele la care se canta, altfel, vor pleca singuri, daca nu se canta bine. Si pentru public, sunt aproape sigura ca unele lucruri care fac referire la problemele personale ale solistilor sau prof de la arte sunt chiar aluat ****** pana la refuz. Este o pagina de articol legat de fraude iar in curand amatorii de telenovele se vor intoarce la acasa tv, stati linistiti!

 • Eu lucrez acolo de ceva ani si va pot spune ca este o batae de joc la adresa studentilor, prin personajele care au fost angajate. Cu exceptia a doi-trei, la catedra de suflatori percutie salasuiesc niste rebuturi (ca adamachi, costica, mandasescu, tarnavski, mihaila si altii) care in cel mai bun caz canta prin pub-uri sau pe la moteluri (gen Bucium). Ori dau cate un recital „universitar” cu muzica de divertisment, in care trag trei pirtzuri si gata, au afish pt dosar de avansare…Iesiti mai neispravitzilor cu cate un bach, beethoven, brahms si atunci sa va vad cum tremura chilotii pe voi!! habar nu avetzi de asa ceva, de nimic de fapt, va rad studentii pe la spate…

 • Asa e….cel putin de Costica si de Adamachi rad studentii de mor pe la spate…Le si dau dreptate…Asa „profesori..”, vai de capul lor !!! Crasmari, nu studenti ! Inainte, pe vremuri, un profesor avea atitudine, prestanta…Acum, prestanta lui domnu’ Stavrat sta in burta plina de muuult alcool , si atitudinea lui Adamachi salasuieste in ghebul plin de manele si pantofii ascutiti „Gutza style” ! Costica mai bate toba aia , ce-i drept Traian-style , cred ca a luat lectii de la Culitza saracul , da Adamachi canta la trombon de zici ca e o teava de esapament a unei dacii 1300 care te chinui s-o pornesti dimineata la -35 de grade !!! In ceea ce priveste recitalurile , ei…aici s-au produs niste modificari: in loc de Sonata x de Bach, sau concertul y de Beethoveen , ne vom delecta cu :
  Antologia manelelor romanesti de la Albatros la Sorinel Pustiu ,cantate de omul orchestra- Adamachi , si Sambe si Hore simfonice interpretate de Aurelia la marimbafon , xilofon, pian , step langa si pe pian , timpani PLUS cativa la diverse instrumente de percutie. Bineinteles, organizator, interpret , etc…Costica !!! Va urez muuulte controale de la minister si de la fisc , si cati mai putini studenti !

 • Morgana, daca lucrezi acolo esti o rusine, pt ca esti agramata. ” Bataie” asa se scrie nu cum ai scris tu. Oricum sa-ti trag la faringe!!!P.S: Cred ca esti psihopata de Stanescu sau Chelaru sau Naie

Adauga un comentariu