Actualitate

Frauda marca Kosarom – FOTO

Publicat: 29 dec. 2010
1

@ Grupul de firme Kosarom si Primaria Ion Neculce au demarat inca o afacere frauduloasa pe bani publici @ Primaria Ion Neculce vrea sa cumpere de la Agricola Targu Frumos, firma controlata de Kosarom, cu 6 miliarde lei vechi, o cladire care sta sa se darame @ Asta dupa ce Neculai Apostol si Kosarom au pus mana pe patrimoniul Agricola Targu Frumos platind doar 1,1 miliarde lei vechi si a vandut numai sediul fostei societati de stat catre Primaria Ion Neculce pentru 12 miliarde lei vechi @ „S-a dezbatut in sedinta Consiliului Local cumpararea cladirii de la Kosarom, o cladire care este de la Agricola Targu Frumos, dar inca nu s-a decis nimic. Consilierii se vor duce sa vada cladirea si, dupa aceea, vom vedea ce va mai fi”, a declarat Gheorghita Grosu, secretarul comunei Ion Neculce

Are nevoie primarul comunei Ion Neculce de bani pentru a-si „rezolva” gravele probleme pe care le are cu justitia si, ca de obicei, patronul Kosarom, Neculai Apostol, s-a oferit sa-l ajute? Altfel nu se explica de ce Vasile Rusu continua sa pompeze bani din bugetul local in conturile Kosarom. A fost condamnat la inchisoare deja intr-un dosar, mai urmeaza si alte dosare penale in urma controalelor facute de institutiile statului si, dupa cum s-a mai precizat, are nevoie de bani sa-si „rezolve” problemele, sa-si plateasca avocati etc. Prin urmare, in sedinta Consiliului Local al comunei Ion Neculce, care a avut loc la inceputul acestei saptamani, primarul Vasile Rusu le-a propus spre aprobare consilierilor un proiect de hotarare care se refera la achizitionarea de catre Primaria Ion Neculce a unui imobil aflat in proprietatea Agricola Targu Frumos, al carei actionar principal este grupul de firme Kosarom. Reamintim ca firma lui Apostol, Kosarom, a preluat controlul SC Agricola Targu Frumos cu ajutorul deputatului PSD Vasile Mocanu, platind doar 1,1 miliarde lei pentru cele 65 la suta din actiunile pe care le-a cumparat. Dupa ce a luat degeaba societatea, Kosarom a inceput sa realizeze profit din tranzactiile imobiliare pe care le facea din vanzarea cladirilor si terenurilor din patrimoniul SC Agricola Targu Frumos SA.

Precedentul

In anul 2006, acelasi primar Vasile Rusu cumpara de la Kosarom pentru Primaria Targu Frumos fostul sediu al SC Agricola Targu Frumos, platind 12 miliarde lei vechi. Acum vrea sa cumpere o cladire adica un fost camin al Agricola Targu Frumos tot de la Kosarom cu 6 miliarde lei vechi. „S-a dezbatut in sedinta Consiliului Local cumpararea cladirii de la Kosarom, o cladire care este de la Agricola Targu Frumos, dar inca nu s-a decis nimic. Consilierii se vor duce sa vada cladirea si dupa aceea vom vedea ce va mai fi”, a declarat Gheorghita Grosu, secretarul comunei Ion Neculce.
In realitate, consilierii locali, chiar si cei care fac parte din acelasi partid care-l sustine pe primar, adica PSD, s-au opus, simtind ca e vorba de o golanie. Consiliul Local nu a votat propunerea lui Vasile Rusu de a cumpara cladirea de la Kosarom. Vasile Rusu le-a spus ca Primara Ion Neculce ar avea nevoie de o cladire pentru a muta o serie de servicii si birouri din aparatul propriu, evidenta persoanelor, politia comunitara etc. Dar consilierii au votat ca Primaria Ion Neculce sa ridice o noua cladire din temelii pe propriul teren, daca are nevoie de un imobil.

Un tun de zile mari

Prin urmare, se merita facuta o scurta sinteza cronologica a acestei afaceri. In anul 2000, Vasile Rusu este anuntat ca Agricola Targu Frumos va fi preluata de Kosarom. De aceea, la sfarsitul anului 2000, Vasile Rusu, in calitate de primar al comunei Targu Frumos (devenita ulterior prin divizare comuna Ion Neculce), cedeaza cu titlu gratuit 27 hectare teren aflate la marginea drumului european Iasi – Targu Frumos. In anul 2002, Kosarom preia intreg patrimoniul de la Agricola Targu Frumos platint 1,1 miliard de lei. Societatea apartinuse statului si era gestionata prin intermediul Agentiei Domeniilor Statului. La 1 ianuarie 2005, SC Agricola Targu Frumos SA vinde catre SC Industrializarea Carnii Kosarom SA nici mai mult nici mai putin decat 33 active constand in: 6 depozite, 20 grajduri, padocuri, basculante, bazine si mori de cereale si alte cladiri, precum si 2 hectare de teren la marginea drumului european pe raza comunei Ion Neculce. Contractul mentionat stabileste ca SC Agricola Targu Frumos SA ar fi trebuit sa primeasca pe toate aceste active vreo 4 miliarde lei vechi. Fosta societate de stat nu a primit nici un ban. Datoria s-a stins printr-un ordin de compensare. In anul 2006, Kosarom vinde fostul sediu al SC Agricola Targu Frumos catre Primaria Ion Neculce cu 12 miliarde lei vechi. Prin urmare, care era valoarea reala a patrimoniului Agricola Targu Frumos in 2002, cand a fost preluata de Kosarom? Vom reveni.
Comentarii
  • Eu cred ca voi vreti sa scoateti ceva banuti de la apostol si el nu vrea sa cotizeze. De asta aveti primul patron din romania acuzat de santaj!!! Sunteti un ziar (fituica mai bine spus) cu un tiraj de 30 de exemplare care traieste din asta si cum sunt vremuri grele trebuie sa apelati la orice. Un ziar bun de pus la tara la wc ca sa nu bata vantul cand iti faci nevoile.

  • De dinainte de Craciun la magazinul kosarom din Harlau vand cinci persoane dar numai o singura fata bate in casa ce incaseaza. In rst probabil sunt bani negri pentru Apostol-ul pagan si hot. Poate vede si sanepidul si DS(WC)Ul ca in vitrinele frigorifice gasesti salamuri, carnati, smantana, cascaval etc la un loc. Poate s-au schimbat legile si noi nu am aflat, sau inspectorii si-au luat spaga si sunt deja la o cabana in munti sa nu le puta ceva neplacut la nas.

  • Aceasta forma de HOTIE SUB ACOPERIRE este o selectie clara cine poate FURA va traii cine nu sa PIARA asa gandesc cei care trebuie sa apere societatea ro.

  • Astea-s tunuri ??? Sa vedeti ce tunuri a tras cumnata primarului Rusu, celebra doctorita veterinara Amarandei (fosta Valeanu), care a beneficiat de miliarde de lei de la DS(WC)Ul din Copou, cumparand bunavointa sefilor cu miei, costume, cas, carne, oratanii, bani….. si chiar cu cate un Audi ceva mai….. poluant…. ca taica Platon are glicemia crescuta de la cati miei a mancat in viata lui si nu suporta sa mearga decat cu Audi :)))))

  • Ei da despre platonica amarndei si compania nu o sa scrie nimic aici in ziar. Pentru ca platon are rude care intervin pe linga unii de pe linga ziar. Da de ce platonica e in comisia de disciplina… pentru exporturile clandestine cu puisori?

  • cauta RUSU aparare acum, sa vedem daca va fi vanat bine de justitie, sa speram ca infunda puscaria cu toata gasca lui de mafioti, asta ne dorim pt. noul an. sarbatori fericite la toti si nefericite la mafioti.

  • Amarandei asta este o tupeista fara scrupule pentru bani ii omoara si mama a fost in stare sa mearga sa ii ia din casa lui Danut munteanu este o nenorocita nu are niciun dumnezeu nu are familie pentru ca este o tarfa care o suge la toti mosnegi are 43 de ani si este starpa ca o oaie de-al lui tacsu care a fost un turnator la politie si acum a ramas fiu-su care este cel mai mare turnator din tf. frumos figureaza si in actele de la politia tg. frumos ca informator toata familia lor au furat datorita acestui tupeu de tarani de la boureni niste nenorociti care profita de bunul simnt al oamenilor dar sa stea linistiti ca vor plati toate relele facute oamenilor plus bataia lui dumnezeu toti sunt niste nenorociti lua-tii pe fiecare imparte si vedeti cine este familia valeanu DOINA o starpa GHEORGHE copil handicapat HERMINA lasata de barbat vai de capu ei PETRONELA nici numai este nevoie de prezentare doamna primareasa o bolnava mintal de tinut in camasa de forta si care va merge la puscarie de mana cu domnu primar fraierul ei si prostul pamantului .LA PUSCARIE CU ACESTI NENOROCITI ACOLO LE ESTE LOCU

Adauga un comentariu