Actualitate

Frauda e putin spus! Smecheria anului in curtea lui Adomnitei

Publicat: 13 aug. 2014
1

@ Scandal monstru intr-una din cele mai importante institutii din Iasi @ Conducerea a incercat sa-si impuna un om intr-un post cheie, insa Prefectura a atacat decizia in instanta @ Desi a comis o ilegalitate uriasa, conducerea forului respectiv a mers mai departe cu aberatiile, incalcand total legea @ Presedintele institutiei poate raspunde penal pentru ca tine cu dintii sa aiba alaturi slugi credincioase, impuse pe functii dupa ureche

Incredibil! La o institutie din judetul Iasi ilegalitatile sunt uriase, insa sefii acesteia par a trece cu vederea toate aceste aspecte. Sefia Serviciului Judetean de Paza si Protectie al judetului a iscat un adevarat scandal la varful judetului, asta dupa ce actuala conducere a Consiliului Judetean Iasi a incercat sa impuna ilegal un personaj apropiat de presedintele Cristian Adomnitei. Danut Podea a dat concurs pentru sefia Serviciului de unul singur, criteriile de participare fiind facute special pentru el. Dupa ce a luat punctaj de trecere, Podea a fost numit la sefia Serviciului de Paza printr-o dispozitie semnata de catre Cristian Adomnitei, cu toate ca numirea lui trebuia facuta printr-o hotarare a Consiliului Judetean. Firesc, dispozitia a fost atacata de prefectul judetului, iar numirea lui Podea a fost suspendata. Acest lucru l-a nemultumit pe Adomnitei, care s-a vazut in imposibilitatea de a avea un om infiltrat intr-un post cheie.

Aberatii totale

Pentru ca nu a avut cum sa-l puna pe Podea in fruntea Serviciului de Paza decat printr-o dispozitie, Adomnitei a recurs la aceasta ilegalitate. Si culmea, a decis ca dispozitia semnata de el sa fie supusa plenului Consiliului Judetean. In legea administratiei publice nu se specifica nicaieri ca o dispozitie sa fie supusa dezbaterii plenului consiliilor, insa la CJ Iasi se pot intampla multe. Mai ales daca Adomnitei are nevoie de oameni in structurile cheie. Presedintele CJ a emis dispozitia 415 din 2014 prin care-l numeste pe Podea in fruntea Serviciului de Paza, desi acest lucru este total ilegal. Podea poate fi numit doar prin hotarare de Consiliu Judetean si numai intr-o sedinta ordinara ce nu va avea loc prea curand.

Citeste si: Scandal urias de coruptie in curtea lui Cristian Adomnitei. Fonduri publice fraudate cu acte false

Pentru ca nu mai putea astepta, s-a trecut la acest artificiu, contestat pana la urma in instanta. „Incepand cu data de 8 august 2014, domnul Podea Danut se numeste pe perioada nedeterminata, prin concurs de recrutare, pe functia contractuala de conducere de sef serviciu al Serviciului Judetean de Paza si Protectie Iasi. Prezenta dispozitie va fi supusa spre aprobare Consiliului Judetean in proxima sedinta de plen”, se arata in dispozitia semnata de Cristian Adomnitei. De precizat ca Adomnitei refuza cu incapatanare sa faca publice toate dispozitiile pe care le emite de cateva luni incoace, desi acest aspect este imoral in conditiile in care liberalul s-a tot laudat ca CJ este o institutie transparenta. Daca recurge la astfel de gesturi si emite dispozitii cu circuit inchis, este clar ca CJ Iasi a devenit un for unde faradelegile sunt la ele acasa. In nicio lege o dispozitie nu poate ajunge sa fie aprobata in plenul unui consiliu. Poate doar la Iasi legea este alta si presedintele CJ crede ca este stapan pe o plantatie.

Amenintat cu plangere penala

Adomnitei se poate alege cu plangere penala pentru incapatanarea de a-si tine omul pe functie. Cel care a ocupat pana la concurs postul de sef la Serviciul de Paza, Benone Tofan, a cerut ca situatia sa se reglementeze de urgenta. Mai mult, desi acesta ar avea dreptul sa fie in continuare sef la aceasta institutie, nu se mai poate atinge de hartii pentru ca Podea s-a si instalat. In ciuda faptului ca dispozitia a fost atacata si suspendata, situatia pare departe de a se fi incheiat. Prin urmare, Tofan sustine ca se va adresa instantei de judecata si va inainta o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva presedintelui Adomnitei.

Citeste si: Concurs masluit la varful unei institutii publice iesene

Dispozitia presedintelui Consiliului Judetean Iasi a fost atacata de catre prefect, iar acum astept ca lucrurile sa intre pe un fagas normal si legal. Doresc sa-mi fie comunicat si mie de catre Consiliul Judetean ca prezenta dispozitie este suspendata„, a spus Benone Tofan.
Comentarii
 • Imi place!…se bat liberalii intre ei pentru ciolan!Asa se intampla cand scoti profesionistii din sistem si iti aduci oamenii de casa care nu au nici o legatura cu profesia si functia pe care ii cocoti1

 • Domnule Adomnitei!
  Da-i lui As.i.mionesei dreptul si nu te va mai saruta-n kur asa de des.
  Saturati-l pe dobitoc!
  Poate intr-un viitor nu prea indepartat, ne veti scapa si de acest animal care se pretinde ca este mare patron. A ajuns asa tot cu concursul vostru, al politicienilor manjiti.

 • Inteleg ca Tofan, este un interimar, in concluzie el trebuie sa se retraga dupa organizarea concursului. Asa e corect, nu ?
  Dar poate acolo, sunt fffff multe interese.
  Daca te bagi in mocirla te manaca porcii, spune o vorba din batrani.

 • D-l Podea,noi cei din sindicat va vom sustine.Daca e nevoie vom face petitii mergem in instanta si atunci vom cere lui Tofan sa ne spuna si noua intr-un an si ceve de cand e la noi,pentru ce a luat salariu,pentru ce a folosit masina de serviciu, concret sa vina cu dovezi.Sa ne spuna daca are dreptul sa ne dea afara din birou atunci cand am mers cu o problema la el,dar e clar ca nu stia sa le rezolve,iar raspunsul era,iesi din biroul meu,parca el l-a facut

 • Domnule dobitoc, lacom, prost, corupt, prin nelegiurile pe care le faci discreditezi partidul. Du-te draculuil cu lacomiile tale si lasa un om care vrea sa faca ceva treaba pentru cetateni si partid. ******* ca tine distrug partidele in care populatia isi pusese sperante. Du-te dupa lacomul si jigodia de Fenechiu. Indiferent de sprijinul judecatoresc pe care il ai si e bazezi prostia debordeaza prea mult. Linisteste-te, se apropie campania, si cu ce realizari vei iesi la Iasi, in afara furturilor, nelegiurilor si expunerii lacomiei tale. Cu nimic.

 • OK… ACUM SINDICATUL SPER SA FACA CE NU A FACUT NICIODATA..SA NE UNEASCA PE TOTI CACI SUNTEM CA UN VULCAN PLIN GATA SA DEA AFARA..SA’L FEREASCA D-ZEU PE TOFAN! VAI DE PL. LUI !

   • Apropo una mai noua am auzit ca simpaticul de Gica Roman dupa ce i-am facut salariu pe masura cu masina de serviciu la scara dupa ce am fost tradat acuma se crede DIRECTOR ADJUNCT la unitate .RUSINE sa ocupi un post pe care nu il meriti o masina de serviciu….SUCCES la TRADATORI

 • Ce sa faca TOFAN BENONE cu hartiile ? Cum a ajuns el Director stiti ? Este primul sau loc de munca din viata lui !!!! Ca printr-o minune a ajuns Director, vi se pare corect ? Informati-va pe aceasta tema.

Adauga un comentariu