Eveniment-Social

Fratii romani de peste Prut, in vizita la Iasi

Publicat: 21 iul. 2016
1
Dupa Bucuresti si Timisoara, mari grupuri de basarabeni vor ajunge la Cluj si la Iasi, fiind vorba despre 250 de participanti la programul „Cunoaste-ti Tara”, care vor vizita pentru prima data cele doua orase. Romanii de peste Prut vor ajunge la Iasi maine, 22 iulie, unde oficialitatile municipiului le vor adresa un mesaj de bun venit la ora 11:30, in Sala Mare a Primariei Iasi.
„Programul national „Cunoaste-ti Tara” inlesneste accesul basarabenilor la realitatile din Romania. Vizitele prin marile orase ale tarii le vor permite acestora sa isi formeze propriile pareri despre standardele de viata din partea aceasta de Prut, despre atractiile turistice, despre obiectivele istorice, despre viata cotidiana a celor pe care ii intalnesc si ii intampina. Ne bucura faptul ca basarabenii isi doresc sa ajunga la Iasi, pe urmele lui Mihai Eminescu, ne bucura ca vor sa viziteze Clujul, al doilea centru universitar din tara”, a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.
Miercuri, 20 iulie, 50 de basarabeni care s-au aflat pentru prima oara in Banat, au participat la hramul Manastirii „Izvorul lui Minor” de la Romanesti, ctitorita de Miron Cristea, primul patriarh al Romaniei. Grupul a fost condus din Timisoara la asezamantul religios chiar de Inaltpresfintia Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. La intrarea in manastire, inainte de a trece podul peste Bega, mitropolitul a propus celor prezenti sa isi imagineze pentru cateva clipe ca au inainte Prutul si i-a indemnat sa il treaca. Dupa ce basarabenii au ajuns dincolo de pod, Mitropolitul a intrebat: „A fost greu?”. A adaugat apoi: „Ce asteptati?”.Adauga un comentariu