International

Franta, autorizata sa foloseasca spatiul aerian turc. Guvernul de la Ankara a facut anuntul

Publicat: 02 dec. 2015
1

Guvernul de la Ankara a autorizat Franta ”sa utilizeze spatiul aerian turc” in cadrul coalitiei internationale impotriva gruparii Statul Islamic (SI), a indicat miercuri o sursa diplomatica turca.

Franta ne-a cerut autorizatia pentru a se folosi de spatiul nostru aerian (…) Aceasta autorizatie a fost acordata cu conditia sa se alinieze principiilor generale ce unesc tarile coalitiei internationale”, a declarat pentru AFP sursa, care a tinut sa-si pastreze anonimatul.

Gratie autorizatiei din partea Ankarei, Franta ar putea desfasura avioane de vanatoare la bazele din Turcia, indeosebi la cea de la Incirlik, folosita deja de aviatia americana, situata in sudul Turciei, nu departe de frontiera cu Siria.

Franta a inceput in septembrie 2014 sa bombardeze Statul Islamic in Irak, alaturandu-se coalitiei conduse de catre SUA, si dupa un an in Siria. Parisul si-a intensificat loviturile aeriene in Siria dupa atentatele din 13 noiembrie de la Paris. Avioanele franceze Mirage 2000 si Rafale care intervin in Irak si Siria isi au baza in Emiratele Arabe Unite si in Iordania.
Adauga un comentariu