Sport

Fotbalistii de la Poli mai au o singura zi de vacanta

Publicat: 07 ian. 2008
1

• Astazi este ultima zi de vacanta pentru fotbalistii Politehnicii Iasi • Incepand de maine, Onut si compania vor reveni la antrenamente, inaintea celui mai dificil retur de campionat de la revenirea echipei iesene in Liga I • Cantonamentul din acest an este programat la Baile Felix, in timp ce primii adversari pentru amicale sunt Debrecen sau Honved Budapesta

O singura zi de vacanta mai au fotbalistii Politehnicii Iasi. De maine, Onut si compania vor reveni la antrenamente inaintea celui mai dificil retur de campionat (de fapt doar 15 jocuri, pentru ca doua partide din retur s-au disputat in devans la finalul anului trecut) de la revenirea echipei din Copou pe prima scena a fotbalului romanesc. Finalul acestei editii de campionat este cel mai greu din 2004 incoace din cel putin trei motive. Este vorba despre: instabilitatea de la nivelul actionariatului si a bancii tehnice de la Poli, o perpetua si parca interminabila criza financiara si, nu in ultimul rand, investitiile majore facute de celelalte echipe care lupta pentru evitarea retrogradarii.

De altfel, gruparea din Copou incepe anul 2008 cu datorii de peste 2 milioane lei la bugetul de stat, dar si cu o conducere tehnica neconfirmata inca. Aceasta, pentru ca mult trambitata si asteptata sedinta de analiza dintre primarul Nichita si cei doi investitori, pe de o parte, si antrenorul Popa, de partea cealalta, nu a avut inca loc. In tot acest timp, Poli ocupa locul 14 in ierarhia interna, cu doar un singur punct mai mult decat UTA, care este clasata pe prima pozitie retrogradabila la finalul sezonului. In plus, nici jucatorii despre care s-a tot vorbit in ultima perioada nu au ajuns inca la Iasi, cel mai aproape de Copou fiind Vasilica Cristocea, de la Steaua, si slovenul Domen Bersnjak, de la Publikum Celje, o echipa din prima liga slovena. Fotbalistul are 1.83 m si 76 kilograme si a jucat in cariera la formatiile Maribor Branik si Publikum, in acest sezon marcand 5 goluri. Cristocea ar putea veni in Copou la schimb cu atacantul Clement Palimaru, dorit din cate se pare de antrenorul Marius Lacatus la Steaua Bucuresti. Totusi, conducerea Stelei, prin managerul sportiv Adrian Ilie, nu a confirmat inca transferul atacantului iesean in Ghencea. Un alt atacant, Cristian Silvasan, nu este sigur ca va continua colaborarea cu Poli, fiind dispus mai degraba sa plece la o formatie din strainatate. Intre timp, dupa reunirea de maine, jucatorii din Copou vor efectua vizita medicala si cateva antrenamente pentru reacomodarea la efort. La o saptamana distanta, adica marti, 8 ianuarie, Poli va pleca in cantonament la Baile Felix, unde iesenii vor sta pana pe data de 25 ianuarie, timp in care antrenorul Popa vrea sa joace cat mai multe jocuri de verificare atat in tara, cat mai ales in Ungaria. Din cate se pare, primele meciuri de verificare vor avea loc in Ungaria, in compania unor adversari redutabili ca Honved sau Debrecen, ambele grupari cu state vechi in prima liga. In plus, Popa a anuntat ca incearca sa perfecteze un amical si cu Ferencvaros Budapesta, multipla campioana a ungurilor. Din Romania, iesenii ar putea intalni echipele Poli Timisoara, FC Bihor sau Liberty Salonta. Politehnica va juca primul meci oficial din 2008, in perioada 22-24 februarie (in functie de televizarea jocului), in Copou, in compania echipei Steaua Bucuresti (militarii au castigat meciul tur cu scorul de 1-0).
Comentarii
Adauga un comentariu