National

Fostul viceguvernator al BNR, audiat la sediul DNA

Publicat: 10 aug. 2016
1
Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu s-a prezentat in aceasta dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie(DNA), pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. El se afla in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile in acest dosar.  Bogdan Olteanu este acuzat de DNA ca, in perioada iulie – noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. 
„In perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vintu – n.r.) suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii (Liviu Mihaiu – n.r.). Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic”, sustin procurorii DNA. 
Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii.  Procurorii sustin ca suma de un milion de euro a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vintu, banii i-au fost remisi lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea, in sediul unui partid politic. De asemenea, procurorii arata ca, in toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmarind obtinerea unui mandat de deputat. In acest context, din dispozitia lui Vintu, Olteanu a beneficiat de consultanta politica pentru campania electorala fara sa achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro. Adauga un comentariu