Local

Fostul sef al Parchetului Militar Iasi a murit! Va fi inmormantat maine!

Publicat: 14 iun. 2016
1

@ A fost cel mai longeviv sef al procurorilor militari ieseni @ A fost delegat sa se ocupe inclusiv de dosarul mineriadei

Fostul sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Iasi, procurorul Mihai Stefan, a murit duminica seara, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Avea 71 de ani si suferea de mai multe afectiuni pe care medicii nu au reusit sa le vindece. Starea de sanatate a acestuia s-a agravat in ultima vreme si nu a mai putut fi salvat.

Mihai Stefan va fi inmormantat maine, in satul Cordun de langa Roman, judetul Neamt. Este satul sau natal. Mihai Stefan este unul dintre cei mai cunoscuti procurori militari din Romania dupa anul 1990. A fost delegat sa lucreze in doua dintre cele mai importante dosare, respectiv dosarul Mineriadelor si dosarul Revolutiei din 1989.

De asemenea, a instrumentat dosarului accidentului de elicopter de la Mogosesti Iasi, din anul 1994, accident in urma caruia au murit mai multi ofiteri superiori, printre care comandantul Jandarmeriei Romane si seful Inspectoratului General al Politiei Romane.

A intrat in magistratura in anul 1974, ca procuror civil, la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau. Ulterior, a fost numit procuror militar la Bacau. Din anul 1990 acesta a venit in Iasi, iar din anul 1994 a devenit seful Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Iasi. A detinut aceasta functie pana in anul 2005, atunci cand a iesit la pensie. Toti procurorii care lucreaza in prezent la aceasta unitate de parchet au fost stagiarii si subordonatii lui Mihai Stefan. Dupa ce a iesit la pensie, s-a retras in zona Romanului, insa a mai participat la evenimente oficiale organizate de institutia pe care a coordonat-o.

„A fost seful meu o perioada lunga de timp. Un sef care tinea foarte mult la disciplina, la rigoarea militara si in spiritul acesta ne-a format si pe noi. Am preluat de la dumnealui aceste lucruri si am incercat sa tinem steagul sus. A fost un om extraordinar, un profesionist adevarat. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace”, a declarat ieri maior magistrat Gheorghe Prelipcean, seful Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu