National

Fostul presedinte: „Multi cred ca Romania ar face o favoare Republicii Moldova daca s-ar uni. E gresit!”

Publicat: 11 aug. 2015
1
Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, marti, ca multi cred ca Romania ar face o favoare Republicii Moldova in cazul unirii dintre cele doua state, dar, in opinia sa, este o idee gresita. Basescu spune ca „si Romania, in mod egal, are nevoie de Republica Moldova„: „Cu cat un stat e mai mare in Uniunea Europeana, cu atat e mai important si are greutate mai mare.”
Traian Basescu a sustinut marti, in cadrul celei de a XIII-a editii a Universitatii de vara de la Izvorul Muntelui, judetul Harghita, ca „solutia de viitor pentru Republica Moldova e unirea cu Romania”, fiiind una „de egal interes”, insa „trebuie recunoscut ca Transnistria nu a fost pamant al Romaniei”.
„Multi cred ca Romania ar face o favoare Republicii Moldova daca unirea s-ar produce. E gresit! Romania nu face nicio favoare Republicii Moldova dorind sa realizeze unirea daca obiectivul va fi oficial declarat. Si Romania, in mod egal, are nevoie de Republica Moldova. Cu cat un stat e mai mare in Uniunea Europeana, cu atat e mai important si are greutate mai mare”, subliniaza Basescu.Comentarii
Adauga un comentariu