National

Fostul presedinte al CJ Braila a fost eliberat conditionat din inchisoare

Publicat: 12 aug. 2016
1
Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat conditionat, pentru ca a muncit in penitenciar, s-a calificat ca tamplar, a participat la concursuri si emisiuni, instanta apreciind ca un an si patru luni, cat a stat in detentie, din cei trei ani pe care ii primise ca pedeapsa, a fost „suficient” ca acesta sa-si formeze o atitudine corecta fata de valorile sociale si ordinea de drept, putand sa se reintegreze in societate.
Gheorghe Bunea Stancu a fost incarcerat in aprilie 2015, dupa ce a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, in dosarul „Mita la PSD„, si a fost eliberat conditionat miercuri 10 august 2016, din Penitenciarul Focsani, dupa ce a stat un an si patru luni in detentie. Decizia a fost luata de Tribunalul Vrancea, care a mentinut hotararea luata in 20 iulie de Judecatoria Focsani, procurorii nereusind sa convinga instanta ca Bunea Stancu mai trebuie sa stea in detentie pentru ca scopul educativ si preventiv al pedepsei sa fie atins. 
Magistratul de la Judecatoria Focsani arata, in motivarea deciziei de liberare conditionata, document obtinut de News.ro, ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila s-a calificat, cat a stat in detentie, in meseria de tamplar si a castigat 93 de zile prin munca, ce ii vor fi scazute din pedeapsa. Astfel, „instanta retine ca exista suficiente premise ca perioada executata din pedeapsa este suficienta pentru reeducarea petentului care si-a format o atitudine corecta fata de valorile sociale, fata de ordinea de drept si regulile de convietuire sociala, scopul educativ si preventiv al pedepsei fiind atins”. 
Magistratul a considerat ca „din comportamentul avut pe timpul detentiei, condamnatul a demonstrat ca isi insuseste scopul educativ si preventiv al acesteia, asa incat sa poata fi reintegrat in societate”. Mai mult, judecatorul a aratat ca pana si procurorul DNA Galati a solicitat admiterea cererii, avand in vedere caracterizarile depuse la dosar si calculul zilelor de inchisoare efectuate, prezentate de Comisia de liberare conditionata a Penitenciarului Focsani. Avocatul lui Bunea Stancu a aratat ca acesta a executat, cu tot cu munca depusa, 562 de zile, nu a fost sanctionat disciplinar pe perioada detentiei si a fost recompensat de sase ori. In plus, Bunea Stancu a participat la diferite concursuri, emisiuni si redactari de reviste.Comentarii
Adauga un comentariu