Actualitate

Fostul prefect al Iasului a primit o veste proasta din partea judecatorilor

Publicat: 02 oct. 2014
1

@ Planurile lui Radu Prisacaru au fost distruse ieri de judecatorii de la Tribunalul Iasi @ A depus la dosar mai multe diplome si premii obtinute de-a lungul timpului

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis ieri sa respinga cererea prin care Radu Prisacaru, fostul prefect al judetului, a solicitat inlocuirea regimului de detentie. Acesta a adus argumente prin care a aratat ca ar trebui sa fie incadrat la regimul semideschis, nu la cel inchis. Regimul preferential de detentie din cadrul penitenciarului iesean da mari batai de cap judecatorilor mai ales dupa ce a fost inchis Relu Fenechiu. Acesta din urma a beneficiat de conditii de cazare cu totul deosebite fata de ceilalti detinuti si astfel au ajuns sa apara tot felul de discutii. Radu Prisacaru le-a spus judecatorilor ca regimul inchis este prea dur raportat la faptele pentru care a fost condamnat.

Petentul nu prezinta niciun risc pentru siguranta penitenciarului. Natura faptei pentru care a fost condamnat nu împiedica stabilirea unui regim inferior de executare, nefiind o infractiune violenta. Vârsta, starea de sanatate, disponibilitatea de a munci, lipsa antecedentelor penale, faptul ca pe perioada urmaririi penale, precum si pe întreaga perioada a executarii pedepsei dupa încarcerarea sa a avut un comportament ireprosabil, sunt elemente care-l recomanda pentru încadrarea în regimul de executare semideschis„, se arata in plangerea depusa pe masa judecatorilor.

Pentru a-i convinge pe judecatori, Radu Prisacaru si-a depus o serie de diplome obtinute de-a lungul timpului. Radu Prisacaru a ajuns in spatele gratiilor pentru a executa patru ani de inchisoare pentru luare de mita. Pe 17 august 2006, denuntatorul din acest dosar a mers la DNA si a formulat o plangerea impotriva lui Radu Prisacaru in care arata ca i s-au pretins 3 hectare teren pentru a-i fi retrocedata o suprafata de 16 hectare. Pe baza acestui denunt, fostul prefect a fost si arestat preventiv o perioada de timp. Si ceilalti acuzati din acest dosar au fost condamnati la pedepse cu inchisoare in regim de detentie.
Comentarii
  • Să facă închisoare infractorul ! Să se sature de pământ ! Poate ar vrea să meargă în stațiune, să facă băi cu nămol ! Tupeu maxim, invoca clemență ! Diplome ! Să primească una și de la Universitatea Dr. Vicol, LIBERALUL !

Adauga un comentariu