National

Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, acuzat ca ar fi cerut O NOUA MITA de 3 milioane de euro

Publicat: 15 ian. 2015
1

Procurorii DNA au extins cercetarile in cazul senatorului Tudor Chiuariu, acuzat de aceasta daca ca i-ar fi cerut trei milioane de euro lui Gheorghe Sturdza Paltin pentru a-l ajuta sa i se retrocedeze 6.000 de ha de padure. Reamintim ca Tudor Chiuariu era cercetat deja sub acuzatia ca ar mai fi cerut mita de 2,5 milioane de euro.

Procurorii DNA Brasov afirma ca, „in contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier catre inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, la data de 12 aprilie 2013, dupa ce a incetat orice raport juridic intre Paltin Gheorghe Sturdza si Varga Ioan Gheorghe (coinculpati in prezenta cauza), la biroul SCA CHIUARIU SI ASOCIATII din Bucuresti a avut loc o intalnire intre Paltin Gheorghe Sturdza si Chiuariu Tudor Alexandru„.

Citeste si Viorel Hrebenciuc il TOARNA pe Geoana

In cadrul acestei intalniri, Tudor Chiuariu l-ar fi asigurat pe Gheorghe Sturdza Paltin  ca are influenta asupra functionarilor publici din judetul Bacau implicati in procedura de punere in executare a deciziei Tribunalului Covasna de retrocedare si „i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obtine, cu ajutorul influentei sale asupra respectivilor functionari, punerea in posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de padure„.

In 10 ianuarie, procurorii DNA Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 30 de zile, din 10 ianuarie pana in 8 februarie inclusiv, fata de senatorul Tudor Alexandru Chiuariu.

Citeste si „Printul padurilor”, Paltin-Sturdza, i-a inregistrat pe deputatii Hrebenciuc si Adam

Fostul ministru al Justitiei era acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si aderare la un grup infractional organizat, in dosarul privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure, in care sunt arestati preventiv fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam si beneficiarul retrocedarii, Gheorghe Paltin Sturdza.

Potrivit ordonantei de dispunere a controlului judiciar, in contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier catre Paltin Sturdza, in noiembrie 2012, Ioan Gheorghe Varga si Daniel Constantin Calugar s-au inteles cu Tudor Chiuariu sa primeasca suma de 2,5 milioane de euro pentru a interveni pe langa functionarii publici ai Comisiei Judetene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Bacau, RNP Romsilva – Directiei Silvice Bacau si OCPI Bacau, „cu scopul de a-i determina pe acestia fie sa urgenteze, fie sa-si indeplineasca in mod defectuos (ex. sa nu exercite actiuni in justitie) atributiile de serviciu privind punerea in executare a unei decizii a Tribunalului Covasna”.

Citeste si Marian Vanghelie, ANCHETAT de procurorii DNA
Adauga un comentariu