National

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc, trimis in judecata

Publicat: 12 mai 2011
1
Mihai Necolaiciuc a fost trimis in judecata într-un al patrulea dosar de catre procurorii anticoruptie, fostul director al CFR fiind acuzat alaturi de fostul director economic al companiei, Viorica Olaeru, pentru o frauda de peste 2,7 milioane de euro, anunta Mediafax.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea în judecata a inculpatilor: Mihai Necolaiciuc, în stare de arest preventiv, fost director general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA (CN CFR) si Viorica Olaeru, fost director al Directiei Economice în cadrul CNCFR SA în perioada 26 noiembrie 2001 – 10 octombrie 2003, în sarcina carora s-a retinut infractiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmeaza sa fie rambursate din fonduri publice, în forma continuata (66 acte materiale).
Potrivit rechizitroiului, în cursul anului 2000, România a încheiat cu Banca Europeana de Investitii (BEI) un contract de finantare pentru realizarea „Proiectului de reconstructie pentru eliminarea efectelor inundatiilor”, contract ce viza reconstruirea infrastructurii afectate de inundatiile din 2000 si din anii anteriori. În ceea ce priveste CNCFR SA, finantarea s-a acordat pentru efectuarea de lucrari de reconstructie si/consolidare a liniilor de cale ferata în valoare de 34,3 milioane euro. Clauzele contractuale stipulau ca banii sa fie utilizati exclusiv pentru achizitionarea de bunuri si servicii si pentru realizarea lucrarilor de natura celor mentionate anterior. Fondurile necesare rambursarii împrumutului se asigurau de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei.

 
Comentarii
  • mafiotule,sa stai acolo pana te voi scoate eu.stii ca la dep.iasi,ti se spunea’greata’?din cauza felului in care te purtai.tu faceai afaceri de milioane,gestionarul de la campu lund moldovenesc unde ai fost sef.depou s-a spanzurat pentru furtul de motorina pe care tu l-ai facut,direct din acte.tu ai luat malaiul si ala s-a spanzurat.mai lasa loc la bulau si pentru amicii care te-au facut scapat:mitrea manivela basescu piratul boagiu futurista etc.sa-ti fie de bine.sa iesi cand te voi scoate eu.

  • mai raducule! fii mai linistit mai!!! ce ai patit de te-ai infuriat asa de tare? Lasa-l pe „Greatza” in pace ca el v-a deschis cutia pandorei… Ori ai uitat cum acu ceva timp mascatii deschideau masinile din parcarea depoului sa confiste motorina furata…..eeeehhhhhhh dragul tatei asai cu paiul din ochiul altuia…….

Adauga un comentariu