National

Fostul director al Garzii Financiare Arges, trimis in judecata pentru luare de mita

Publicat: 19 oct. 2011
1
Fostul director coordonator al Garzii Financiare Arges, Aurel Stoian, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, alaturi de un subordonat si de directorul economic al unei firme din Topoloveni, pentru fapte de coruptie, informeaza Realitatea Tv.
Potrivit sursei citate, Aurel Stoian va fi judecat pentru luare de mita, in forma continuata si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori de alte foloase necuvenite.
In acelasi dosar va fi judecat si Marian Alexe, director economic in cadrul SC MGC International Investments SRL Topoloveni, judetul Arges, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de dare de mita, in forma continuata, precum si Daniela Pirsan, comisar debutant in cadrul Garzii Financiare – Sectia Arges, pentru complicitate la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori de alte foloase necuvenite.
In rechizitoriul intocmit, procurorii arata ca, in perioada ianuarie 2007 – ianuarie 2009, Aurel Stoian ar fi primit suma de 29.988 de lei de la Marian Alexe, reprezentat al SC VALAHIA 2002 SRL Topoloveni (actualmente SC MGC International Investments SRL), pentru ca, in calitate de comisar sef al Garzii Financiare – Sectia Arges, sa asigure protectia activitatilor nelegale derulate in cadrul acestei firme prin anuntarea actiunilor de control si prin influentarea subordonatilor sai sa intocmeasca acte de control favorabile.
De asemenea, in luna decembrie 2008, Stoian, in calitate de comisar sef al Garzii Financiare – Sectia Arges si de presedinte al comisiei de examinare pentru concursul organizat in vederea ocuparii functiilor de comisar debutant, a furnizat fara drept Danielei Pirsan subiectele pentru examen. Ca urmare, femeia a câstigat concursul pentru ocuparea postului de comisar debutant.
In vederea confiscarii, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unei sume de bani apartinând lui Marian Alexe. 
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Arges.
De altfel, fostul sef al Garzii Financiare Arges a mai fost trimis in judecata de procurorii DNA din Pitesti, in octombrie 2009.Adauga un comentariu