National

Fost prefect de Teleorman, chemat la DNA pentru a depune un denunt pe numele lui Dragnea

Publicat: 05 oct. 2015
1

Fostul prefect de Teleorman, Teodor Nitulescu, s-a prezentat astazi in fata procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a depune un denunt in legatura cu afacerea Teldrum. Reamintim ca fostul presedinte al PSD Teleorman, timp de cinci ani, Teodor Nitulescu, a dezvaluit, joi seara, in cadrul unei emisiuni TV, cum actualul presedinte interimar al PSD a privatizat firma Teldrum si tertipurile la care a apelat.

Privatizarea firmei e usor de demonstrat, dar trebuie sa se doreasca si pot sa demonstrez ca a fost o frauda de proportii. Sunt cel mai vinovat de ascensiunea lui Dragnea, dar politic. Cand am fost prefect, Teldrum nu a luat niciun ban din bugetul Consiliul Judetean”, afirma Teodor Nitulescu. Mai mult, potrivit acestuia, Liviu Dragnea i-a sponsorizat campania din 2009, fostului sef de stat, Traian Basescu, cu banii din Teldrum.

De foarte multa vreme eu zic, public, la Teleorman ce inseamna Liviu Dragnea, ce inseamna politica pe care o duce acolo si manipularea incredibila a institutiilor statului si setea lui avida de putere si goana dupa bani. Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro in Teldrum. Fara doar si poate (e a dansului). Mie, in 2002, mi-a propus sa facem jumi-juma, sa am 40% din Teldrum si el 60%. Eu atunci aveam o firma de constructii. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum: in calitatea mea de presedinte PSD Teleorman, din iunie 2002-aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul asta, cu conditia ca aceasta privatizare sa fie facuta in conditiile legii. Pot sa spun ca a existat presiune din parea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus ca nu doresc acest lucru, pentru ca toti banii judetului vor veni la noi.

Banii i-au luat si s-a urmat drumul spre ascensiune. Toata ascensiunea lui se datoreaza bugetului Consiliul Judetean si pentru ca a urmat o singura directie: firma Teldrum. Nimeni nu a crezut ca pot sa demonstrez. O pot face in 30 de minute. Privatizarea frauduloasa a Teldrum s-a produs cu banii de la Directia de Ocrotire a Minorului. Chestiunea de demonstrat, relatia lui Dragnea cu firma Teldrum, e o gluma pentru ca, daca DNA descinde maine la Consiliul Judetean si ma cheama martor, o sa gaseasca 50 de martori care sa ateste toate faradelegile lui Dragnea, in timpul in care a fost presedintele Consiliului Judetean. Marea problema e ca nu o fac. Actiunile le-a detinut Fiscuci Marian, fostul lui prieten”, a declarat Teodor Nitulescu.

Mai mult, potrivit acestuia, pe Liviu Dragnea si pe Fiscuci Marian „ii leaga multe faradelegi si chiar un omor petrecut, la nivelul judetului Teleorman”: „Un deputat acolo, Simionescu, a omorat un om, fiind beat la volan cu 0,98 % alcool in aerul expirat si motivarea procurorului respectiv a fost ca alcoolul in aerul expirat provenea de la alcoolul sanitar, pe care si-l pusese la o masea dimineata, iar accidentul fiind seara. E cumnatul lui Fiscuci  „Adrian Simionescu„. Referindu-se si la Samuel Calota, cel care si-a dat demisia din functia de consilier, joi, din cadrul M.A.I, Teodor Nitulescu a dezvaluit cum a ajuns sa primeasca, de la Casa Nationala de Sanatate, 15.000 euro pe luna.

„Samuel Calota a fost promovat, in guvernul Boc, vicepresedinte la ANPC. Pe mine m-a surprins aseara dezvaluirea lui Romica Parpalea, nu ma asteptam de la Calota. Am fost cel care l-am promovat la ANPC, o gafa pe care o regret. Cand Spitalul de Psihiatrie de la Poroschia a trecut la Consiliul Judetean, ca toate spitalele, Dragnea a schimbat toti directorii, cu exceptia Spitalului de Psihiatrie de la Poroschia, unde era Calota. Casa de Asigurari de la Teleorman a fost mutata, in 2008, intr-un imobil pe care Calota l-a cumparat. Acolo s-a mutat Casa de Asigurari de Sanatate, intr-un loc deloc neprietenesc fata de accesul public si chiria e in jur de 15.000 euro pe luna. Daca ani de zile acesti bani au fost platiti de Casa Nationala de Sanatate, bani care se duc in buzunarul lui Samuel Calota”, spune Teodor Nitulescu.

Mai mult, subliniaza fostul presedinte al PSD Teleorman, Samuel Calota a fost omul prin care Liviu Dragnea „a actionat la adresa altor martori in dosarul Referendumul„: „Plantarea lui la MAI e rodul lui Dragnea si am inteles de ce, pentru ca a fost omul prin care a actionat la adresa altor martori in dosarul „Referendumul”. Ce nu a zis Parpalea e mult mai grav: este cumpararea tuturor reprezentantilor partidelor, in sectiile de votare, ca sa permita reprezentantilor PSD sa modifice procesele verbale. Vreo 360 de sectii de vot exista”. Potrivit acestuia, in Februarie 2012, Dragnea ar fi incercat sa il mituiasca cu un post de senator si sa se intoarca in PSD: „Era vorba de doua infractiuni pe care le-am descoperit si grave”, mai povesteste acesta.
Adauga un comentariu