National

Fost director CFR prins cu avere nejustificata, a primit pe mana un buget de 80 de milioane de euro

Publicat: 25 aug. 2016
1

Alexandru Noaptes, fostul director al CFR Calatori caruia ICCJ i-a confiscat in 2014 1,4 milioane de euro pentru ca nu i-a putut justifica, a fost numit de primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache (PSD), director adjunct peste spatiile verzi din sector.

Decizia a fost luata in urma cu cateva saptamani, cand a fost numit si un nou director general al ADP Sector 1, Marian Marinescu. Acesta a declarat ca ii va da pe mana lui Alexandru Noaptes toate directiile importante in subordine.

„El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spatii verzi, compartimentul auto, parcarile, semnalizarile rutiere si sa vedem ce-i mai dau sa faca”, a declarat Marian Marinescu.

Acesta a mai precizat ca isi va pastra doar doua directii: contabilitate si resurse umane, de restul urmand sa se ocupe Noaptes. Anul trecut, ADP Sector 1 a avut un buget de peste 80 de milioane de euro, informeaza sursa citata.

In 2009, Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat in urma unui articol aparut in presa si ulterior a descoperit ca fostul director al CFR Calatori avea in conturi circa 1,4 milioane de euro pe care nu ii putea justifica. Mai mult, conform presei, Noaptes cheltuise 72.500 de dolari in doar trei zile, la New York.

In decembrie 2014, instanta suprema a decis definitiv confiscarea sumei de circa 1,4 milioane de euro din conturile lui Noaptes.

Cu trei luni inainte, acesta devenise cuscrul lui Viorel Hrebenciuc, fiica sa casatorindu-se cu baiatul fostului lider influent in PSD si vicepresedinte al Camerei Deputatilor.
Adauga un comentariu