National

Fost consilier pentru securitate: „Romania este hartuita de avioane rusesti”

Publicat: 18 feb. 2015
1
Fostul consilier prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota, de declarat intr-un interviu ca „Romania este hartuita de avioanele rusesti”. Avioanele rusesti zboara foarte aproape de spatiul aerian romanesc pentru a testa capabilitatea de reactie a aviatiei militare din tara noastra. De fiecare data avioanele rusilor au fost interceptate de MIG-urile 21 Lancer romanesti aflate in alerta la bazele de la Campia Turzii si Mihail Kogalniceanu.
Iulian Fota, cel care i-a fost consilier pe probleme de securitate nationala fostului presedinte Traian Basescu, crede ca situatia din Ucraina se va transforma intr-un conflict inghetat, si ca „probabilitatea ca Romania sa fie victima sau sa fie angrenata intr-un scenariu militar e mai bine conturata ca altadata”. Iulian Fota atrage atentia asupra faptului ca „suntem deja hartuiti de avioane militare rusesti care vin si zboara ostentativ pe la granitele noastre” si le cere jurnalistilor sa nu faca jocul propagandistic al adversarului.Comentarii
  • Cred ca cineva te-a „hartuit” sa faci declaratia asta ! Arata dovezile (daca le ai !)si dupa fa astfel de afirmatii ! Cam asa au facut si americanii iar dupa razboi au recunoscut ca au mintit ,insa pe cine a mai intresat?

Adauga un comentariu