National

Fost consilier la Loteria Romana, dezvaluiri despre contractul cu INTRALOT

Publicat: 04 ian. 2015
1

Sorin Constantinescu, fost consilier al presedintelui Loteriei Romane, Dan Ghita, a declarat la Realitatea TV, ca cei din ministerul Finanantelor au fost avertizati asupra faptului ca contractul pe care grecii de la INTRALOT il aveau cu Loteria Romana urma sa expire, dar cei din  ministerul Finantelor, si mai ales Daniel Chitoiu, nu au fost interesati de incheierea unui contract cu alti parteneri.

”Eu am fost in trei sau in patru emisiuni, si la Rares Bogdan, si am vorbit despre acest nereguli. Am spus ce va insemna expirarea contractului si am spus ca  expira contractul cu grecii de la Intralot. In decembrie 2013, le-am spus si celor de la Ministerul Finantelor, chiar si lui Daniel Chitoiu, dar nu au vrut sa auda nimic. Le-am spus ca avem nevoie de noi parteneri, le-am spus ca este nevoie de un nou contract. Dar este o lipsa de interes incredibila. Aparatele sunt din 1992. Va dati seama? Din 1992. Iar serverele sunt vechi de 7 ani. Au venit cei de la HP sa le repare si au zis ca daca se mai strica, nu mai pot fi reparate.(..)Am fost consilier in madatul lui Dan Ghita, in anul 2012. Nu eram de la niciun partid, de aceea a fost inlaturat, de aceea am fost si eu inlaturat”, a spus acesta.

Constantinescu a mai sustinut ca grecilor le revenea 7,5% din valoarea biletelor care erau vandute:

”Grecii de la Intralot au trimis o scrisoare in decembrie in care au spus ca acest contract a expirat. Noi nu mai aveam contract cu ei din decembrie 2013, a fost prelungit prin acte aditionale. Noi am fost acolo cand domnul Chitoiu ne-a refuzat orice fel de initiativa. Aparatele de validat bilete sunt din anul 1992.  La expirarea contractului cu grecii, aparatele si serverul au trecut in posesia Loteriei. Grecii primeau 7,5% din contravaloarea biletelor.  Din 1992, pana in 2013, au luat 7,5%, administrau partea de validare a biletelor. Au venit si au spus ca nu mai vor 7,5%, ci 2%. Si doamna Petrescu a spus ” Pai nu avem cum sa va dam 2%, va dam 7,5%.”

Acesta a mai afirmat ca Loteria are un profit nesemnificativ, intrucat un profit rezonabil este de 14 miloane sau chiar 15, intr-un an bun.
Comentarii
  • Intr-adevar, nu-i bine sa faci afaceri cu evreii si nici sa primesti cadouri de la greci. Dar, tu, ministru de FINANTE sa vii si sa spui: ” Pai nu avem cum sa va dam 2%, va dam 7,5%.”, atunci, mai bine te ocupi numai de vanzarea usturoiul de catre babe prin piete…
    Asta inseamna ca si doamna (de fapt, domnisoara) Petrescu , actuala consiliera a lui Ponta, nu era straina de ceva parandaraturi din cei 5,5% la care renuntau grecii!

Adauga un comentariu