Magazin

Forbes: Iata pe ce loc este pozitionata Angela Merkel in topul celor mai puternice femei din lume

Publicat: 28 mai 2014
1

Clasamentul anual intocmit de Forbes (Cele mai puternice femei ale lumii 2014) o situeaza pe cancelarul german Angela Merkel pe prima pozitie, ramanand astfel, cea mai puternica femeie din lume.

Pe locul doi se afla presedinta Bancii centrale americane (Fed) Janet Yellen.

Este a patra oara consecutiv cand Merkel se impune pe primul loc in clasamentul celor mai puternice femei din lume si a noua oara in decurs de 11 ani.

Citeste si Partidul de centru-dreapta al Angelei Merkel conduce in alegerile europarlamentare din

Filantroapa si femeia de afaceri americana Melinda Gates se afla pe locul trei, ca anul trecut, presedinta braziliana Dilma Rousseff coboara de pe pozitia a doua pe pozitia a patra, iar franceza Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar International (FMI), urca doua locuri, de pe locul sapte pe locul cinci.

Hillary Clinton se afla pe locul sase in clasamentul din acest an, in care 18 femei, inclusiv Janet Yellen, sunt prezente prentru prima data.

Citeste si Care zodii au cele mai mari sanse la bani

Mary Barra de la General Motors este a saptea, iar Michelle Obama a opta.

Pe lista se afla noua sefe de stat, care reprezinta 641 de milioane de persoane, 28 de presedinte-directoare generale si 13 miliardare.

Citeste si Forbes acorda Iasului titlul de „Capitala economica a Moldovei”

Cea mai tanara este, in continuare, cantareata excentrica Lady Gaga, in varsta de 28 de ani, care se afla pe locul 67, iar cea mai in varsta este regina Elizabeth, inm varsta de 88 de ani, pe locul 35.
Adauga un comentariu