Local

Fonduri pentru retelele de aprovizionare in sectorul agricol si pomicol

Publicat: 28 sept. 2016
1

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a relansat submasurile 16.4/16.4a – Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala între actorii din lantul de aprovizionare în sectoarele agricol si pomicol. Suma maxima alocata acestui program este de 10,5 milioane euro, iar scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este cooperarea dintre actorii in sectorul agro-alimentar, inclusiv din sectorul pomicol, pentru a comercializa produsele din lanturile scurte de aprovizionare si a facilita utilizarea metodelor inovatoare de comercializare a produselor si atragerea unor categorii noi de consumatori.

Obiectivele submasurilor nu presupun numai cooperarea dintre fermieri, procesatori, comercianti alimentari cu amanuntul, restaurante, hoteluri si alte forme de cazare in mediul rural, ci si realizarea de parteneriate cu organizatii neguvernamentale si autoritati publice. Beneficiarii eligibili sunt reprezentati de parteneriatele constituite in baza unui Acord de Cooperare din cel putin un partener (fermieri; intreprinderi mici; organizatii neguvernamentale; consilii locale; unitati scolare) si cel putin un fermier sau un grup de producatori/o cooperativa care isi desfasoara activitatea in sectorul agricol/pomicol, in functie de submasura.

„Pentru costurile de functionare a cooperarii, sprijinul financiar este de suta la suta. Costurile directe ale proiectelor specifice corelate cu planul proiectului, inclusiv costuri de promovare, pot cuprinde cheltuieli de promovare inclusiv pagina web, brosuri, pliante, bannere, promovare platita prin social media si alte retele de publicitate”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
Adauga un comentariu