Eveniment-Social

Fonduri pentru ONG-uri. Iata ce proiecte primesc bani de la Primaria Iasi

Publicat: 06 iun. 2016
1

Primaria a stabilit catre ce organizatii non-guvernamentale din Iasi se vor duce banii alocati pentru proiectele sociale, educationale, de sanatate si de mediu. Initial au fost analizate 27 propuneri de proiecte, o parte fiind redirectionate spre comisiile de selectie culturale si cele de tineret. Proiectele câstigatoare vizeaza interventii sociale diverse, precum grupuri vulnerabile de copii si tineri, persoane cu dizabilitati, dar si vârstnici. Fundatia Bethany a primit 52 mii lei, pentru un proiect social de consiliere a tinerilor, Asociatia Sf. Damian a primit 50.000 lei, pentru un proiect dedicat varstnicilor, Asociatia Psierra a luat 30.000 lei, Asociatia pentru Dezvoltare Continua Ad Plus va beneficia de 28.000 lei, Asociatia Alternative Sociale va beneficia de 35.000 lei, iar Asociatia Salvati Copii va incasa 70 mii lei pentru un proiect.

Asociatia Surasul Albastru va beneficia de 22 mii lei, iar F.O.N.S.S va incasa 55 mii lei. Centrul Diecezan Caritas va incasa 35.800 lei, iar A.N.C.A.A.R va incasa 21.700 lei.

„Nivelul de finantare pentru fiecare proiect a fost stabilit în urma analizei documentatiei financiare. Suma acordata pentru finantarea proiectelor societatii civile care au solicitat finantare nerambursabila la acest termen din programul anual se ridica la valoarea de 400.000 lei, dintr-un total al fondurilor disponibile de 400.000 lei. Procesul de selectie a fost mai elaborat în anul 2016 fata de anii anteriori, în comisiile de analiza fiind integrati specialisti externi municipalitatii, cu o activitate profesionala recunoscuta în domeniul sociologiei, asistentei sociale si al problematicii grupurilor defavorizate”, a spus Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu