Eveniment-Social

Fonduri europene comune intre Iasi si Ucraina

Publicat: 11 mart. 2016
1

Autoritatile iesene s-au intalnit ieri la sediul Consiliului Judetean cu reprezentantii Consiliului Raional Vinnytsia din Ucraina. Cele doua parti au discutat despre un protocol bilateral de colaborare in viitor pe domenii precum cel agricol, farmaceutic sau constructii de masini. Delegatia din Ucraina va ramane la Iasi pana pe 13 martie, pentru a purta discutii pe marginea implementarii unor proiecte cu reprezentantii Consiliului Judetean Iasi. Delegatia ucraineana este condusa de Valerii Korovii, seful Administratiei Regionale de Stat Vinnytsia. De altfel, acesta s-a aratat multumit de rezultatul discutilor cu partea romana.

„Cand vorbesc de mediul de afaceri interesat de Romania, vorbesc de domeniul agriculturii, de cel al constructiilor de masini grele, domeniul farmaceutic. Vrem sa avem posibilitatea de a crea un nou format de cooperare bilaterala. Pentru noi, Transagropolis este un nod puternic care ne da posibilitatea de a promova produsele agricole ucrainene pe piata europeana. Si la noi este un aeroport international prin care ne putem dezvolta, dar odata cu agresiunea Federatiei Ruse impotriva Ucrainei, suntem acum in cautare de diferite fonduri pentru dezvoltarea acestui domeniu”, a mentionat Valerii Korovii, seful delegatiei ucrainene la Iasi. Reprezentantii CJ Iasi au sustinut ca vor discuta si despre implementarea unor proiecte comune odata cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeana.

„Cel mai important obiectiv realizat pana in prezent este legat de investitia de la Transgaropolis, unde noi suntem parteneri cu regiunea din Ucraina, cu doua raioane din Republica Moldova, cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara si cu localitatea Letcani, obiectiv care va fi pus in functiune anul acesta. La toate intalnirile, regiunea din Ucraina si-a exprimat dorinta sa colaboram pe atragerea si implementarea fondurilor europene in Ucraina si in programe asociate intre cele doua parti”, au mentionat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.
Adauga un comentariu