Local

Fonduri de 317 milioane euro ramase pentru investitiile rurale. Iata ce sesiuni mai pot fi accesate

Publicat: 22 sept. 2016
1

@ Au mai ramas disponibile peste 317 milioane de euro în cadrul sesiunilor active pentru depunerea cererilor de finantare deschise în anul 2016, prin intermediul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR)

Aceste fonduri pot fi accesate pâna la data de 31 octombrie 2016, ora 16:00, data limita de depunere pentru majoritatea sesiunilor active, sau pâna la epuizarea fondurilor alocate. AFIR a primit pâna în prezent 10.634 de cereri de finantare conforme, prin care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare totala de 1,34 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un procent de aproximativ 98 la suta din valoarea totala a alocarii pentru submasurile deschise pâna în prezent.

In acest an mai sunt fonduri disponibile pentru finantarea fermelor de familie pentru sectorul pomicol, pentru procesarea produselor agricole si pomicole, pentru dezvoltarea fermelor mici, pentru infrastructura la scara mica, dar si pentru înfiintarea grupurilor de producatori din sectorul agricol si din cel pomicol.

Astfel, în cadrul submasurii 4.1 „Investitii în exploatatii agricole”, pâna la 31 octombrie, ora 16:00, mai pot fi accesate 3,57 milioane de euro pentru fermele de familie. De asemenea, sectorul pomicol dispune de fonduri pentru finantarea proiectelor de investitii. Valoarea totala nerambursabila a fondurilor neutilizate este de 43,57 milioane de euro. Tinerii fermieri pot depune on-line proiecte pentru zona montana, prin submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Fondurile ramase în acest caz sunt de 12,64 milioane de euro.

Data limita pâna la care se pot depune proiecte este 31 octombrie, ora 16:00. Solicitantii interesati de finantare pentru procesarea produselor agricole, au la dispozitie fonduri în valoare de 71,53 milioane de euro prin submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii în procesarea/ marketingul produselor agricole”. Pentru procesarea produselor pomicole, fondurile disponibile prin sM 4.2a sunt de 7,37 milioane de euro.

Proiectele de dezvoltare a fermelor mici prin submasura 6.3 pot beneficia de investitii în valoare de aproximatix 79,5 de milioane de euro, valoare ramasa disponibila pana la închiderea sesiunii, respectiv 31 octombrie 2016, ora 16:00. „Se pot depune Cereri de Finantare pentru înfiintarea si dezvoltarea grupurilor de producatori, din sectorul agricol si din cel pomicol, prin submasurile 9.1 si 9.1a. Valoarea cumulata a fondurilor disponibile pentru grupuri de producatori este de 7,1 milioane de euro”, au declarat reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
Adauga un comentariu