National

FMI critica reducerea TVA la 19 % si lauda Guvernul Boc pentru taierile din 2010

Publicat: 23 iun. 2015
1

Fondul Monetar International avertizeaza ca pachetul de taxe, in forma aprobata de Guvern, ar crea un gol semnificativ fata de tintele fiscale ale Executivului, subliniind ca acoperirea lui va fi o provocare.

„Estimarea noastra arata ca pachetul de taxe, asa cum a fost aprobat de Guvern, ar crea un gol fiscal semnificativ comparativ cu tintele fiscale ale Guvernului. Gasirea masurilor de compensare care sa acopere acest gol ar fi foarte importante, dar, totodata, o mare provocare”, a declarat reprezentantul FMI in Romania, Guillermo Tolosa, intr-o declaratie de presa.

Citeste si Rovana Plumb acuza Opozitia! „Noi facem lucruri utile pentru Romania, iar ei incearca sa

Noul avertisment al FMI vine dupa ce, vineri, Fondul s-a declarat ingrijorat de reintroducerea pensiilor speciale pentru parlamentari. FMI atragea atentia, prin intemerdiul unui comunicat de presa, ca, in trecut, aceste pensii au reprezentat „o povara fiscala semnificativa”, reamintind faptul ca eliminarea indemnizatiilor speciale, in 2010, in timpul guvernarii Boc, a reprezentat un pas important spre „restabilirea viabilitatii sistemului de securitate sociala”.

Citeste si Vesti bune! De la 1 iulie romanii vor plati preturi mai mici la medicamente cu pana la 25%

Deputatii de la Putere si din Opozitie, din Comisia de buget, au adoptat, in unanimitate, luni, un amendament al PNL la proiectul noului Cod Fiscal privind scaderea TVA standard de la 24% la 19%, de la 1 ianuarie 2016. Amendamentul fusese depus de Andreea Paul.

Din Turcia, premierul Victor Ponta, presedintele PSD, anuntase deja masura de reducere a TVA la 19%.
Comentarii
  • Se pare ca suntem un popor de cretini! De ce? Simplu, deoarece FMI este o banca, iar cei care conduc Romania aleg sa nenoroceasca poporul propriu pentru a nu fi nevoiti sa munceasca ei, in sensul asigurarii cresterii nivelului de trai prin crearea conditiilor optime necesare derularii unor afaceri legale si bazate in general pe productie. Daca vreti sa vedeti un guvern care are o atitudine total opusa, este cazul actualului guvern al Greciei. Acestia nu au fost de acord sa taie pensiile si salariile (cum au facut criminalii de Basescu, Boc si Udrea…..) ci vor sa impoziteze afacerile prospere si averile sau o alta masura cresterea TVA, dar nu la energie si sanatate! Adica, poporul nu trebuie sa fie sacrificat, deoarece asa vrea o banca! In concluzie, daca am avea un guvern adevarat, am fi in Grecia si ar umbla FMI dupa noi cu sarumina, dar……noi sintem vinovati pentru ca permitem unor nemernici sa-si umileasca poporul!

Adauga un comentariu