Local

Fiscul iesean scoate din nou la vanzare Vinia

Publicat: 10 apr. 2012
1

Luna aceasta, una dintre fostele mari intreprinderi din Iasi va fi iarasi scoasa la licitatie de autoritatile fiscale pentru recuperarea datoriilor inregistrate la bugetul consolidat al statului. Pe 23 aprilie, Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Iasi va incerca sa vanda trei unitati aflate sub sechestru de la SC Vinia SA, amplasate in Movileni, Coropceni si Harlau, impreuna cu terenurile pe care sunt construite.

Cea mai scumpa proprietate imobiliara scoasa la licitatie de Fisc este unitatea din Coropceni, pentru care a fost stabilit un pret de pornire de 637.067 lei, in timp ce terenul aferent, intins pe o suprafata de 9.702 metri patrati, a fost estimat la 35.425 lei. Cladirea pusa sub sechestru de la Vinia, construita din caramida, are o suprafata construita de 2.482 metri patrati si este compusa din cabina pentru bascula, crama metalica, grup sanitar, solar si sopron pentru vinificatie. Pentru unitatea din Movileni, doritorii vor putea oferi cel putin 72.535 lei, iar pentru teren, peste 75.000 lei. Aceasta unitate de productie este formata din pavilion administrativ cu suprafata construita de 382 metri patrati, crama metalica, patru platforme pentru rezervoare si o platforma de vinificatie.

Vinia va pierde si fabrica din Harlau, pe care Fiscul o va vinde la cel putin 177.325 lei, impreuna cu terenul de 13.836 metri patrati, evaluat la 147.340 lei. Unitatea din Harlau are o suprafata construita de 4.449,87 metri patrati si este compusa din magazie, adapost pentru animale, cladire administrativa pe 154 metri patrati, patru rampe, hala de vinificatie si crama, bazin si sera.
Adauga un comentariu