Local

Fiscul executa silit inca o mare firma de constructii din Iasi

Publicat: 03 mai 2012
1

@ Fiscul va vinde la licitatie depozitele unei firme de constructii din Iasi, SC Company LGV SRL @ Directia Generala a Finantelor Publice va scoate la vanzare o proprietate imobiliara de peste 472.000 de lei, pentru a recupera o parte din datoriile inregistrate la bugetul de stat de acest constructor, debite care se ridica la aproape 6,9 milioane de lei

Autoritatile fiscale din judetul Iasi continua seria executarilor silite asupra marilor firme de constructii. Dupa Construct Design si SC Trust Constructii SA, Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Iasi va scoate la vanzare prin licitatie publica deschisa si bunurile imobiliare ale SC Company LGV SRL din Iasi. Proprietatile puse sub sechestru de fiscul iesean de la aceasta firma au fost evaluate la pretul minim de 472.779 lei, fara TVA. Pe data de 10 mai, DGFP Iasi va scoate la licitatie pentru ofertanti o cladire cu doua etaje si terenul aferent, construita pe o suprafata de 304 metri patrati. Imobilul, folosit pana acum drept depozit, este structurat pe fiecare etaj cu spatii de depozitare de 260 metri patrati la parter, 190 metri patrati la etajul I si 247 metri patrati la etajul al doilea. Pe lista creditorilor care vor beneficia de valorificarea acestui bun se gaseste numai Administratia Finantelor Publice a Municipiului Iasi, cu o ipoteca de rang I. 

Datorii de 69 miliarde de lei vechi

Constructorul Company LGV are datorii care, potrivit ultimelor informatii furnizate de Ministerul Finantelor Publice, se ridica la 6.892.409 lei. Conform aceleiasi surse, cifra de afaceri neta a firmei din Iasi executata silit de Fisc a fost in valoare de 2.739.507 lei la ultima raportare publicata, veniturile totale au ajuns la 10.021.523 lei, iar cheltuielile cumulau 10.015.073 lei.

Printre firmele de constructii care sunt executate silit de DGFP Iasi pentru datorii uriase la bugetul de stat se numara si SC Trust Constructii SA, care va ramane fara un sediu evaluat la suma de 4,434 milioane lei. De asemenea, firma care a construit Moldova Mall a pierdut mai multe utilaje si echipamente, deja vandute de Fisc, urmand ca autoritatile fiscale sa mai organizeze licitatii prin care sa recupereze din datoriile constructorului, acestea depasind 2,5 milioane de lei.
Adauga un comentariu