Local

Fiscul cauta un individ care a fugit cu 1,5 milioane euro. Desi fusese condamnat pentru frauda, smecherul si-a continuat afacerile

Publicat: 11 oct. 2016
1

@ La scurt timp dupa depistarea fraudelor, societatea a fost radiata, desi Directia Regionala de Finante nu-si recuperase banii @ Statul incearca acum sa recupereze 6.406.417 lei din executarea averii administratorului societatii comerciale

Statul, prin intermediul Directiei Regionale de Finante, incearca din rasputeri sa nu piarda definitiv 1,5 milioane euro, prejudiciu creat din afacerile evazioniste ale unui individ certat cu legea. Firma implicata se numeste Traian Intercom SRL, iar la scurt timp dupa constarea fraudei, societatea a intrat in faliment si nu s-a putut recupera niciun leu, deoarece administratorul judiciar a constatat ca toate conturile bancare ale firmei sunt goale, iar societatea nu are niciun bun in patrimoniu. Din acest motiv, recent, judecatorul sindic a decis radierea acestei societati comerciale si asta in conditiile in care s-a comunicat faptul ca Directia de Finante nu recuperase niciun leu din taxele si impozitele neachitate.

„In conditiile in care debitorul falit, dupa cum s-a constatat, nu detine bunuri sau elemente de patrimoniu valorificabile, nu are disponibilitati in conturi bancare si nici nu au fost identificate creante ce ar fi putut fi incasate in numele acestuia, care sa asigure acoperirea creantelor debitorilor, procedura este lipsita de obiect. Scopul procedurii este de lichidare a activului in scopul stingerii pasivului, insa activele nu au fost identificate, desi lichidatorul a intreprins demersuri in acest sens. Pentru aceste motive, judecatorul sindic va dispune inchiderea procedurii si radierea debitorului din evidentele registrului comertului”, se arata in sentinta pronuntata recent de Tribunalul Sindic. In aceste conditii, Directia de Finante a fost nevoita sa foloseasca ultima solutie legala, in incercarea de a recupera macar o parte din prejudiciu.

Statul vrea sa vanda averea patronului

Astfel, zilele trecute, Directia de Finante a depus impotriva administratorului firmei, un anume Nicusor Stanescu, o cerere de „angajare a raspunderii patrimoniale”. Cu alte cuvinte, Fiscul le cere judecatorilor sa aprobe vanzarea bunurilor din proprietatea privata a lui Nicusor Stanescu, pentru ca din sumele obtinute astfel sa fie acoperit prejudiciul de 1,5 milioane euro.

Reamintim ca procedura de „angajare a raspunderii patrimoniale” este prevazuta de legislatia insolventei.  Aceasta procedura prevede ca managerii firmelor care au gestionat fraudulos afacerile firmelor pe care le-au condus iar respectivele practici au dus la falimetarea societatilor, trebuie sa raspunda cu averea personala pentru toate prejudiciile create statului si societatilor comerciale partenere.

Firma a avut ca obiect de activitate comertul cu ridicata al deseurilor si resturilor si a intrat in faliment anul trecut, dupa ce a acumulat datorii in valoare de 6.406.417 lei catre bugetul statului. Statul a fost prejudiciat de administratorul acestei firme, un anume Nicusor Stanescu, prin tot felul de afaceri evazioniste. Fiscul a depus plangere penala impotriva lui Nicusor Stanescu inca din noiembrie 2011, iar dupa o luna de judecata, acesta a fost condamnat la o pedeapsa de 3 luni de inchisoare cu suspendare.

Cu toate acestea, Nicusor Stanescu a continuat nestingherit inca vreo 3 ani activitatile evazioniste. In anul 2014, Fiscul a realizat  inca un raport de inspectie fiscala la aceasta societate comerciala, ocazie cu care s-a constatat ca societatea a adus prejudicii uriase bugetului, prin neplata in mod corect a TVA si a impozitului pe profit. Astfel, prin nedeclararea in mod corect a operatiunilor economice taxabile cu TVA, SC Traian Intercom SRL a adus un prejudiciu in valoare de 1,9 milioane lei bugetului statului.

De asemenea, firma nu a inregistrat in contabilitate toate veniturile si prin urmare prejudiciul prin neplata in mod corect a impozitului pe profit se ridica la 1,33 milioane lei. La aceste sume, Fiscul a calculat dobanzi si penalitati in valoare de 1,6 milioane lei. Astfel, la sfarsitul anului 2014, societatea avea datorii in valoare de 4,8 milioane lei catre bugetul statului, iar acum, dupa cum s-a mai precizat, cuantumul acestora a ajuns la 6.406.417 lei.

„Societatea nu a inregistrat la organul fiscal nicio situatie financiara de la data infiintarii, in anul 2010. Organul fiscal a intreprins toate masurile de executare silita prevazute de O.G. 92/2003, a intocmit titluri executorii si a transmis somatii, a infiintat poprire asupra conturilor bancare ale debitoarei, insa nu au fost efectuate incasari, datorita lipsei de disponibilitati banesti”, se arata intr-un document al Fiscului.
Comentarii
  • Angajatii fiscului stau in birouri si dorm pe ei de fraeri ce sant ce sa luati de la acest stimabil cetatean ce ati recuperat si de la altii ca dumnealui in schimb casunati pe fraerii care alearga ca idiotii sa castige o bucata de paine si sa plateasca darile la stat cand nu o sa mai fie nici astea ca datorita legilor tampite si angajatilor ANAF care hartuiesc administratorii de societati si dau amenzi o sa ramaneti fara servici si o sa mergeti la capsuni in Italia Spania si alte destinatii exotice .Sa traiti bine !

  • titlu fals….fiscul nu cauta niciun individ,persoana in cauza este bine mersi la casa lui,isi face cumparaturile cu ditamai masina,nu este fugit nicaieri….asa isi justifica anaf-ul munca ajgajatilor sai….,,ba ,ce ai facut azi?-L-am cautat pe Stanescu”

  • Da. Corect când o căutați si pe Polina Celac pt evaziune fiscală să ne scrieți. A mă scuzați e Moldoveanca .Sa ne amintim 2013 Polina Celac dosar frauda inspector în urma concursului. Bravooo ANAF

  • Titlul de rahat, din republica Oltenia, made BZI
    Redactori analfabeti care zilnic macelaresc limba romana in presa si mai ales la TV, prin folosirea de cuvinte si expresii din republica Oltenia.
    Pentru o gazeta din inima Moldovei, nu credeti ca era mai corect sa scrieti in limba romina, nu olteneasca, — Desi “ a fost condamnat “ in loc de “ fusese “ – ….

  • STATI LINISTITI CA ACEASTA SUMA ESTE PRINSA IN BUGET SI VA FI RECUPERATA DE LA CEI CU JUGUL IN GAT. O ZI AS DORI SA POT SA-I TRAG LA RASPUNDERE PE ACEI CARE AU STAT SI AU ASTEPTAT SA SE ADUNE O SUMA ASA MARE , DAR AU AVUT GRIJA SA BLOCHEZE CONTURILE FIRMELOR CARE DUC GREUL TARII SI PENTRU ZECE LEI SAU AU TRIMIS SUTE DE MII DE PLICURI SA STRESEZE LUMEA CU TOT FELUL DE AMENINTARI SI PENTRU UN LEU SI NU MAI SPUN CE CHELTUIALA AU FACUT CU TRANSMITEREA ACESTOR PLICURI SI AICI FIIND VORBA DE INTERES SA FACA VANZARE FIRMELOR FIIE POSTA SAU ALTELE.

  • Aveti perfecta dreptate prejudiciul trebuie recuperat de la cei care nu isi indeplinesc atributiunile de serviciu chiar nu sa sesizat nimeni ca baragladina se tine magarii ?

Adauga un comentariu