Local

Fiscul a reusit sa vanda un apartament cu 1 miliard de lei vechi

Publicat: 26 apr. 2012
1

@ Proprietatea imobiliara vanduta ieri, un apartament cu o camera, a fost adjudecata in cadrul unei licitatii publice la valoarea de 80.616 lei, plus TVA

Directia Generala a Finantelor Publice
(DGFP) Iasi nu a reusit sa vanda saptamana aceasta decat un singur bun imobiliar pus sub sechestru de la firmele din Iasi, pentru a recupera datoriile inregistrate la stat. Proprietatea imobiliara vanduta ieri, un apartament cu o camera, a fost adjudecata in cadrul unei licitatii publice la valoarea de 80.616 lei, plus TVA. Pentru acest apartament din Iasi, amenajat drept salon de coafura, cu suprafata de 38,5 metri patrati, s-au aratat interesati trei ofertanti, persoane fizice din municipiu, care au licitat pornind de la pretul estimat de evaluatorii Fiscului la valoarea de 61.198 lei. Firma executata silit este SC Rodi Med SRL din Iasi, care a inregistrat datorii la bugetul consolidat al statului in cuantum de aproximativ 200.000 de lei. DGFP Iasi a reusit sa vanda apartamentul abia dupa organizarea a trei licitatii.

Fiscul va continua recuperarea datoriilor inregistrate de societatile din judetul Iasi inclusiv prin organizarea de licitatii publice deschise, in care sunt scoase la vanzare bunuri puse sub sechestru de la debitori. Anul trecut, numai 1,7 la suta din totalul de bani recuperati de Fisc la nivelul judetului Iasi prin executare silita au provenit din licitatii publice.

In perioada urmatoare, DGFP Iasi va incerca sa vanda apartamente, case, terenuri, automobile si aparatura.
Adauga un comentariu