Local

Firmele vor putea plati salarii si din conturile blocate de Finante

Publicat: 03 feb. 2012
1

@ Conform noilor reglementari fiscale, societatile comerciale vor putea achita salarii si din conturile blocate de stat pentru neplata taxelor si impozitelor

Noile reglementari fiscale par sa vina in sprijinul angajatorilor. Incepand cu luna aceasta, societatile comerciale pot face plati si din conturile blocate sau poprite de stat pentru neachitarea taxelor si impozitelor. „Pentru a putea plati salarii din sumele indisponibilizate, debitorul sau reprezentantul legal al acestuia trebuie sa depuna la organul fiscal o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca firma respectiva nu detine alte disponibilitati banesti din care sa efectueze plata drepturilor salariale. Sanctiunea pentru declaratiile incorecte este atragerea raspunderii solidare cu debitorul a reprezentantului legal in privinta sumelor sustrase de la indisponibilizare, urmare a declaratiei incorecte”, a declarat Corneliu Durdureanu, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene.

O alta modificare se refera la faptul ca persoanele care detin parti sociale la o societate comerciala sa poata solicita certificatul de atestare fiscala in scopul cunoasterii situatiei fiscale a firmei.
Adauga un comentariu