Local

Firmele din Iasi, amendate cu 200.000 de lei de Protectia Consumatorilor

Publicat: 17 nov. 2014
1

In luna octombrie, comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi au efectuat mai multe verificari la operatorii economici din judet. In total, au fost efectuate 302 controale si au fost aplicate 92 de amenzi in valoare de 200.300 de lei. Verificarile au fost derulate in cadrul mai multor tematici de control. Astfel, comisarii au controlat firmele din Iasi in cadrul tematicii privind modul de respectare a prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice.

Specialistii din cadrul CJPC Iasi au verificat 8 operatori economici, iar la 3 dintre acestia s-au constatat abateri de la legislatia in vigoare, fiind aplicate 3 avertismente. Tot in luna octombrie s-au derulat actiuni de verificare privind modul de distributie a produselor alimentare conform prevederilor OUG nr. 96/2002 pentru acordarea de produse lactate si de panificatie pentru elevii din învatamântul primar si gimnazial de stat si privat, precum si pentru copiii prescolari din gradinitele de stat si private cu program normal de 4 ore, cu modificarile si completarile ulterioare. Au fost 12 actiuni de control si a fost aplicata o sanctiune cu avertisment. In luna octombrie, numarul reclamatiilor depuse de ieseni a scazut, fiind inregistrate doar doua sau trei sesizari zilnic.

In total, au fost depuse 313 reclamatii privind facturarea consumului de energie electrica, de energie termica, facturarea serviciilor de telefonie mobila, a consumului de apa. De asemenea, iesenii au depus sesizari pentru ca operatorii economici au refuzat rezilierea contractelor de telefonie/CATV, servicii furnizare internet, bunuri de folosinta îndelungata defectate în perioada de garantie, produse alimentare neconforme, încaltaminte, preturi care nu coincid cu cele afisate la raft, servicii financiare, servicii transport persoane, servicii postale si de curierat.
Adauga un comentariu