Actualitate

Firmele de casa ale baronilor jongleaza cu contractele publice! Ultima capusa ajunsa la Iasi – FOTO

Publicat: 05 aug. 2015

@ Caminul de batrani inceput de firma unui PSD-ist local va fi terminat de o capusa crescuta pe bani publici in Braila

O firma de casa a baronului local Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila, cercetat de DNA, a prins recent un contract de peste un milion de euro la Iasi. Municipalitatea a incredintat un contract firmei controlate de familia fostului fin al baronului local, Cornel Pipera, decedat anul trecut. Firma Confort 2000 a fost asociata cu firma lui Gheorghe Bunea Stancu, Concivia. Aceasta firma a venit sa spele dezastrul lasat in urma dupa un proiect european derulat de Primaria Iasi, dupa ce constructorul care castigase licitatia pentru realizarea unei modernizari completate de o extindere a Caminului de Batrani Sfanta Parascheva a intrat in insolventa. Firma in cauza, Moldoconstruct, este condusa de un PSD-ist iesean si anume Vasile Lupascu. „Contractul pentru lucrarile ramase de executat la caminul de batrani din Copou a fost atribuit celor de la SC Confort 2000 din Braila, avand o valoare de 4,9 milioane de lei. Nu au fost contestatii”, a precizat primarul interimar Mihai Chirica.

Falimentul Moldoconstruct

Lucrarile erau estimate la finele anului trecut la 2,3 milioane de lei, firma estimand ca ar mai fi ramas de derulat de circa 3,7 milioane de lei. Potrivit directorului Cosmin Coman, lucrarile ramase urmau a fi licitate cu o valoare estimata de 5,2 milioane lei, adjudecarea celor din Braila facandu-se cu 4,9 milioane lei, fara TVA. Moldoconstruct SA este condusa la acest moment de Vasile Lupascu, fost consilier judetean din partea PSD si fost sef interimar al Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene Iasi. Firma a ajuns in pragul falimentului din cauza Stephani SRL. Firma nu si-a mai putut respecta obligatiile catre Moldoconstruct, care avea de recuperat in jur de 2,5 milioane de lei.
Comentarii
  • unde conest nu e nimic nu e adevarat cand trage mihai la capatu tevii e bine cand nu sant cu totii niste hoti ar trbui sa strigam in cor chirica chirica pantelimon!apropo costumul ala albastru e din cuba ?

Adauga un comentariu