Local

Firma lui Nichita a fost vanduta pe bucati. Seful unui ziar a fost asociatul primarului

Publicat: 22 nov. 2015
1

@ Zilele trecute, patrimoniul firmei la care fostul primar a fost asociat a fost vandut la un pret de cateva zeci de mii euro

Punct final pentru una dintre afacerile fostului primar Gheorghe Nichita. Zilele trecute, patrimoniul firmei Nedo SRL, societate specializata pe fabricarea mobilei, la care Gheorghe Nichita a fost asociat, a fost scos la vanzare. Licitatia pentru vanzarea bunurilor a fost organizata de lichidatorul judiciar desemnat sa se ocupe de aceasta firma, la data de 13 noiembrie 2015. Au fost scoase la licitatie mai multe bunuri imobiliare, printre care un teren situat in Iasi, pe strada Iarmaroc nr. 26-29, in suprafata de 917 metri patrati, pe care se afla cateva constructii, printre care niste magazii, birouri, ateliere de productie si grupuri sanitare si asa mai departe. Suprafata totala a constructiilor si anexelor vandute este de circa 300 metri patrati. Pretul de pornire al licitatiei a fost de 66.750 euro, la care s-a adaugat TVA în cota de 24 la suta, în conformitate cu raportul de evaluare si regulamentul de vanzare.

La licitatie s-a înscris un singur ofertant, care a oferit 75 la suta din pretul de evaluare. De precizat ca, proprietatea a fost evaluata initial la un pret de 89.000 euro, dar lichidatorul a fost nevoit sa mai reduca din pret, deoarece nu a reusit sa vanda proprietatea. Bunurile, terenul si constructiile au fost adjudecate in favoarea SC Prod Constructis SRL. Inca din perioada in care a candidat pentru fotoliul de primar al Iasului, Nichita a fost nevoit sa dea unele explicatii privind legatura sa cu firmele Nedo SRL si Nedo Junior SRL. Asta deoarece, firmele au avut si unele contracte cu autoritati publice. Interesant este ca, Gheorghe Nichita a cumparat partile sociale pe care le-a detinut la Nedo SRL de la Cezar Caluschi, fostul redactor sef al cotidianului Monitorul, in prezent Ziarul de Iasi. Potrivit notificarilor transmise Oficiului Registrului Comertului, Nichita a devenit asociat al firmei in anul 2004.

„In conformitate cu dispozitiile art. 199 din Legea nr. 31/1990, republicat”, am hotarat urmatoarele modificari la statutul si contractul de societate: dl Caluschi Cezar-Florentin cesioneaza d-lui Nichita Gheorghe cele 375 parti sociale, in valoare totala „de 37.500.000 lei”, se arata in notificarea transmisa Registrului Comertului.

Ulterior, Nichita si-a vandut partile sociale. În declaratia de avere completata in fiecare an de la preluarea mandatului de primar Gheorghe Nichita, preciza ca are de recuperat 69.000 de dolari, în urma cesionarii partilor sociale pe care le-a detinut la Nedo SRL si Nedo Junior SRL. Firma a fost administrata de familia lui Cezar Caluschi pana in anul 2003, prin intermediul societatii Caluschi Marketing. Societatea a dat faliment in anul 2014, avand datorii foarte mari. Astfel, statul roman, prin Directia de Finante, are de recuperat taxe si impozite in suma de 57.077 lei, BRD- 1.310.585 lei, Nautilus Company- 511.708 lei, si asa mai departe.
Comentarii
 • Intrebarea este cum de a ajuns Nichita actionar la Nedo tocmai in anul cand a ajuns Primar.
  Si dece tocmai Caluschi a fost cel care ia cesionat 375 parti sociale din firma Nedo.
  Tine-ti minte scandalurile din presa cand Caluschi era acuzat ca a luat „pentru publicitate” suma de 90.000 de euro de la RAJAC, in contextul cand aceasta era regie autonoma, si era condusa de Nichita care era director general.
  Nu vi se pare dubioasa tranzactia.
  Discutam alta data acest subiect controversat.
  Nimeni nu a verificat cum s-au cheltuit banii in RAJAC cat a fost Nichita director general ca numai pentru afacerile din RAJAF NICHITA TREBUIA SA INTRE IN PUSCARIE.

 • SPER SA-L CONDAMNATI PE ACEST PRIMAR CU 7 ANI DE PUSCARIE SI PE POLITISTII LOCALI CU CATE 2 ANI CU EXECUTARE ,SA LE SARA DIN CAP JOACA DE-A LEGEA .

Adauga un comentariu