Actualitate

Firma impusa cu de-a sila de primarie si-a propus sa-si imbolnaveasca clientii. Iata ce a gasit o ieseanca in cutia postala

Publicat: 13 apr. 2014
1

@ Nu si-a imaginat niciodata ca va fi pusa in aceasta situatie @ Desi era un locatar responsabil, abonat la serviciul de termoficare care detine monopolul in municipiu, a avut parte de o surpriza neplacuta @ Ieseanca a depus mai multe reclamatii la institutiile abilitate sa ia masuri @ Reprezentantii Dalkia sustin ca vor emite in continuare facturi

O ieseanca a avut parte de surpriza vietii sale cand s-a decis sa se debranseze de la Dalkia. Desi renuntase la serviciile operatorului de termoficare, la putin timp a primit prin posta mai multe plicuri prin care era anuntata ca figureaza cu datorii. A incercat sa lamureasca problema cu reprezentantii Dalkia, insa nu a ajuns la niciun rezultat. Nemultumita de situatie, aceasta a depus mai multe reclamatii la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi si la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC). Tot mai multi ieseni nemultumiti de faptul ca sunt refuzati de Dalkia in momentul in care aleg sa se debranseze au depus sesizari. Numai anul trecut, la sediul CJPC Iasi au fost depuse aproximativ 100 de reclamatii iar de la inceputul anului, zeci de ieseni au sesizat autoritatile cu privire la aceste situatii.

„Noi detinem monopolul”

Ieseanca R. C. locuieste intr-un apartament cu doua camere si o perioada de timp a fost abonata la Dalkia. Din cauza ca era nemultumita de serviciile operatorului de termoficare, s-a decis sa se debranseze, asa cum au facut-o si alti locatari din blocul unde locuieste. Aceasta a facut toate demersurile pentru ca aceasta schimbare sa fie posibila, s-a debransat, iar la scurt timp s-a trezit ca primeste facturi de la Dalkia, desi avea centrala proprie si nu mai beneficia de serviciile operatorului de termoficare.

Citeste si: Este incredibil ce a patit acest iesean dupa ce si-a vandut apartamentul

„In luna septembrie, anul trecut, m-am debransat. In octombrie am primit prin posta factura de 150 de lei care reprezenta penalitati pe care trebuia sa le achit din cauza ca am renuntat la serviciile firmei. Am depus reclamatii la Protectia Consumatorilor, factura a fost stornata, iar in luna ianuarie am primit o factura cu recomandare de primire din care reiesea ca trebuie sa achit acea suma. Am contestat factura si ceea ce nu mi se pare normal este faptul ca si alti locatari s-au debransat ca mine, dar nu au mai primit facturi dupa ce au fost stornate”, a spus ieseanca.

Aceasta a incercat sa discute cu reprezentantii SC Dalkia Termo Iasi SA pentru a lamuri situatia. Insa raspunsul lor a lasat-o fara cuvinte. „Mi-au spus ca ei detin monopolul. Mi s-a parut un abuz din partea lor sa nu fie de acord cu debransarea si sa primesc facturi in continuare. Eu am respectat toate conditiile legale in aceasta situatie, am semnaturi de la vecini, am vazut ca in Hotararea de Consiliu Local nu este interzisa o alta solutie de incalzire, iar acum ma sanctioneaza? De ce nu a venit o echipa de la Dalkia sa vada ce pierderi am avut, daca spun ca mi-au facturat penalitati pe care trebuie sa le achit pentru ca firma a avut pierderi? Eu plateam 600 de lei pe luna in urma cu doua ierni, iar iarna aceasta caldura m-a costat 400 de lei. Daca ramaneam la Dalkia, cu ce mai traiam? Ei mi-au spus ca trebuie sa platesc acei bani care reprezinta cheltuieli suplimentare datorate debransarii de exploatare. Dar sunt persoane in aceeasi situatie cu mine care nu au mai primit facturi”, a mai spus ieseanca.

Vor fi emise in continuare facturi

Oficialii Dalkia sustin ca pe apartamentul respectiv exista o conventie individuala de plata, adica facturarea se face direct prin operatorul de termoficare si nu prin intermediul asociatiei de proprietari. „Persoana respectiva are o conventie individuala de facturare cu operatorul de termoficare, conventia fiind o anexa la contractul de furnizare cu asociatia de proprietari, pe baza careia operatorul emite lunar facturi. In cazul deconectarii ilegale de la sistemul centralizat de termoficare, conventia individuala de facturare nu inceteaza, nefiind indeplinite conditiile legale pentru acest lucru”, spune Ana Maria Icatoiu, director comercial Dalkia Termo Iasi. Reprezentantii operatorului de termoficare mai sustin ca Dalkia Termo Iasi are chiar obligatia sa emita in continuare facturi pentru consumul partilor comune, plus penalitati pentru deconectarea ilegala. Consumul partilor comune se refera la cota-parte ce revine unui apartament din costurile cu incalzirea pentru subsol, casa scarii, spalatorie, uscatorie, plus costurile aferente coloanelor verticale ce traverseaza apartamentul, in functie de gradul de izolare termica a conductelor, daca aceasta exista.
Anul trecut, firma a fost sanctionata cu o amenda in valoare de 5.000 de lei de comisarii din cadrul CJPC Iasi pentru ca un iesean primea facturi in continuare pe numele lui, desi vanduse apartamentul.
Comentarii
 • cum de nu a reusit dalkia sa convinga
  salariati.sa revina la sjstemul centralizat.vor confort conyentile de plata nu sunt semnate de propreteri cu dalkia respectati legea doamna icatoiu

 • Contorizarea ,individuală la utilităţi este sfîntă,opreşti tu singur apa caldă si căldura ,gazul ,dar regiile lui Gigi Ciripitoru ,nu vor deocamdata acest lucru , meteahna comunista „la gramada” .Trebuie salvati si cei din Regii care au facut averi timp de 24 de ani din furat si nu au facut contorizarile individuale .Promisiuni de subventii si alte manarii care aduc voturi,este foarte simplu .La asociatia noastra 80٪au centrale,iar cei 20٪ constituie 95 ٪datoriile asociatiei . Prin urmare, cei care sunt restanţieri beneficiază de aceleaşi utilităţi şi servicii ca şi noi cei care plătim, ba mai mult putem spune că îi ţinem în spatele nostru. Sunt proprietari care nu au platit intretinerea de 14ani.Fata MORGANA DALKIA face contorizari individuale cu banii prostilor.

 • madam icatoiu normal ca detine monopolul.are spate prostii platesc ,acuma furnizeaza caldura la greu probabil pana la vara ca vremea si vremurile le sunt prielnice!Dar cand ne vom debransa toti sa vedem salarii nesimtite si monopol /iar contorizare individuala nu are nimeni interes ca pierd teren.DAR OARE CU-I PASA??

 • Chiar nu poate nimeni sa-i opreasca pe cel de la Dalkia? Nu e nimeni in orasul asta sa-i pese de cetateni? Nu inteleg de ce Dalkia are regim preferential in Iasi?! Cine are de castigat de pe urma lor, ca omanenii de rand in nici un caz!

 • Cea mai mare vina o au parlamentarii de la putere dar si din opozitie deoarece cunosc situatia si nu modifica in parlament legile care reglementeaza aceasta situatie incalificabila.Vin alegerile aveti grija sa nu ii mai votati ca sa se invete minte si sa tina cont de doleantele poporului.

 • ” „Noi detinem monopolul” ” — Detineti monopolul ,ai ! – Manca v ar cancerul si Penitenciarele de javre hulpave si hoate de blestemati [ plozii vostri /ratati /obezi ,aceiasi soarta sa aiba ]

 • Pe ce detineti voi monopolul?
  …Pe proprietatea mea… Nu mai am bani sa cumpar de la voi..in mod normal ca in orice stat de drept daca va anunt ca nu am bani.. voi trebuie sa va luati jucarelile si sa plecati din casa mea… Voi imi platiti mie chirie ca pe proprietatea mea (apartament) va trec conductele de apa?

 • Va=ca de Icatoiu sa citeasca bine conventia avuta cu acea persoana si o sa vada ca nu sunt trecute nicaieri sanctiuni pentru cei care se debranseaza. Am conventia in fata si nu vad nimic in acest sens. Cei care se debranseaza sa anunte in scris firma Dalkia si sa ceara neaparat numar de inregistrare cand depune instiintarea sa aiba la instanta de judecata dovada ca a anuntat renuntarea la serviciile lor,in rest sa nu plateasca nici o factura si sa -i lase pe idiotii aia sa deschida proces ca sigur cel ce s-a debransat va avea castig de cauza. Am trecut prin asta cand era defunctul CET si s-au facut de rahat justitia anuland toate sumele cerute de nesimtitii aia . Dupa proces juristul lor,unul Creanga Ion,ma ruga sa nui mai invat si pe altii cum sa procedeze ca le aduc lor prejudicii. Cata nesimtire.

 • ASTIA O SA PUNA MONOPOL SI PE VIATA NOASTRA.SINGURA SOLUTIE ESAIESIM IN STRADA SI SA CEREM DEMISIA,SAPLECEACESTI EXCROCI IN FRUNTE CU SECURISTUL NICHITA,SA NU STAM CA NISTE MOMII LA CHEREMUL HOTILOR DI PSD.DACA NU AVEM CURAJ O SA STAM SA NE JATMANEASCA HOTII DE SECURISTI A LUI NICHITA.CU CITA NESIMTIRE SPUN CA E AU MONOPOLUL,ACESTI HOTI DE POLITICIENI NU AU LIMETE.TOTI DIRECTORII SI NU NUMAI DIN INSTITUTIILE SUBORDONATE SECURISTULUI NICHITA,SUNT INSCRISI IN PSD ,EI SUNT UNITI NOI STAM CA BOII LA POARTA NOUA.

 • TERMO SERVICE ,DALKIA SI REPARTITOARELE SUNT FIRME SUB TUTELASECURISTULUI ,NICHITA,TOTI SUNT MEMBRI PSD,UN PARTID A HOTILOR ,CORUPTILOR.IESENII,TREBUIE SA PRINDEM CURAJ SA-I DAM JOS,ASA CUM AU SI EI CURAJUL SA NE FURE FARA LIMITA,ALTFEL O SA MURIM CU ZILE ,IAR EI O S-O DUCA DIN CE IN CE MAI BINE PE BANI NOSTRI,A PROSTILOR

 • Iata cum se fac magariile de catre dalkia (ca sa fie cu D, trebuie sa-l merite).Consumul de iarna asta pe scara mea :
  – noiembrie 2013- frig, 9.065 Gcal; procent comune 10,15%;
  – decembrie 2013-mai cald, 12.327 Gcal; procent comune 6.79%;
  -ianuarie 2014- foarte rece, 10.41 Gcal; procent comune 10.41%;
  – februarie 2014- mai cald, 12.67Gcal; procent comune 13.43%;
  – martie 2014 – cald, 14.944 Gcal; procent comune 15.86 %.
  Sa vada toata lumea ca valoarea facturata de dalkia nu are nimic in comun cu vremea, ci numai cu interesele firmei. Trebuiau bani pentru perime de Craciun, chiar daca era vara, tot contravaloarea a 12.32 Gcal se trece pe factura. Trebuie bani de prime pentru Paste, chiar daca in martie a fost cald, este nevoie de contravaloarea a 14.944Gcal. Si ca sa nu sara in sus cei cu conventie de plata directa la dalkia. se trece dublu la comune. Simplu, nu ? Poate cineva sa controleze ca asa stau lucrurile ? Sa o faca, daca poate.

 • pai nu trebuie platite toate tichele date mosnegilor(masa de vot a psd)de paste?..de unde bani?…de la dalkia de la termoservice…..mosnegii trebuie tinuti aproape….plus toti asistatii social….

Adauga un comentariu