Local

Firma directorului de la IMM-uri va primi banii de la stat

Publicat: 30 sept. 2014
1

Una dintre societatile din Iasi care vor primi finantare nerambursabila de la stat este chiar firma de consultanta a directorului de la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi, Narcis Tabacaru. Proiectul depus de SC Blue Consulting a indeplinit conditiile de eligibilitate, iar in urmatoarea perioada va primi finantarea de la stat in valoare de 100.000 de euro. Desi sustine ca nu mai are nicio legatura cu firma de consultanta, directorul OTIMMC Iasi, Narcis Tabacaru, figureaza ca fiind angajat in cadrul acestei firme de consultanta, avand functia de consilier management. Banii sunt acordati in cadrul programului privind ajutorul de minimis ce s-a derulat in acest an.

Citeste si: Ce a facut acest director la stat, intrece orice imaginatie. Si-a premiat firma cu 100.000 de euro din bani publici

Programul a avut succes printre ieseni, numarul proiectelor admise pentru finantare fiind de ordinul zecilor. Din cele 84 din Regiunea de Nord-Est au fost acceptate peste 20 de proiecte din judet. Firmele din Iasi care au obtinut finantarea sunt din diverse domenii de activitate si vor folosi banii pentru achizitionarea de echipamente tehnice, utilaje, instalatii de lucru sau echipamente IT. Printre societatile care au fost acceptate pentru finantare se numara si SC Blue Consulting SRL cu sediul pe strada Elena Doamna, in aceeasi cladire cu institutia care gestioneaza acordarea fondurilor nerambursabile de la bugetul de stat. Valoarea unui ajutor nerambursabil pentru fiecare proiect este de 100.000 de euro, acesta fiind redus de la 200.000 de euro in urma scandalului de anul trecut privind acordarea ajutorului de minimis. Alte firme din Iasi care au semnat contractele de finantare sunt EuroIte SRL, cu sediul in Iasi, SC Alfa Best Consulting SRL, care va primi 443.000 de lei, cu sediul in Rediu, care are un singur angajat si se ocupa de fabricarea produselor manufacturiere.
Comentarii
Adauga un comentariu