International

Firma care administreaza averea lui Michael Jackson, datoare la fisc

Publicat: 25 aug. 2013
1

Firma care administreaza averea defunctului Michael Jackson are datorii la fiscul american in valoare de 702 milioane de dolari, a anuntat agentia de administrare fiscala din SUA, care acuza societatea ca a subevaluat, cu mai multe sute de milioane de dolari, anumite bunuri ale starului.

Astfel sumele determinate ca taxe si impozite de fiscul american (Internal Revenue Service, IRS) nu corespund valorilor comunicate de cei care administreaza averea lasata de Michael Jackson.

Jackson a murit pe 25 iunie 2009, chiar in perioada in care se depun declaratiile de venituri. Beneficiarii averii lui sunt mama sa, Katherine Jackson, cei trei copii ai cantaretului – Paris, Prince Michael si Prince Michael II, cunoscut si ca „Blanket”, a caror custodie este impartita de bunica si un var al lor, TJ – si mai multe organizatii caritabile.

Avocatul John Branca si producatorul muzical John McClain au fost numiti administratori ai fondului, intr-un testament pe care Michael Jackson l-a semnat cu mult timp inainte de a muri.

In declaratia de venituri din 2009 figura suma de 7 milioane de dolari ca taxe si impozite pe averea de atunci a artistului. In mai anul acesta, IRS a trimis un ordin pentru plata unor taxe in valoare de 505,1 milioane de dolari si penalizari de 196,9 milioane de dolari, potrivit unor documente oficiale.
Adauga un comentariu