Actualitate

Firma care a vandut sediul Petrom este inglodata in datorii

Publicat: 11 sept. 2015
1

Intrata in faliment din cauza unor datorii de 3 luni, una dintre cele mai bogate societati iesene din punctul de vedere al patrimoniului imobiliar este asaltata de creditori care revendica sume de bani din ce in ce mai mari. Este vorba despre societatea Estate Asset Company SRL, care la momentul intrarii in insolventa inregistrase datorii in valoare de 2.601.185 lei. Desi sunt datorii foarte mari, s-ar parea ca suma prezentata anterior nu reprezinta toate datoriile societatii comerciale controlate de Danut Prisecariu. Zilele trecute firma a primit notificari din partea unor creditori care revendica de asemenea unele sume de bani. Astfel, Directia de Finante adaugat inca 4.401 lei la cele alte cateva sute de mii declarate anterior, iar Banca Comerciala Romana a mai adaugat 88.433 lei la creanta de 1.280.797 lei declarata initial.

Valoarea totala a creantelor suplimentare inregistrate zilele trecute de firma lui Prisecariu este de 92.834 lei. Recent firma a vandut, prin intermediul lichidatorului, fostul sediu al Petrom de pe strada Zugravi nr.24. Estate Asset Company SRL a preluat imobilul de la SC Alimentara SA, societate din care s-a desprins dupa divizare. Imobilul de pe strada Zugravi a fost scos la vanzare ca urmare a unei decizii luata de creditorii societatii, care au dorit in acest mod sa-si recupereze cat mai repede banii. Dupa ce intentia de vanzare a imobilului a fost facuta public, mai multi afaceristi din Iasi au depus oferte de cumparare.
Astfel, initial s-a primit o oferta de la SC Marluc-H SRL, care a spus ca vrea sa achizitioneze imobilul la un pret de 455.000 euro cu TVA. La data de 3 aprilie 2015 au fost si alte propuneri de achizitionare dupa cum urmeaza: Calin Florin Toma- 460.000 euro cu TVA inclus si Trans Polosam, care a oferit de asemenea 490.000 euro cu TVA inclus. Pentru ca a oferit cel mai bun pret licitatia fost adjudecata de firma de transport Trans Polosam. Esteta Asset Company mai detine spatii comerciale si terenuri preluate de la Alimentara.
Adauga un comentariu