Eveniment-Social

Firma capusa adusa de primarie vrea sa scape de angajati

Publicat: 26 apr. 2012
1

@ Controversata firma Dalkia, cea care a fost pusa de primarul Nichita sa managerieze centrala de termoficare, isi trece angajatii printr-o serie aspra de testari eliminatorii

Dupa ce a fost acuzata ca a facut angajari numai pe baza de nepotism si interese personale, fara sa se tina cont de pregatirea profesionala a oamenilor, Dalkia a impus o ampla testare psihologica a salariatilor, prin care „i-a eliminat pe cei care aveau gura mare si puneau intrebari”, dupa cum au spus unii dintre fostii angajati. Muncitorii ramasi in firma se tem acum ca vor fi si ei concediati dupa ce au fost anuntati de faptul ca vor trebui sa sustina o testare profesionala, programata de Dalkia la inceputul lunii mai. „Sefii se comporta foarte urat cu noi si totul se tine secret acolo. Nimeni nu are curaj sa vorbeasca pentru ca cei care puneau intrebari au fost picati la examenul psihologic, iar multi dintre noi nu vrem sa ne pierdem salariile din cauza asta. Acum am inteles ca vor sa mai concedieze 200 de oameni si ne-au anuntat ca trebuie sa dam o testare profesionala intre 7 si 9 mai, la Hotelul Unirea. Tuturor ne e frica, suntem ca niste sclavi”, spune un angajat al firmei Dalkia, care prefera sa ramana sub anonimat pentru a nu-si pierde serviciul, remunerat cu 1.200 de lei pe luna.

O mare parte dintre angajati au demisionat de la firma franceza din cauza conditiilor. Oamenii ramasi se tem ca isi vor pierde locurile de munca dupa ce Dalkia Romania va finaliza negocierea contractului cu Primaria Iasi. „Oamenilor le este frica sa spuna ce se intampla acolo, nu avem un lider de sindicat, suntem fortati sa ne luam concediu cand vrea conducerea. De ce nu se sesizeaza nici o autoritate ca nu ne platesc orele suplimentare? Multi dintre oameni nu au primit complet echipamentul de protectie si ar trebui trasi la raspundere sa platesaca pentru ceea ce fac”, spune alt angajat de la Dalkia.

Filiala locala a francezilor se ocupa de managementul CET, in parteneriat cu Primaria Iasi, de la sfarsitul anului trecut. De atunci, societatea a preluat 675 de muncitori din cadrul termocentralei, iar ceilalti 400 au fost disponibilizati colectiv, cu promisiunea desarta ca li se vor oferi salarii compensatorii.
Comentarii
  • Brâncuşi: ”V-am lăsat săraci şi proşti, v-am găsit şi mai săraci şi proşti”. >>>>>>>>>>>>>> Dalkia este o firma neseriosa care a facut intelegeri ascunse cu cei din primarie, un contract pe trei luni cu posibilitatea de prelungire pana in luna Mai cu (amanetarea) garantii imobiliare, bunuri publice, terenuri, cladiri de milioane lei care ridica multe semne de intrebare. Functionarea si schema instalatiilor nu este cunoscuta in momentul de fata ceea ce implica o necunoscuta si neseriozitate in asigurarea agentului termic catre beneficiari. O alta problema grava este preluarea personalului cu contracte pe perioada DETERMINATA pana la data de 3* Ianuarie \”*2 care creeaza mari sincope in asigurarea , exploatarea capacitatilor in deplina siguranta si producerea de energie termica pentru populatie cu angajatii care desi sunt selectati trebuie sa renunte la un contract individual de munca pe perioada nedeterminata aflat in vigoare pentru a lucra ca zilieri, sclavi, fara respectarea celor mai elementare notiuni de parteneriat serios intre angajator si salariat. Asumarea raspunderii celor care au gestionat prost si in interes propriu din cadrul primariei CET-ul din anul \”*2 care nu au fost in stare sa faca o restructuare corecta a personalului, gestionarea proasta a suventiilor primite de la guvern, achizitii de bunuri si combustibili prin firme de partid , neatragerea de fonduri europene, locale si de la stat pentru schimbarea instalatiilor vechi de **-5* de ani cu randament scazut, depasite din punct de vedere tehnologic si in siguranta exploatarii in conditii de siguranta pentru angajati. TOATE ACESTE SINCOPE GRAVE cunoscute de cei din primarie si managementul dubios in folosul unor grupuri de interese se transpune azi in NESIGURANTA si CONTINUITATEA asigurarii caldurii si apei calde in IASI , pretul mare a utilitatilor platit de consumatori pus pe seama simplilor angajati care lucreaza (muncesc cu adevarat) la CET.

  • Mi_e SCARBA la ce sefi au ramas pe la DALKIA, prostalani si marlani care pentru functie ar F..E si pe masa si unul dintre ei cu un caracter INFECT, culmea este si director acuma !! Au ajuns sa ne conduca MARLETII impreuna cu nemurile si slugile acestora. Mi_E SCARBA !!! Alt natarau care a irosit anii pe la „facultate” sa se ocupe de paianjeni si maturat . Poate o sa-i intre piatra sau borta sa aiba ce hali acasa si eventual sa-l duca soferii acasa dupa o zi GREA de munca . Mi_E SCARBA !!!

  • NICHITA NU VA MAI CISTIGA ALEGERILE DUPA PORCARIA CU DALKIA, DIRECTORII CORUPTI SI INCOMPETENTI DIN PRIMARIE ISI VOR LUA TALPASITA SAU „VOR AVEA DE SCRIS MAI MULT TIMP”, IAR DALKIA VA DISPARE CA O CAPUSA CARE NU MAI ARE CE SUGE….ACUM E SEZONUL LOR, NU? ASA CA , AR FI BINE CA CEI CITEVA SUTE DE OAMENI RAMASI SA VORBEASCA ,PENTRU CA ORICUM NU-I VOR MAI AVEA SEFI PE ASTIA DE LA DALKIA. AR FI BINE SA STIE SI ZECILE DE MII DE OAMENI PRIN CE STRES TREC CEI CARE MUNCESC PENTRU UTILITATILE IASULUI SI SUNT TRATATI CA NISTE SCLAVI. U S L AI SA PIERZI IASUL DIN CAUZA LUI NICHITA SI LOCOTENENTII LUI, CARE II SUPRAVEGHEAZA AFACERILE!!! DACA TRECE SI MOTIUNEA CHIAR CA AR FI O PROSTIE SA FIE PASTRAT MAFIOTUL, IESI AFARA JAVRA ORDINARA!!!

  • Prea mare importanta isi dau angajatii astia de la fostul CET. La privat te da afara cu suturi in dos si nu ii mai plange nimeni pe somerii respectivi. Niste chiulangii care au luat salarii uriase pe munca putina. Sa vada si ei cum e sa curga transpiratia de pe tine pentru un salar de mizerie, cum e mai peste tot.

  • Dacă prostia ar durea, am fi în permanentă criză de morfină !!! Intradevar ne confruntam cu o MARE CRIZA de MORFINA, MULTI PROSTI CU CREIERE SPALATE in ROMANIA !

  • MAIgrigore ori te prefaci ori chiar esti prost ,tu nu ai idee despre ce vorbesti sa iti spun eu cum sta treaba desi nu meriti pentru ca nu sti cei cu tine ,eu am fost sudor la cet siiti spun ca in caz de avarie stteam la uzina uneori peste doua zeci de ore amstat si doua zeci si sapte de ore in continu nemincat ,spalat sau odihnit sila urma si neplatit .Am decis sa plec de la cet dupa ce avenit dalkia o firma de camatari care ne-au desfiintat contractul de munca cu acordul AGA si SINDICATELE de la CET .Eu nu stiu ce fci tu si nu ma intereseaza ceea ce stiu eu este faptul ca salariul meu era undeva la limita decentei raportat la nivelul de trai si total indecent fata de munca pe care o prestam.Tare mi-as dori sa vad un tare in gura al de tine in buricul cazanului cu echipament de sudor pe el lucrind intemperaturi de cinci zeci de grade .Sidupaaceia discutam de inpins vintul si alte alea or fi si din aceia dar te rog sa vorbesti la adresa lor ca in uzina sunt oameni care muncesc de le crapa pielea si zau iti spun ca are si cine sa ii sfideze adica cei cu salarii nesimtite.apropo nuenimeni de vina ca ne lasam umiliti de patroni cu salarii mizere in conditii de sclavi

  • Ar trebui de explicat cum arata un cazan de la cet, el crede ca-i cel al nevestei care fierbe rufele in el. Si Simirat, cand a fost in vizita la cet, a intrebat la un momentdat ” nude-i cazanu’?”

  • Au taiat ce furau alesii locali si cei din primariile care au in subordine CET-urile din Romania! Cu personal la jumatate, salarii taiate cu barda si combustibil achizitionat sub jumatate de pret fata de anii anteriori GIGACALORIA TREBUIA SA SCADA !!! Dar nu au putut sa renunte la FURAT administratorii CET-ului ( AGA, CA, PRIMARIA si Consiliul Local ) subordonati DIRECT acestui primar hot NICHITA.

  • Certificatul de deces al muribundei Centrale a fost semnat demult. L-au parafat, rând pe rând, manageri incompetenţi, politicieni mânjiţi şi, mai ales, un primar, Gheorghe Nichita, care a transformat CET-ul într-un soi de entitate dubioasă, folosită fie ca monedă electorală, fie ca factură pentru diverse servicii politice şi de altă natură. În esenţă, starea actuală a CET Iaşi este oglinda fidelă a dezastruoaselor mandate de primar ale lui Gheorghe Nichita, la fel cum reţeta falimentării CET-ului este una brevetată în numeroase rânduri: cumperi o firmă de stat, o devalizezi, vinzi ce e de vândut, apoi o înapoiezi statului. Şi o iei de la capăt…

  • FSN>>PSD>>PDL>>UNPR>>>>FSN un cocktail molotov al jefuitorilor si asasinilor economici timp de doua zeci de ani. JOS CARACATITA MAFIOTA a lui NICHITA, SIMIRAD si mass-media aservita acestuia !!

Adauga un comentariu