International

Finlanda „inmoaie tonul” la adresa Romaniei: aderarea la Schengen, in 2012

Publicat: 14 nov. 2011
1

Ministrul finlandez pentru Afaceri Europene, Alexander Stubb, a afirmat, luni, ca Romania si Bulgaria ar putea adera in etape la Spatiul Schengen, mai intai cu frontierele aeriene si cele de pe mare, iar mai apoi cu cele terestre.

Oficialul finlandez a declarat ca prima etapa a aderarii ar putea avea loc in martie 2012, la exact un an de la termenul initial propus de Romania, relateaza Trust.org, care citeaza Reuters. Despre ridicarea controalelor la frontierele terestre se va discuta in cadrul UE in luna iulie, spune oficialul de la Helsinki.

Aderarea in etape este chiar planul de compromis propus de Germania si Franta. Compromisul nu a multumit insa Olanda si Finlanda, care au subliniat ca se opun aderarii tarii noastre la spatiul european fara frontiere si au invocat progresele lente in reformarea justitiei si lupta impotriva coruptiei.

Pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen este nevoie de votul tuturor statelor membre UE.
Comentarii
  • ROMANIA NU ARE CE CAUTA IN U.E. IN VECI. DACA S-A AJUNS CA JUSTITIA DIN ROMANIA SA DFIE IN BUZUNARUL UNOR GOLANI SI INFRACTORI GEN VANTU, CUM DRCU SA VREI IN U.E. CE JUSTITIE AVEM NOI, CEA A LUI VANTU???CARE SANTAJEAZA GENERATIA A TREIA DIN MAGISTRATURA, DIN BECIURILE POLITIEI, DUPA CARE ESTE PUS IN LIBERTATE ??? MA KK !!!!!!

Adauga un comentariu