Local

Finantare pentru proiecte destinate procesarii produselor agricole

Publicat: 21 iul. 2016
1

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste pâna pe 31 octombrie 2016, ora 16:00, cereri pentru finantarea proiectelor de investitii din domeniul procesarii produselor agricole, prin intermediul Submasurii (sM) 4.2 „Sprijin pentru investitii în procesarea/ marketingul produselor agricole” din cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Alocarea bugetara aferenta acestei submasuri pentru sesiunea anuala 2016 este de aproximativ 93,5 milioane. Modalitatea de depunere a proiectelor este cea on-line, pe pagina oficiala a Agentiei, www.afir.info. Pragul minim de depunere este de 15 puncte si reprezinta pragul sub care niciun proiect nu poate beneficia de finantare nerambursabila în cadrul sM 4.2. Aceste fonduri sunt destinate investitiilor care si-au propus ca obiectiv înfiintarea si modernizarea unitatilor de procesare si comercializare, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse si procese, aplicarea masurilor de protectia mediului, cresterea numarului de locuri de munca sau promovarea investitiilor pentru producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile.

„Aceasta masura este în linie cu «Pachetul de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate», lansat de premierul Dacian Ciolos în luna martie 2016, care încurajeaza cooperarea si asocierea în domeniul agricol, pe toate nivelurile. Pachetul de masuri poate fi consultat pe site-ul Guvernului, www.gov.ro, la sectiunea Obiective, subsectiunea Strategii-Politici-Programe. Toti cei interesati sa depuna proiecte prin intermediul acestei submasuri pot consulta gratuit pe pagina oficiala de internet a Agentiei (www.afir.info) la Ghidul Solicitantului, disponibil în pagina submasurii 4.2″, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).
Adauga un comentariu