Eveniment-Social

Final de admitere la Universitatea Cuza. Topul celor mai cautate si mai putin cautate facultati

Publicat: 24 iul. 2016
1

@ Universitatea Alexandru Ioan Cuza a finalizat sesiunea de vara a admiterii de anul acesta @ Cifrele finale, legate de numarul celor care si-au depus dosarele, arata o usoara crestere a absolventilor de liceu care au ales sa studieze la cea mai veche institutie moderna de invatamant superior, fata de anii trecuti! @ Pe de alta parte, cele mai cautate facultati au fost: Economia si Administrarea Afacerilor, Psihologia si Stiintele Educatiei, respectiv Literele @ La polul opus, cele mai putine inscrieri au fost la: Teologie Ortodoxa, Fizica si Teologie Romano-Catolica @ Urmeaza ca rezultatele selectiei sa fie publicate pana pe 27 iulie 2016  

Week-end-ul trecut (sambata, 23 iulie 2016 – n.r), Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) a finalizat sesiunea de vara a admiterii de anul acesta, atat la studii de licenta, cat si de masterat. Astfel, la un numar de 3.415 locuri la buget – licenta, 1.925 la taxa, iar la master 2.286 la buget, respectiv 1.100 la taxa, la UAIC s-au depus 8.499 dosare pentru studii de licenta si 2.540 la master. Cifrele finale arata o usoara crestere a numarului absolventilor de liceu care au ales sa studieze la cea mai veche institutie moderna de invatamant superior, fata de anii trecuti!

Citeste si:  Veste in premiera pentru Romania! Universitatea Cuza ii astepta la admitere si pe parintii candidatilor

Cele mai cautate facultati au fost: Economia si Administrarea Afacerilor, Psihologia si Stiintele Educatiei, respectiv Literele. La polul opus, cele mai putine inscrieri au fost la: Teologie Ortodoxa, Fizica si Teologie Romano-Catolica. Urmeaza ca rezultatele selectiei sa fie publicate pana pe 27 iulie 2016.   

Topul celor mai cautate si mai putin cautate facultati

Cifrele defalcate scot in evidenta urmatoarele: 1.935 dosare depuse la FEAA, dintre care cele mai multe au fost la specializarile: Cibernetica, statistica si informatica economica – 509, Finante – 259 si Management – 249. Mai departe, a II-a facultate ca numar de dosare depuse este cea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei cu 1.174, aici cea mai cautata fiind specializarea Psihologie, cu 702 dosare depuse. Pe locul al III-lea se plaseaza Facultatea de Litere cu 1.027 dosare, cele mai cautate specializari fiind: Limba si literatura cu 765 dosare si Limbi moderne aplicate cu 130.

Citeste si:  Maine incepe admiterea. Vezi programul inscrierilor la universitatile din Iasi
 
Pe de alta parte, urmatoarele facultati de la Cuza au avut: Filosofie si Stiinte Social Politice – 853 dosare, Informatica – 794, Drept – 707 (aici este programat test scris la admitere, la disciplina Limba romana, pe 26 iulie – n.r.), Geografie si Geologie – 513, Biologie – 535, Educatie fizica si sport – 299, Matematica – 286, Chimie – 202, Istorie – 158, Teologie Ortodoxa – 127, Fizica – 48, respectiv Teologie Romano-Catolica – 18. Mai departe, la master situatia este urmatoarea: FEAA – 710 dosare, Psihologie si Stiinte ale Educatiei – 337, Drept – 229, Filosofie si Stiinte Social Politice – 218, Litere – 187, Geografie si Geologie – 181, Biologie – 120, Teologie Ortodoxa – 119, Informatica – 102, Educatie fizica si sport – 99, Fizica – 67, Istorie – 66, Centrul de Studii Europene – 37, Matematica – 32, Chimie – 30 si Teologie Romano Catolica – 6.

Citeste si:  Admitere UMF Iasi! Cand are loc examenul scris

Programele de master ale UAIC sunt de urmatoarele tipuri: profesional, orientat preponderent spre formarea competentelor profesionale si de cercetare, orientat preponderent spre formarea competentelor de cercetare stiintifica. De mentionat ca, invatarea realizata in cadrul masterului de cercetare poate fi echivalata cu primul an de studiu din cadrul programelor de studii universitare de doctorat.

Citeste si:  Evenimentul de cariera – Agribusinessjob, la Universitatea de Agronomie Iasi

Citeste si:  Sute de dosare depuse la admiterea de toamna de la UTI Iasi
Adauga un comentariu