Actualitate

Fiica unui deputat iesean a intrat pe mana autoritatilor. La mijloc e vorba de o suma mare de bani

Publicat: 18 mai 2014
1

@ Societatea pe care o administreaza fiica politicianului a intrat in insolventa, iar in acest an, in faliment @ Bunurile firmei in valoare de cateva mii de euro au fost evaluate pentru a fi vandute @ Datoriile catre debitori sunt uriase, de ordinul miliardelor de lei 

Modelul afacerii falimentare derulata de politicianul iesean a fost urmat si de catre copilul acestuia. Dupa ce deputatul iesean a dat un exemplu prost in ceea ce priveste administrarea unei afaceri, fiica acestuia este acum la un pas de faliment. Este vorba de fiica Cristinei Nichita, Madalina Nichita, care figureaza ca administrator al SC Nichi.CN SRL. Ambele firme, SC Niky SRL, administrata de catre Cristina Nichita, si SC Nichi.CN SRL, a Madalinei Nichita, au acelasi obiect de activitate. La putin timp dupa ce firma deputatului iesean a intrat in insolventa, societatea fiicei sale a ajuns in aceeasi situatie, anul trecut. Desi exista posibilitatea ca dupa deschiderea procedurii de insolventa firma sa se reorganizeze si sa fie salvata, acest lucru nu s-a intamplat, iar afacerea Madalinei Nichita este aproape de faliment.

Citeste si: Exploziv! Un deputat din Iasi si-a ruinat copilul pentru bani

Bunuri de cateva mii de euro, scoase la vanzare

Datoriile pe care le avea firma catre debitori erau uriase, de aproape 1,5 miliarde de lei. Aproape un miliard de lei erau datorii catre salariati si peste 600.000 de lei reprezentau sume neachitate furnizorilor. Daca in luna iulie a fost declansata procedura insolventei, in acest an firma a ajuns la un pas de faliment. Astfel, din cauza datoriilor uriase catre debitori, societatea a ajuns in situatia in care este foarte dificil ca afacerea sa fie salvata. In luna aprilie a acestui an a fost deschisa procedura falimentului pentru SC Nichi.CN SRL. Imediat dupa ce a fost facut acest demers, au fost evaluate de catre un expert bunurile ramase in firma pentru a fi vandute fortat in scopul stabilirii valorii de lichidare a produselor. Raportul de evaluare al bunurilor mobile arata ca acestea valoreaza 27.800 de lei, aproximativ 6.250 de euro. Bunurile reprezentau un stoc de materie prima pentru confectii si accesorii confectii.

Ruinata din cauza mamei

Bunurile erau evaluate de catre un expert evaluator, iar valoarea era motivata de faptul ca „bunurile identificate au preturi diferite si grade diferite de scadere a valorii lor pe parcursul timpului, datorate conditiilor specifice de exploatare”, dupa cum se arata in raportul din dosarul firmei, aflat pe mesele judecatorilor sindici. Problemele cu care se confrunta Madalina Nichita ar fi fost generate din cauza mamei sale, care trebuia sa recupereze de la fiica sa jumatate din datorii, fiind unul dintre furnizorii principali de la care a cumparat in cei doi ani de activitate produse in mod constant, a caror valoare este de aproape jumatate de miliard de lei. In raportul din dosar se arata ca „in fapt, intre SC Niky SRL si societatea debitoare (SC Nichi.CN SRL) s-au derulat relatii comerciale in baza mai multor contracte de furnizari succesive de marfuri. Astfel, in urma decontarii reciproce, societatea debitoare datoreaza suma de 429.589,4 de lei. Modelul de comercializare a produselor, concretizat prin parteneriatul aproape exclusiv cu o firma afiliata SC Niky SRL, urma a fi extins”, se arata in raport.
Comentarii
Adauga un comentariu