International

Fiica noului lider al Chinei studiaza in secret la Harvard si este pazita nonstop de garzile comuniste

Publicat: 18 nov. 2012
1

Unica fiica a lui Xi Jinpig, noul lider chinez, s-a inscris in urma cu doi ani la Harvard, unde studiaza sub pseudonim, ca sa nu atraga atentia, scrie gandul.info. Xi Mingze are 20 de ani si, desi este fiica unuia dintre cei mai puternici lideri ai lumii, tatal ei preluand joi sefia partidului unic, se stiu inca foarte putine detalii despre ea. La Harvard, Xi Mingze este pazita de garzi speciale 24 de ore din 24, s-a inscris intr-o fratie, Kappa Alpha Theta, vorbeste bine engleza si este descrisa de colegi drept „serioasa si studioasa”.

Fiica lui Xi Jinpig nu este primul copil al unui politician chinez care alege sa studieze intr-o universitate din Statele Unite ale Americii. La Harvard a mers si Bo Guagua, fiul lui Bo Xilai, un alt politician de notorietate din partidul comunist, facandu-si, in timpul colegiului, o reputatie de printisor playboy, arata Daily Mail.

Xi Mingze este fiica viitorului presedinte al Chinei, dar si al lui Peng Liyuan, unul din starurile muzicii folk din China, pana de curand mai cunoscuta chiar decat sotul sau. Astfel, noua prima doamna a Chinei devine cea mai proeminenta figura la acest nivel dupa Jiang Qing, ultima sotie a lui Mao Zedong.

Xi Jinping urmeaza sa devina in martie presedintele Chinei pentru urmatorii zece ani, el fiind primul lider nascut dupa instaurarea regimului fondat de catre Mao, in 1949.
Adauga un comentariu