Eveniment-Social

Fii TU ingerul pazitor al unui copil care VREA sa mearga la scoala!

Publicat: 30 aug. 2016
1
Cotidianul Buna Ziua Iasi in colaborare cu iesenii marinimosi de pe grupul Facebook „Esti din Iasi daca…” organizeaza o campanie de ajutorare a copiilor care provin din familii cu situatii precare. Cei care doresc sa vina in ajutorul micutilor care vor cu desavarsire sa mearga la scoala dar situatia nu le permite, sunt invitati la secretariatul sediului redactiei Buna Ziua Iasi (Calea Chisinaului nr. 22, cladirea TEBA Industries / ISPAL), intre orele 9:30 – 17:30, unde pot aduce rechizite scolare, hainute, incaltaminte sau materiale igienico-sanitare. 
 
Abandonul scolar este un fenomen critic la nivelul Judetului Iasi. Viitorul copiilor care renunta la educatie este unul sumbru: somaj, saracie sau marginalizare. Copiii acestia au nevoie de sprijin pentru a ramane in scoala, de consiliere psihologica si scolara, de servicii after-school si indrumarea calduroasa a unui tutore. Lasati la voia intamplarii acestia pot ajunge in centre de plasament sau, mai rau, delincventi. Cei mai multi dintre copiii cu risc de abandon scolar provin din familii sarace si au nevoie periodic de imbracaminte, incaltaminte, rechizite scolare si materiale igienico-sanitare. Sunt copii a caror viitor depinde de implicarea noastra! Copii pentru care a avea caiete noi este un lux! Copii care se lupta in fiecare zi cu saracia pentru a-si croi, prin educatie, un viitor mai bun si sa depaseasca traiul deosebit de dificil cu care se confrunta zilnic. In anul 2015 in jur de 377 – 400 de elevi au abandonat bancile scolii, dar aceaste cifre sunt in continua crestere. 
 
Ne dorim sa pregatim cat mai multi copii pentru prima zi de scoala. E dureros pentru ei sa inceapa scoala si sa vada colegi care isi permit lucruri pe care parintii lor nu i le pot oferi din cauza piedicilor financiare. Nu toti copilasii se pot bucura de acel ghiozdanel frumos colorat, plin cu toate rechizitele de care au nevoie pentru dezvoltarea lor educationala. Acestia nu provin din familii dezorganizate. Sunt copiii unor familii muncitoare, care au stiut sa se gospodareasca asa cum au stiut ei mai bine, dar fara o situatie materiala buna. Asadar, haideti sa contribuim la dezvoltarea potentialului intelectual pe care multi dintre acestia il poseda, dar care este pus in pericol de o existenta chinuitoare prin care singuri nu reusesc sa treaca. Fii TU calauza acestor copii, ajuta-i TU sa se ridice si sa mearga mai departe. Orice prichindel merita sa mearga la scoala!Adauga un comentariu