Actualitate

FIERBINTE! Rasturnare de situatie in dosarul primarului Nichita! Smecherii care au vorbit cu el tremura!

Publicat: 20 mai 2016
1

@ Unii dintre cei mai influenti ieseni au fost interceptati atunci cand au vorbit cu Gheorghe Nichita @ La dosarul in care este acuzat de urmarirea amantei, a aparut un volum nou cu interceptari realizate de SRI in anul 2013 @ Nimeni nu stiut ca Gheorghe Nichita a fost interceptat de SRI in anul 2013 pe un mandat de siguranta nationala emis de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie @ Procurorii de la DNA au cerut declasificarea acelor informatii in anul 2015, dupa ce l-au arestat pentru ca isi urmarea amanta cu politistii de la Locala @ Ieri, Nichita a cerut sa fie desecretizate informatiile in legatura cu mandatul din 2013, pentru a afla care este motivul pentru care a fost interceptat

Ieri, la Curtea de Apel Iasi, primarul suspendat al Iasului s-a prezentat in fata instantei de judecata, pentru a sustine ca probele prezentate de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi nu sunt legale. Acesta contesta foarte vehement interceptarile convorbirilor telefonice. Este vorba de dosarul in care este acuzat ca a urmarit-o pe Adina Samson, amanta sa. Pe langa tot ce se stia in legatura cu acest dosar, a mai aparut o informatie bomba: Gheorghe Nichita a fost ascultat timp de jumatate de an, de catre ofiterii de la Serviciul Roman de Informatii (SRI), pe un mandat de siguranta nationala.

Practic, Gheorghe Nichita a fost suspectat atunci de comiterea unor infractiuni care au legatura cu siguranta statului. Aceasta informatie privind emiterea mandatului de interceptare pe siguranta nationala a aparut in contextul in care procurorii de la DNA au depus la dosar un nou volum de interceptari realizate pe baza acelui mandat. Acest mandat a fost emis in anul 2013, pentru o perioada de sase luni. In toata aceasta perioada, Gheorghe Nichita a discutat cu unii dintre cei mai influenti oameni din Iasi. Toate acele interceptari au fost stocate si sunt folosite acum. Nu se stie care este motivul pentru care a fost interceptat Nichita atunci, insa la termenul de ieri, avocatii acestuia au solicitat sa fie desecretizate toate informatiile care au legatura cu emiterea acelui mandat, emis de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru fapte impotriva statului. Dupa realizarea acestor interceptari, SRI le-a stocat si le-a furnizat catre DNA abia in anul 2015, atunci cand a iesit la suprafata povestea cu amanta.

Astfel, in anul 2015, procurorii de la DNA au solicitat declasificarea informatiilor obtinute de SRI si unele dintre acestea au fost utilizate in dosarul privind urmarirea amantei sale. Majoritatea interceptarilor nou aparute la dosar vizeaza discutii purtate intre Gheorghe Nichita si Liviu Hliboceanu. De asemenea, avand in vedere decizia data de Curtea Constitutionala in martie 2016, prin care a interzis SRI sa mai realizeze interceptari ale convorbirilor telefonice, avocatii lui Nichita au solicitat ca procurorii de la DNA sa comunice care este structura care a realizat interceptarile care se refere exclusiv la povestea cu urmarirea amantei sale. Pana acum se stie doar ca cei de la DNA au realizat imprimarea pe suport si au redat ceea ce se auzea pe CD-urile primite de la SRI. Nichita a cerut ieri, prin avocati, sa fie depuse la dosar CD-urile originale care contin inregistrarile.

A fost mentinut controlul judiciar

Ieri dupa-amiaza, judecatorii au mentinut masura controlului judiciar impusa lui Nichita. In legatura cu restul solicitarilor, judecatorii au anuntat ca vor da o solutie pe data de 25 mai. „Stabileste pronuntarea asupra naturii juridice a solicitarilor formulate de inculpatul Nichita Gheorghe, prin intermediul aparatorilor alesi, si pe cale de consecinta, raportat la calificarea juridica care urmeaza a fi stabilita asupra solicitarilor formulate, la data de 25.05.2016, ora 15:00. Respinge exceptia de necompetenta materiala a judecatorului de camera preliminara de la Curtea de Apel Iasi, în ceea ce priveste verificarea legalitatii si temeiniciei masurii preventive a controlului judiciar”, au precizat ieri dupa-amiaza judecatorii de la Tribunalul Iasi.

„Am contestat faptul ca Gheroghe Nichita a fost interceptat nelegal avand in vedere ca mandatele au fost emise in baza unor incheieri in care se analizeaza oportunitatea inregistrarii altor persoane dintr-o alta cauza si cu privire la cu totul alte acuzatii decat cele din dosarul de fata. Mai mult autorizatiile sunt emise fara a fi justificate pentru fiecare persoane in parte. Relevant este ca in cursul anului 2013 a fost interceptat o lunga perioada de sri si nu s a identificat vreo fapta de natura penala comisa de acesta” a declarat Sandra Gradinaru, avocatul lui Nichita.

Nichita este acuzat de instigare la folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, alaturi de Nichita, a fost trimis in judecata si Mihai Liviu Hliboceanu, director general al Politiei Locale Iasi, pentru folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si abuz in serviciu. In plus, judecatorii l-au trimis in judecata si pe Stefan Avirvarei, sef serviciu in cadrul Politiei Locale, pentru complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Toate aceste acuzatii pornesc de la obsesia lui Gheorghe Nichita pentru Adina Samson, amanta sa.
Comentarii
    • Sa fie oare cumva vorba si de Bosi anus, ce se spune ca ete omul lui Nichita la Finante stiti care, ala de se vorbeste prin targ, ca sia lasat adoua familie cu copii si ar trai cu o contabila, oricum una mult mai tanara ca nevasta a doua..si care acuma ia cazut tronul, unde se credea mare smecher..

    • avem si noi apararea transcriere convorbirilor si nu sunt decat convorbiri cu Anca Zbranca ,in divere locuri si ceva zgomot de fond cu scartzuri

Adauga un comentariu